Защо не можете да дадете огледало: знаци и суеверия

Защо не може да даде огледало: знаци и суеверия. По всяко време този атрибут на стоки за бита принадлежеше на мистични предмети и дори се смяташе за прозорец в другия свят. И сега много хора остават верни на своите предразсъдъци. Е, да не ги обвиняваме за това. Просто прочетете най-разпространената информация и направете забележка.

Защо не може да даде огледало

Вземете красота

От древни времена се смяташе, че дълъг поглед в огледалото е в състояние да отнеме цялата красота от собственика. И ако тоалетният елемент се получи като подарък от недоброжелателя, тогава здраве. Смята се, че именно за тази цел злите духове са измислили първото огледало в света. И кой не е чувал от родителите си в младостта си: „Не се гледайте дълго в огледалото, ще погледнете цялата красота“?

Затова е обичайно да се изплаща такъв подарък. Чисто символични, но все пак истински пари. Не е необходимо да се плаща половината заплата. Няколко монети ще са достатъчни. Само те трябва да бъдат направени от жълт метал. Защо - никога не намерихме обяснение.

Може би не трябва да изкушавате съдбата? В края на краищата народната мъдрост се е развила през вековете. Затова не щадете малките неща и поръсете върху донора. За всеки случай.

Донесе нещастие

Говори се, че старите огледала натрупват много негативна енергия. И, ако получите такъв подарък, тогава можете да донесете голямо нещастие на себе си и на своите близки. Разбира се, скептиците твърдят, че все още не са срещнали нито един нещастен антиквар. Но имат страхотно много такива антични огледала.

Но нека не рискуваме здравето си, защото всичко може да се случи в живота. Освен това, да се "почисти" античен подарък от отрицание е просто. Ще ви трябва:

  • едрозърнеста сол
  • черен плат
  • голяма кутия с капак
  • малко самочувствие и голяма надежда за по-светло бъдеще

Какво трябва да се направи? Дарено антично огледало се поставя в кутия върху черен плат. Отгоре се изсипва тънък слой кухненска сол и се покрива с друго парче плат. Сега трябва да покриете кутията с капак и да забравите за 3 дни.

След приключване на сесията "почистване", сол трябва да бъде погребана някъде. Огледало може да се използва безопасно.

Разведете младоженците

Някои източници категорично не препоръчват да давате огледало за сватба, независимо колко е красива. Твърди се, че такова семейство не трае дълго и бракът ще бъде нещастен и без радост.

За това има логично обяснение. Младоженците може просто да не харесват огледалото. И се карат, когато решат - къде да закачат такъв подарък. Разбира се, това е хумористично обяснение. Но всъщност всичко се решава много просто.

Днес е обичайно да се интересувате дали младо семейство изобщо се нуждае от такъв подарък? Ако е така, препоръчваме ви да отидете до магазина с бъдещото си семейство. Там на място ще изберете точно огледалото, което ще намери своето място в живота на младите хора. Тогава няма да има разхищение на пари или кавги заради привързаността на подарък.

Ясно е, че изненадата няма да свърши работа. Но, ако сте решили да направите изненада, тогава изберете огледало за сватбата не от прозореца. Нека ви го донесат от склада. Там стотици купувачи не са се гледали в огледалото, може би в лошо настроение и вероятно биха били „чисти“ по отношение на енергията.

Развалят тийнейджър

Друго вярване гласи, че огледало не трябва да се дава на деца или юноши. Казват, че зъл дух от другия свят ще научи едно дете на лоши дела. Детето ще стане палаво, разглезено и измъчено от капризите си.

Това не е научно потвърдено. И корените на такова вярване, най-вероятно, идват от древността.Тогава огледалата бяха много редки и скъпи тоалетни артикули. Младата дама, която получи такъв подарък, се възхищаваше на себе си с часове, оставяйки другата извън вниманието си. Естествено, шофирането на младежа от огледалото често беше трудно. Родители и близки могат да бъдат в епицентъра на скандала, опитвайки се да отнемат огледалото на момичето и да я върнат в реалния свят. Оттук и табелата.

Друг вариант е, че дете, което никога не е виждало огледала, може просто да се страхува от своето отражение. Следователно децата не трябва да дават тоалетния артикул.

Но по всяко време хората искаха да проявят любопитство в къщата. Следователно, за да се избегнат неприятности, е измислен специален ритуал за „почистване“ на огледалото. След което може спокойно да се представи както на деца, така и на юноши. Ще ви трябва:

  • капацитет, при който огледалото пасва плоско
  • малко светена вода
  • капак за контейнер
  • вяра в чудеса и здрав ентусиазъм

Как да "почистите" огледало преди да дадете? Необходимо е внимателно да го поставите в контейнер, отразяващ повърхността нагоре. Сега трябва старателно да намажете огледалото със светена вода, докато четете „Отче наш“. След това затворете съда с капак и оставете за 3 дни.

След това време тоалетният елемент се изважда от контейнера, но не се избърсва! Свещената вода трябва да изсъхне естествено. Това е всичко, ритуалът е завършен и спокойно можете да подарите огледало на всяко дете.

На Съвета. Народната мъдрост препоръчва преди да дадете „чисто“ всяко огледало, дори и най-новото. И след това е препоръчително да го погледнете веднъж с най-добро настроение и добри пожелания. Хората вярват, че подобна процедура премахва цялата отрицателна енергия на огледалото и я настройва за положителни вълни. Слухът твърди, че дори да се счупи, такъв подарък, натоварен с добро, няма да може да причини вреда на собственика. Освен ако не си отреже пръстите, когато небрежно събира трески.

Между другото, друго популярно вярване препоръчва определено да се погледнете в огледалото, преди да излезете от къщата. Кажете, размисълът ще остане и ще предпази дома от неканени гости. В това има справедливост. В крайна сметка, в огледалото сами ще видите как ще изглеждате на улицата. Размисъл ... нека остане вкъщи.

Сега знаете защо не можете да дадете огледало. Знаци и суеверия сме изброили. Въпросът остава малък. Решете сами дали да вярвате на всичко или не. И живейте добре. Тогава, погледнете, и представеното огледало няма да може да ви попречи да сте здрави и щастливи.

Видео: защо не дадете огледало?

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт