Ползите и вредите от бялото вино за жени и мъже

От една страна, виното е алкохолен продукт, който пристрастява и отровява организма с продукти на разпад на етилов алкохол. Но от друга страна, навсякъде се чуват мнения за ползите от доброто и висококачествено вино, за безопасността на употребата му дори за бременни жени. И така, къде е истината? Какво е бялото вино - пристрастяване или натурален и здравословен продукт? Днес ще се опитаме да разберем тези нюанси и да разгледаме полезните и вредни свойства на естественото бяло вино.

Ползите и вредите от бялото вино

Бяло вино и неговите характеристики

Винопроизводството е един от най-древните занаяти, който наистина е достоен за уважение. В ерата на съвременните технологии цялата индустрия се превръща в автоматизирана, но не и процесът на производство на вино. Всъщност само благодарение на човешкото участие, грижа и топлината на силните ръце се получава богато, вкусно и изискано бяло вино. Този вид алкохолна напитка се прави от леко грозде, количеството на захарта в което е най-малко 20 процента. Бялото вино има много разновидности, често името му е в съответствие с сорта грозде, от който се прави напитката. Между другото, бялото вино също се приготвя от червено грозде, но за целта първо се отстранява кожата от него, тъй като има силно оцветяващо свойство.

Вкусът на напитката е много чувствителен и зависи от сорта грозде и дори неговото време за събиране. Гроздето не трябва да се бере след дъжд, рано сутрин или вечер, в много горещи дни. Всичко това се отразява на съдържанието на захар в продукта в бъдеще. Сухите вина съдържат минимално количество захар, в полусухата и полусладката захар малко повече. Сладките вина се считат за десертни вина - те съдържат много захар, чието съдържание изкуствено се повишава чрез сушене и презрели плодове. Ако към виното се добави алкохол, продуктът се нарича обогатен. Когато към бялото вино се добави въглероден диоксид, се получава пенлива напитка, наречена шампанско.

Ползите от бялото вино за тялото

Бялото вино съдържа витамини РР, С и група В, има много антиоксиданти, етерични масла, органични киселини, микроелементи. За да може бялата алкохолна напитка да донесе само полза, тя трябва да се консумира умерено - не повече от 100 мл на ден за жени и 200 - за мъже. Най-добре е да се пие вино преди хранене или с него, вечер. Чаша вино на вечеря е класика, която обхваща цял век. И само съвременните учени успяха да докажат истинската стойност и ползите от тази напитка.

Бялото вино има мощно бактерицидно свойство. Греяното вино е показано за употреба при различни заболявания на гърлото. Ако се простудите или се намокрите под дъжда, не забравяйте да изпиете малко вино - ще се предпазите от обикновената настинка и грип. Ако редовно пиете вино в студения сезон, не се страхувате от болести. В древността във водата се добавяло малко вино, ако не знаели за произхода му. Това даде възможност да се дезинфекцира течността и да се направи питейна. Виното често се пие в случай на отравяне, за да се потисне токсичен елемент и да се изведе от тялото. Студеното вино може да облекчи гаденето и повръщането, често напитката е ефективна и при диария.

Бялото вино отлично влияе върху работата на сърдечно-съдовата система - леко разширява кръвоносните съдове, понижава холестерола в кръвта и нормализира сърдечната функция. Дълго доказан факт - ако приемате 50 мл вино всеки ден преди вечеря, можете наполовина да намалите риска от инфаркт и инсулт.

Бялото вино съдържа кафеена киселина, която прониква в белите дробове чрез кръвта, действа върху стените им, разрежда и изхвърля храчките навън.Виното под формата на топлина е ефективно при бронхит, туберкулоза, магарешка кашлица, пневмония и други белодробни заболявания.

Виното леко повишава киселинността на стомаха, което ви позволява да се борите с гастрит с ниска киселинност. Освен това бялото вино ускорява метаболитните процеси, спомага за по-доброто усвояване на месото и допринася за загуба на тегло.

Бялото вино има много антиоксиданти, които се усвояват много по-добре от същите вещества от червеното вино. Това означава, че при редовна консумация на тази напитка, стареенето на тялото се забавя, човек остава нащрек и енергичен, докато остарее.

Бялото вино има благоприятен ефект върху мозъчната дейност. Това означава, че хората, които предпочитат бялото вино пред други видове алкохолни напитки, по-рядко страдат от болестта на Алцхаймер, по-концентрирани и концентрирани са, имат по-добре развита памет и дедуктивни способности.

Бялото вино е много полезно за работата на бъбреците - при редовна консумация премахва малки камъни. Освен това виното почиства ставите от соли, но само ако говорим за сухо вино - то има най-малко захар.

Бялото вино се използва активно не само за поглъщане, но и в борбата за красотата на косата и ноктите. Ако всеки път след измиване на косата изплакнете косата си с вода с добавяне на бяло вино - около чаша напитка на литър вода, косата ви ще стане блестяща и здрава след месец. Бялото вино се добавя и в маските за лице като бактерициден и анти-стареещ компонент.

Който не трябва да пие вино

Въпреки всички положителни качества на тази напитка, все пак това вино е алкохол, което може да бъде опасно. Не можете да пиете твърде много вино - не повече от 500 мл на ден. Това се счита за екстремната доза, която можете да си позволите по празници. Както бе отбелязано, дневната диета не трябва да включва повече от 100-200 мл от тази напитка. Ако злоупотребите с бялото вино, то може да унищожи мозъчните клетки, да повлияе неблагоприятно на черния дроб, да причини хранително отравяне и признаци на тежка интоксикация. Пиенето на вино е противопоказано във всяко количество при диабет, подагра, исхемия. Но бялото вино в малки дози е разрешено по време на бременност и кърмене - не повече от 100 мл седмично. Това подобрява работата на сърцето и белите дробове на майката и бебето. Но можете да започнете да приемате бяло вино с глътка, като внимателно наблюдавате реакцията на бебето. Между другото, виното е допустимо само през втория и третия триместър на бременността, в първите органи на плода се формират само и не си струва да рискувате здравето му.

Който не трябва да пие вино

Преди да пиете вино, трябва да го изберете правилно. Обърнете внимание на неговия етикет - добрите винопроизводители не използват прекалено ярки цветове и закачливи изображения. Коркът в бутилката трябва да е на нивото на ръба на шията - изпускането или издуването показва, че са неправилни условия за съхранение. Разклатете бутилката - в доброто бяло вино не трябва да има остатъци. Ако не планирате да консумирате вино веднага, то трябва да се съхранява на хладно и тъмно място. След отваряне на тапата, виното остава използваемо за не повече от три дни.

В древни времена, в Гърция, първата глътка вино винаги се правеше от собственика на къщата - така той показа, че напитката е безопасна и не е отровена. Така че поговорката "Пийте за здраве". Така че нека и наистина ще пием за здраве - знаейки мярката и допустимото количество от напитката. Бъдете красиви и красиви, лекувайте се с вкус!

Видео: червено вино срещу бяло

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт