Pepper Fat Baron - описание и характеристики на сорта

Разнообразието от лют пипер Fat Baron се характеризира с високо съдържание на сухо вещество, плътност и балансирано съдържание на въглехидрати. Плодовете са с голяма сферична форма, стени до 1,5 см, в семенните камери малко количество семена. Семената могат да се събират за сеитба в следващите години.

Пипер мазнини барон

Описание на степен

Този сорт е идеален за детайли, прави вкусен лечо. В стадий на биологична зрялост плодовете стават червени. Дебелият барон е идеален за декориране на ястия и замразяване.

Друга особеност е високото съдържание на каротин в пулпата, който е мощен антиоксидант. Ярко оцветените ароматни плодове са много популярни при децата.

Как да отглеждаме черен пипер у дома

Отглеждането на пипер е лесно. Необходимо е само да се погрижите предварително за закупуването на посадъчен материал. Купувайте семена само в специализирани магазини, от надеждни доставчици.

Зърната трябва да се проверяват за покълване, след това да се накисват за подуване за един ден. Почвата се препоръчва да се използва закупена. Ако решите сами да приготвите почвената смес, добавете към нея речен пясък, шепа пепел и хумус.

Засяването на семена може да бъде в един контейнер, когато растенията образуват 3-4 листа, те трябва да бъдат трансплантирани в отделни саксии. Почвата трябва да е рохкава, структурирана.

Покълването на семената става 7-8 дни след сеитбата при температура 20-22 градуса. При по-ниска температура семената ще покълнат 2-3 дни по-дълго. Можете да покриете засетите семена със стъкло или филм, за да създадете микроклимат в импровизирана оранжерия.

Най-добре е да отглеждате разсад на прозореца на южната страна. Начинаещите градинари често бързат да засаждат семена възможно най-рано с надеждата да получат ранна реколта. Това е една от често срещаните грешки. Факт е, че младите растения имат остра нужда от слънчева енергия. Когато сеят семена от пипер през януари-февруари, разсадът просто няма да има достатъчно светлина, растенията ще се окажат крехки, жълти, нежизнеспособни.

Ако все пак решите да сеете пипер през февруари, погрижете се за допълнително осветление. Подсветката трябва да се прави два часа сутрин и вечер.

Грижа за разсад

Първата горна превръзка се извършва 2 седмици след появата. Използвайте слаб разтвор на карбамид или амониев нитрат за подхранване. Азотните торове стимулират растежа на зелената маса на растението.

Младите разсад се поливат много внимателно, първо от пръскачката. Пиперът не понася течение.

Не прекалявайте с поливането. С излишната влага корените могат да изгният.

Когато се появят 3-4 истински листовки, обелете растенията в отделни контейнери. Не пренебрегвайте тази процедура, тя стимулира растежа на кореновата система.

Пресаждайки чушки в саксии, копайте растенията в почвата, като използвате котиледонови листа. Ако растенията не са засадени, а оставени да растат в един контейнер, те скоро ще започнат да се състезават за светлина, вода и хранителни вещества. Такива разсад никога няма да се развие в силно растение, няма да донесе добра реколта, ще боли и ще се вкорени много дълго време.

Грижи за пипер в открита земя и оранжерии

Разсадът се засажда на възраст 35 дни. На растенията е разрешено наличието на пъпки. Разсадът не трябва да бъде обрасъл, удължен, жълт.

Pepper Care Fat Baron

Добавете хумус към дупките за засаждане, изсипете много топла вода върху почвата.

Пиперът се вкоренява достатъчно дълго след трансплантацията, факт е, че корените му растат бавно, а не изобщо като корените на доматите.

След засаждането в почвата или оранжерията младите растения се поливат и при необходимост се засенчват от парещите лъчи на слънцето.

Важна процедура в грижата за културата е мулчирането на пътеките. Слой мулч защитава горния слой на плодородна почва от изпаряване на влага.

При мулчиране плевелите не се развиват толкова бързо, времето и количеството на поливането се намаляват. За мулчиране можете да използвате дървени стърготини или сено, а също така е подходяща прясно нарязана трева.

Пиперът обича чернозем, богата почва, реагира добре на прилагането на органични торове.

По време на цъфтежа се препоръчва да се увеличи броят на поливанията. На етапа на полагане на пъпки се добавят формиране на плодове, поташ и фосфатни торове.

Пиперът узрява на вълни, в 3-3 вълни. Прибирането на реколтата се препоръчва на етапа на техническа зрялост. Изрязването на плодове стимулира образуването на нови цветни пъпки, като по този начин увеличава добива.

Сортът Дебел Барон е много продуктивен. При правилна грижа можете да съберете от храста до 4 кг плодове.

Видео: отглеждане на пипер от А до Я

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт