Пипер Тритон - описание и характеристики на сорта

Нискорастящ ранен узрял сорт, има доста висок добив. Растението е непретенциозно в грижите. Беритбата може да се извърши след 110 дни от засаждането в открита земя. Тритонът е продуктивен пипер за универсална употреба. Растението е устойчиво на горещо време, толерантност към слънчево изгаряне и добър вкус.

Пипер Тритон

Описание на степен

Безспорното предимство на този сорт е устойчивостта на фузариум, апикален разпад. Плодовете понасят транспортирането на дълги разстояния. Пиперът е дебелостенна, сочна, много ароматна, тегло на плодовете до 300 g.
Плодовете могат да се консумират пресни, да се използват за консервиране.

култивиране

Първо трябва да калибрирате семената. За да направите това, напълнете ги с чаша вода, тези, които се появяват, пресейте. След това извършете процедурата за закаляване. Поставете семената в разтвор на неконцентриран калиев перманганат за петнадесет минути, в бъдеще това ще предпази растението от появата на гъбични заболявания.

Поставете семената във влажна кърпа и ги оставете да набъбнат. След няколко часа ги изсипете в чаши. Не използвайте контейнери, които са твърде големи; кореновата система в чушките се развива бавно. Семената не трябва да са прекалено дълбоки, достатъчно е да поръсите семената с 2-сантиметров слой плодородна почва. По-дълбокото поставяне на семена ще забави покълването.

Много градинари, които не са градинари, правят грешката да започнат отглеждането на пипер твърде рано. В началото на пролетта светлата част от денонощието все още е твърде кратка. Без допълнително осветление разсадът е муден, в бъдеще растението няма да доведе до очаквания резултат. Разсадът се осветява сутрин и вечер в продължение на два часа.

грижа

Не забравяйте, че пиперът се чувства изключително неудобно на ветровити места. Изберете най-изолираните места от вятъра. В тази връзка, разбира се, парниковите условия са много подходящи за пипер.

Ако културата ще се отглежда на лоши почви, тогава сложните торове не могат да се отхвърлят. Специално за тази цел можете да направите билкова инфузия. За целта напълнете голямо количество прясно нарязана трева с вода, оставете я на мира две седмици. След това прецедете ферментиралата инфузия, поливайте растенията под корена два пъти на ден, сутрин и вечер.

Камперът е много любим на влагата, не понася сушата. Но културата не благоприятства излишък от вода. Уверете се, че почвата не изсъхва, но не прекалявайте, защото излишната влага може да предизвика огнище на гъбични заболявания.

Поливайте директно под корена, тъй като в противен случай съществува риск от слънчево изгаряне. При поливане е препоръчително да използвате топла, стояща вода с добавяне на дървесна пепел.

Важна процедура е формирането на храст. Не забравяйте за премахването на пасинките и угоените издънки.

Пасинковката помага да се насочи цялата енергия на растението към развитието на плодовете, а не върху вегетативната маса на храста. Въпреки пълните предимства на процедурата, се препоръчва да се произвежда не повече от веднъж седмично. Можете да премахнете не повече от три пасинки наведнъж, в противен случай има риск от нараняване на растението.

Пиперът има доста развита коренова система, така че повече от четири растения не трябва да бъдат разположени на един квадратен метър.

Културното растение Тритон има продълговати червени плодове, които не се напукват по време на термична обработка и добре се транспортират.

Видео: най-ранните сортове пипер

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт