Защо не можете да дадете часовник: знаци и суеверия

Един писател каза: "Не бъдете суеверни; това носи само нещастие." Но все пак в съвременния свят има много хора, които за всеки повод знаят знаци. Особено много вярвания, свързани с подаръци.

Защо не можете да дадете часовник

Всъщност, ако погледнете, не можете да дадете нищо. Абсолютно. Всеки предмет носи нещастие по един или друг начин. И хората са измъчени, измъчвани от въпроса - какво да представят като подарък на човек, който дори не може да направи крачка без резерва в древността. Може би часовник? Няма начин! Така че, ние разбираме. Защо не можете да дадете часовник: знаци и суеверия.

Изтокът е деликатна материя

Според статистиката дори такова нещо като знак, в различни части на страната ни се тълкува по свой начин. Например, населението отвъд Урал е по-склонно към източната формулировка. Да дадеш часовник означаваше да пожелаеш на човек бърза смърт. И то на всяка възраст. Това е, уж хронометърът, след като отброява минутите от живота на човек.

Донорът може да бъде отказан у дома. Всички контакти прекратяват с него, те обиждат за дълго време. И донекът сега живее в постоянен страх: колко още нещастни часа ще измерват живота му?

Западните традиции

По съвсем различен начин те гледат на подарък под формата на часовници в западната част на страната ни. Един добър, скъп брояч на времето говори за престиж и богатство. Кажете, сега часовникът ще измерва само години на просперитет и радост. Следователно даването на часовник тук се счита за добра поличба.

Остри стрелки

Казват, че часовник не може да бъде даден, защото ръцете му символизират оръжие. Например меч. И според популярните вярвания, студените оръжия, донесени като подарък, могат да привлекат нещастие не само на стореното, но и на човека, който го е представил.

Теорията изглежда нагледна. В края на краищата скритият смисъл може да се види във всеки подарък, просто трябва да дадете безплатни въздействия на насилственото въображение.

На Съвета. Давайте часовници без ръце. Електронен или нещо друго. Определено няма да има мечове и ножове.

Възрастни роднини

Все пак даването на часовници не се препоръчва. Особено хората, които са в края на живота си. С наближаването на старостта много хора стават податливи на суеверие. И ако им дадете часовник (дори най-красивият и скъп) за следващото тържество, ефектът на самохипноза може да работи.

Човек започва да мисли за лошото, тогава това лошо нещо му се случва. А нещастният даряващ остава само да обвинява себе си за предсказаното нещастие.

Любим човек

Друго убеждение строго забранява даването на часовници на вашата сродна душа. Според слуховете, това води до голяма кавга и ранна раздяла.

В същото време суеверието по някаква причина не важи за двойките, които вече са законно женени. Те са свободни да се представят един на друг броячи на времето.

На Съвета. Ако най-скъпата ви половина е склонна да се доверява на древни знаци и народна мъдрост и определено искате да подарите часовник, тогава има изход. Просто отидете в магазина за подарък заедно. Инсталацията ще работи: платена - изплатена от неприятности. И всичко ще е наред.

За сватбата

Съгласете се, шикозните часовници за стена или под могат да бъдат чудесен подарък за младоженци. Но не. Знаците казват обратното. Твърди се, че такъв подарък априори ще донесе нещастие на ново семейство. Един часовник отчита само младоженците, неприятности и кавги.

От друга страна, в някои региони на страната ни не е обичайно да се приема часовник като подарък за сватба. Смята се, че дарителят дава на младите си години живота си. И самият той скоро ще умре.

Затова младоженците трябва да откажат от представените часовници, за да не съкратят случайно времето, прекарано в света на живите.

На Съвета. За да не ви е неудобно, обсъдете предварително с бъдещите младоженци подарък. Може да се окаже, че изобщо нямат нужда от часовник. Или обратното, те са необходими, но не така. Необходимо е, че с „перла копчета“. След това просто отидете в магазина с бъдещото си семейство. И не харчете пари напразно и зарадвайте младите. Тогава никой няма да си спомни за знаци.

За рожден ден

Не е обичайно рожденик да подарява часовник. Смята се, че след рождения си ден той ще живее, докато вървят.

Защо не подарявате часовник за рожден ден

Също интересна теория. Представете си колко механични часовници бяха представени преди изобретяването на батериите. В края на краищата механичният блок често спираше, трябваше непрекъснато да се стартира. И какво, човек умря веднага, щом часовникът спря да ходи? Или възкръсна след следващия фабричен механизъм.

Все пак някакъв грешен предразсъдък. Или часовникът не знае нищо за знаците, така че те не убиват стопаните си.

двойник

Служителят не трябва да бъде гледан. Особено китката. Знаците казват, че остри стрели прорязват всички връзки. Приятелски, работещ, човечен и какво още се случва между колегите. И дори трик със символична покупка не работи тук.

Предисторията на това суеверие е напълно оправдана от прагматичните основи. Подарявайки на колега ръчен часовник, рискувате просто да не гадаете със стил. И подаръкът ще събере прах на далечния рафт. За да не правите грешки, първо опознайте по-добре човека. Помислете какви аксесоари обича да носи. И едва тогава направете избор в магазина за часовници.

И ако е стар?

Не всеки човек може да си позволи да проведе един интересен експеримент. И не всеки има познат колекционер на древни рядкости. Ето защо, просто си представете ситуацията. Имате приятел, който е любител на антики, но много суеверен. И случайно имаш стар часовник. Което обаче на вас лично изобщо не ви трябва.

Мислите ли, че някой приятел ще откаже, ако му подарите този часовник като подарък? Неясните съмнения го измъчват, че ще си припомни вярванията. Най-вероятно той 100% плюе върху всички конвенции и знаци. И ще се радва да вземе подаръка.

Оттук и заключението: поличбите работят само с онези хора, които са склонни да вярват в тях. Хората, които са безразлични към древните суеверия, могат да получат дори часовници. Те никога няма да донесат на господаря си вълнения или тъга.

Как да избегнем неприятности?

Нашите хора отдавна се славят с фантастика и хитрост. Те дори измислиха как лесно да заобиколят всякакви знаци и суеверия, дори да са поне три пъти страшни и пророчески. На всеки нещастен подарък трябва да се гледа като на покупка. Тоест за размяна. Тогава неприятностите и неприятностите ще заобиколят стореното.

Как да сключите сделка с по-високи сили? И как да надхитрим съдбата? В древността за тази цел са се използвали медни монети с най-малка стойност. Трябваше да се даде на донора няколко парчета. Така възникна символичен договор за покупко-продажба. И знаците не важат за покупката.

Днес намирането на истинска медна монета е доста проблематично. Но той успешно се заменя с жълта монета на всякаква стойност. Със спокоен ум дайте няколко парчета в замяна с часове. И можете, без да се съобразявате с древните вярвания, да използвате подаръка по предназначение.

На Съвета. Купувайте неприятности, сложете само лявата ръка. Приемане на номинална такса трябва строго дясна ръка. Не знаем каква е причината за такова предписание, но трябва да бъде така. Не иначе друг знак или суеверие.

И също така, представяйки часовника като подарък за всеки повод, трябва да кажете правилните думи. Тогава човекът няма да помни древните знаци, но ще бъде щастлив с добро предупреждение. Например, любим човек може да каже, че часовникът символизира най-щастливите минути, прекарани заедно.Младоженците може да пожелаят подаръкът да отброява годините им на просперитет и взаимно разбиране. Нека възрастен човек измерва здравето и дългия си живот.

Тогава измислете сами. В края на краищата е толкова просто, ако завършеното ви е наистина скъпо.

И ако вие сами сте суеверни до точката на ужас и някой е имал неблагоразумието да ви даде часовник, тогава не си уреждайте демонстративно изпълнение с дъвчене на всички знаци. Мъж, може би опитен, избра подарък, искаше да ви угоди. В крайна сметка той просто не можеше да знае вашите предубеждения и хлебарки в главата ви и още повече, че нямаше злонамерени намерения! Не обиждайте донора чрез отказ или морализиране. Дай ми жълтата монета, кажи точно. И продължавайте да празнувате.

Сега зависи от вас да решите защо не трябва да давате часовника. Знаците и суеверията, които четете. И не забравяйте, че никой не отменя плацебо ефекта. Ако човек от време на време плюе над лявото си рамо, едва ли ще хареса дори и най-скъпите броячи за време. Е, ако човек се смее на черна котка, не се колебайте да дадете добър хронометър. Със сигурност ще го оцени.

Видео: това, което не можете да дадете и приемете като подарък

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт