Защо не може да даде ножове: знаци и суеверия

Защо не може да даде ножове: знаци и суеверия. Нито един предмет, освен може би хляб, няма толкова поличби, колкото нож. И не можете да го забравите на масата и можете да го поставите с химикалка само в определена посока и много повече. Но нека разумно да разсъждаваме. Ножът сам по себе си винаги е потенциално опасен предмет. А да го получиш като подарък у нас означава директно да изразиш неприятности. Нека да видим какво означава даването по отделна причина.

Защо не може да даде ножове

За сватбата

Обикновено се смята, че даването на ножове на младоженците все още е на фестивала, за да започнат да унищожават живота им заедно. Кажете, остър ръб ще прекъсне новозавързаните връзки. И семейството ще живее в спорове и кавги.

Но се опитайте да спорите: скъп висококачествен комплект прибори за хранене е прекрасен подарък за булката и младоженеца. Но вероятно също има ножове. Какво да правя? Вземете номинална такса. Нека младоженците да ви дадат малка монета или сметка. В крайна сметка някой задължително е давал само пари, което означава, че младите хора го имат. Стойността на парите няма значение. Тя може да бъде поне стотинка, поне 100 рубли. Важен е фактът на размяната. Тоест, оказва се, че не сте им дали комплект, а сте го продали. По друг начин, сделка. И можете да си купите ножове без знаци и суеверия.

Тайната. Никакви ножове за подаръци няма да предизвикат кавга в новото семейство, ако булката и младоженеца се обичат и уважават мнението на друг.

За рожден ден

Има такова вярване, че не можеш да дадеш нож на рожден ден. Твърди се, че скоро ще се разделиш с него и вече няма да бъдеш близки хора. Да, хората са склонни да обвиняват нещо, дори нож за подарък, за раздяла или кавга. Но не вашите лоши дела или грозно отношение към другите.

Ами ако имаш нож като подарък за рожден ден? Тук изкуплението може да помогне, както в предишния случай. Още по-добре, погледнете в себе си и прегледайте поведението си. Възможно е приборите за хранене да нямат нищо общо.

За нова година

Знаците казват, че да подарите нож на човек за Нова година означава да му донесете много нещастия и неприятности. Всъщност от древни времена острието беше част от ритуалите, свързани с зова на зли духове и други тъмни дела. Тоест, уж във всеки нож има демон, който ще навреди на къщата и собственика.

Или друг вариант. Твърди се, че всеки, който дава нож, пожелава на стопаните неприятности. Следователно устройството носи отрицателна енергия в него, което означава, че животът през новата година ще бъде толкова неподсладен.

Е, отново можете да направите символична сделка за продажба, като по този начин заблудите вътрешния нечист дух в ножа. Можете да откажете такъв подарък, като измислите някакъв безобиден, но съществен мотив. И можете спокойно да вземете ножа като подарък, да захапете малко върха на езика си и да пожелаете на донора, все едно, само в двоен размер. Ако човек ви даде нож без злонамерено намерение, тогава той ще бъде щастлив. В крайна сметка той ще увеличи доброто си и дори 2 пъти. И ако желанията не бяха искрени, тогава с право на такъв донор. Нека разсее двойните си проблеми.

Без причина

Случва се нож да бъде поднесен като подарък, като не го ограничава до някакъв вид празненство, а просто така. Е, да кажем, че сте били далеч. И ти хареса ръчно изработеното острие или нож. Собственикът може да не иска да ви го даде. Или съвестта ви ще проси.

Тук суеверията явно са единодушни. Такъв нож може безопасно да се отнеме само в един случай: ако никога не е бил в употреба. Ако собственикът на устройството вече е успял да го използва поне веднъж по предназначение, тогава трябва да умерите запалването си и да спрете да искате такъв подарък.

Факт е, че в древни времена производството на ножове не е било масово.Острието е направено само на един собственик. И, попадайки в други ръце, острието започна да си отмъщава. Единствената възможност за смяна на собственика беше смъртта на предишния собственик. Но не искаш ножа толкова много, че донорът умря, нали?

На Съвета. Идвайки да посетите Кавказ, не мислете да се възхищавате на остриетата там. Особено по време на посещение. Ножът може да е твърде ценен за собственика, но според местните обичаи той ще бъде принуден да ви го даде. Провалът ще се възприема като кръвна обида. Между другото, това се отнася за всеки предмет, а не само за нож. Ето защо, дръжте своите oohs, aahs и ентусиазъм за красотата на продуктите за себе си. Има случаи, когато гост трябваше да вземе със себе си единствения килим от домакините или стара чаша.

Още знаци

Дори самият вие да не сте суеверен човек, така или иначе, подарявайки нож или друг остър предмет (вилица, игла, ножица), вие сами можете да влезете в черната ивица на живота си. Защото изведнъж се оказва, че завършилото силно вярва в знаци. Това означава, че той ще приеме подаръка ви много негативно. Ще се измъчват от суеверия, мислейки ви за гадни неща. В резултат на това ще ви изпрати лоша енергия. Няма избягащи неприятности.

Ножът винаги е бил символ на агресия и война. Следователно, първоначално тя носеше лоша енергия. Общоприето е, че желаете човек да скърби и да се кара, давайки с острие. В крайна сметка, колкото и да се старае, металът ще свърши коварната си дейност. Твърди се, че в човека се събужда гняв, който се разпръсква върху другите. Оттук псувни, раздяла и други мръсни трикове.

Казват също, че нечистите духове много обичат всякакви остри ръбове, ъгли и ръбове. Затова се смята, че представяйки нож като подарък, желаете къщата на сторените нещастия, неприятности и скандали.

Но това са вярванията на нашата страна. На други места даването на нож е голяма чест и истинско приятелство. Значи знаците не работят там? Най-вероятно има просто различен манталитет. Или хората ценят участието и човешките отношения повече от древните суеверия.

След като прочетете нашата статия, знаете защо не можете да давате ножове. Знаци и суеверия, които сме описали. И от вас зависи дали трябва да вярвате в тях или да живеете според собствените си правила и в съответствие със здравия разум. Само не забравяйте, че никой нож не може да разруши нормалните човешки отношения. Просто не започвате кавга сами и всичко ще е наред.

Видео: защо не дадеш нож?

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт