Хъски пипер F1 - описание и характеристики на сорта

Ранен узрял хибрид на зърнен пипер. Дебелината на стената е умерена. Растението дава високи добиви, както в открита, така и в затворена земя. Хибридът е известен със своята висока производителност и отличен вкус. Плодовете са сладки, плътни, ароматни, много красиви.

Хъски пипер F1

Хибридно описание

Храстът е компактен, нисък, разпръснат, с тъмно зелена обилна зеленина. Пулпата е месеста и сладка. В семенните камери зреят малък брой семена.

Плодовете имат пирамидална, леко удължена форма. Този сорт български пипер се препоръчва за отглеждане на открито.

Хибридът е идеален за пълнене, консервиране. Сочната и ароматна плодова каша съдържа витамини, микроелементи и каротин пигмент. Растението има фантастичен добив. Плодните плодове понижават холестерола, подобряват метаболизма и имат диуретичен ефект.

Въпреки факта, че хибридът на хаски е недоразвит, жартиерът е необходим. Растението се характеризира с дълъг период на плододаване. Оптималното време за кацане е последното десетилетие на месец май. Плододаването е дълго, в две, три вълни.

Отглеждане на разсад

Когато отглеждате разсад от пипер, използвайте торфени саксии. Можете сами да приготвите почвената смес от градинска почва, черна почва, пясък и пепел, но най-добре е да използвате закупена почва с неутрална стойност на pH.

  1. Семената се калибрират и ецват преди сеитбата и се обработват с калиев перманганат и фунгицид.
  2. Внимание! Използвайте семената от миналата година, старите семена губят покълването си.
  3. Семената се засяват на дълбочина 3 см. При температура 22-24 градуса разсадът се появява на 7-ия ден. В първите дни е необходимо да създадете микроклимат за разсад с помощта на филм или стъкло. Издънките трябва да бъдат защитени от чернови.
  4. Семената се засяват в чаши, пълни с плодородна почва. За да получите висококачествен разсад на зърнена чушка в градски апартамент, не можете да направите без допълнително осветление. Факт е, че през март дневната светлина все още не е достатъчно дълга и разсадът абсолютно се нуждае от слънчева енергия. Дозирайте разсад сутрин и вечер в продължение на два часа.
  5. Без допълнително осветяване разсадът се разтяга и пожълтява, такива растения са болни дълго време след трансплантацията и дават оскъдна реколта.
  6. Първата горна превръзка със сложен тор се извършва 15 дни след поникването.

В топли дни разсадът се поставя на балкона, като за първи път покрива с филм.

грижа

Можете да получите висок добив само ако здрави и силни разсад са засадени в земята.

Пипер хибридите обичат топла и влажна почва. Температурата на почвата не трябва да бъде по-ниска от 20 градуса топлина.

След като разсадът на пипер е бил трансплантиран на постоянно място в земята, храстите започват активно да растат и дават много пасинки. Zhiruyuschie издънки и пасинки трябва незабавно да бъдат премахнати. За подслон от трансплантирани разсад, в началото те са използвали пластмасов филм, поликарбонат, временни легла.

За борба с листните въшки се използва пръскане с инфузия на лук или чушки с добавяне на сапун за пране.

Поливайте растенията само в корена. Ако пръски ударят листата и плодовете, може да се появи изгаряне.

Плододаването на хибрида Хъски продължава до замръзване. Разнообразие от български чушки хъски е идеално за отглеждане в голям брой във ферми за продажба на населението.

Видео: F1 Хъски чушки

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт