Течен тапет - основните плюсове и минуси

„Течен тапет“ е термин, който не е познат на много хора, въпреки че се счита за универсално решение. Някои са сигурни, че след като ги нанесат на стената, те изсъхват и се превръщат в тапет. Но всичко това е напълно погрешно.

Течен тапет

Течен тапет в модерен интериор

Те са оригинална декоративна мазилка. Той се основава на естествени целулозни влакна. Този материал включва свързващо вещество, което е CMC лепило. Но тази мазилка се нарича течен тапет и това се дължи на наличието на чиста целулоза. Разбира се, след втвърдяване по стените, традиционните тапети няма да се появят магически.

Днес производителите предлагат голямо разнообразие от такива довършителни материали. Течният тапет ще се различава по цвят, дизайн. Те са матови, копринени, лъскави.

Характеристики и предимства на течния тапет

Всяка жена знае ситуацията с поставяне на стени или тавани. Тапет, разположен в цялата стая, намазан с лепило. Едва тогава, чрез старание, те се прикрепиха към стената. Всичко това отне много време. Освен това тапетът може да бъде разкъсан, оцветен. Трябваше да се работи спретнато и бързо.

При течните тапети всичко изглежда различно. Трябва да работите с тях според инструкциите. Няма да има традиционно залепване на стени. "Тапетът" трябва да се подготви с вода. Купената смес се изсипва в нея и се разбърква добре. Когато разтворът е готов, трябва да го нанесете върху повърхността на стената с шпатула или специална мистрия, като я намажете по повърхността.

Течният тапет не оставя шевове. В резултат на това навсякъде се оформя гладка повърхност. При традиционните тапети такъв резултат е трудно постижим. Могат да се образуват конци, които с времето могат да се разминават.

Такива видове тапети изобщо не са взискателни към повърхността. Те дори успяват да скрият дефекти. Резултатът е цялостен завършек, няма недостатъци. Необходимо е само да се вземе предвид, че консумацията на материал във всички помещения ще бъде различна.

Факт! Течният тапет диша добре и това се доказва от отзивите на хората, които са го използвали. Мухъл, парников ефект, влажност няма да се появят в стаята.

Ако сравните цената на течните тапети с традиционните, тя ще бъде по-висока. Но си струва да се има предвид, че хартиените продукти могат да се разкъсат или да се влошат. Това ще доведе до допълнителни финансови разходи. Така че ще бъде по-икономично веднага да закупите течен тапет.

Естетичната красота е още един плюс на съвременните довършителни материали. С помощта на течен тапет е възможно да се създадат истински арт шедьоври, оригинални картини. Разбира се, ще бъде трудно да направите начинаещ, но можете да се обърнете към професионалисти или да видите майсторски класове, които ще ви помогнат да направите оригинален ремонт.

Недостатъците на течните тапети

Един от основните недостатъци е високата цена. Именно тя обърква купувачите. Но разходите постепенно намаляват, така че скоро те ще станат достъпни за много купувачи.

Недостатъците на течните тапети

Някои са объркани от ограничения брой цветове. Традиционните тапети впечатляват с разнообразието си от модели и нюанси. Но майсторите периодично предлагат интересни облицовки, използвайки течен тапет. Можете да получите оригинални идеи, което ви позволява да постигнете невероятни резултати.

Течният тапет е устойчив на влага. Но не ги бъркайте с миещи тапети. Трябва да се помни, че замърсените зони могат да бъдат елиминирани с помощта на останалата суха смес, която преди употреба е достатъчна за навлажняване. В същото време традиционните тапети ще трябва да бъдат отново залепени.Това отнема пари и време.

Характеристики на нанасяне на течен тапет

Няма трудна работа. Не е необходимо да сте специалисти, за да изпълните компетентно декорацията на стените. Дори новакът може да прилага такива тапети на стени. Просто проучете инструкциите, които се предлагат със сухата смес, или я гледайте в Интернет.

Повърхността на стените или тавана ще трябва да бъде грундирана. Тя трябва да е безцветна и акрилна. Освен това е по-добре да обработите стените с начална замазка. След това отново повърхността е завършена с акрилен грунд. Ако използвате гипсокартон за декорация, той също се третира по подобен начин.

Понякога течен тапет трябва да се нанася върху дървена повърхност - в този случай трябва да извършите предварителна обработка с алкиден емайл, което ще осигури силен захват. Подобна обработка се провежда и за метални елементи.

Сухата смес трябва да се излее в съд и да се излее вода. Всички се смесват до получаване на хомогенна маса. Ще бъде необходимо да изчакате, докато разтворът се влее. Тогава ще бъде възможно да се приложи върху стените. Повърхността изсъхва за 70 часа.

Трябва да се има предвид, че течните тапети е проблематично да се прилагат към тавана. За да улесните работата, трябва предварително да подготвите повърхността. Трябва да почистите тавана от стари тапети, боя или избелване. Попълването и отстраняването на дефекти се извършва допълнително. Това ще спести на течен тапет.

Можете дори независимо да изчислите разхода на материали. Килограм от сместа ще отиде на 5 квадрата от повърхността. Използвайки тази формула, можете правилно да направите изчисления.

Повърхността трябва да се изравнява и за това се използва пластмасова ренде. Разбира се, не винаги е възможно да получите перфектния резултат. Но имайте предвид, че течните тапети имат изравняващ ефект. Така че ще бъде възможно да се постигне желаният ефект. За да разнообразите повърхността, можете да следвате „съветите от Интернет“.

Ако използвате течен тапет в интериора, винаги можете да постигнете разнообразен дизайн. С компетентен подход можете да постигнете желания ефект. На ниска цена е възможно да се създаде равна повърхност, която през годините няма да загуби външния си вид.

Видео: как да нанесете течен тапет на стената

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт