Pepper Tolstoy barin - описание и характеристики на сорта

Майсторът на мазнините е ранно узряващ среден растеж, характеризиращ се с повишена продуктивност. Беритбата може да се извърши 110 дни след засаждането в открита земя.

Пипер мазнини джентълмен

Описание на степен

Сортът може доста успешно да се отглежда както в открита, така и в затворена земя. Храстът е компактен, нисък, листата са тъмнозелени. Теглото на плодовете при благоприятни условия може да достигне 300 г. При правилна селскостопанска технология от един храст се берат до три килограма плодове.

Този сорт е с високо съдържание на захари и каротин, плодовете имат приятен аромат. Плододаването продължава до първите есенни слани.

Сортът е устойчив на повечето болести и вредители. Плодовете добре понасят транспортирането на дълги разстояния. Чушките се използват пресни, консервирани, пълнени.

култивиране

Първо трябва да направите селекция от семена. За да направите това, напълнете ги с чаша вода, тези, които се появяват, могат да се считат за брак. След това извършете процедурата за втвърдяване на семената. Поставете ги в неконцентриран разтвор на калиев перманганат за петнадесет минути. След това поставете в мокър тензух и оставете да набъбне за 12 часа.

  1. Посейте семената в малки торфени саксии. Много е важно да използвате малки торфени саксии, тъй като кореновата система в пипер се развива бавно. Когато засаждате, не задълбочавайте семената твърде много в почвата.
  2. Почти всички начинаещи градинари и градинари допускат грешка при отглеждането на разсад от пипер; те започват да отглеждат разсад твърде рано, когато светлата част от денонощието е все още твърде кратка, докато растенията не осигуряват допълнително осветление. С този метод на отглеждане на разсад се оказва зашеметен, изпънат, блед.
  3. Разсадът не понася течения и сянка.
  4. Отглеждането на разсад започва 65 дни преди очаквания момент на засаждане в открита земя.

Около две седмици преди засаждането разсадът се изнася за кратко на улицата, за да се приспособи към условията, в които ще расте.

грижа

Пиперът реагира на торене с органични торове. Препоръчително е да се добавят изгнили оборски тор и компост към дупките за засаждане.

Когато засаждате разсад, залейте обилно с почва с топла вода. Извадете растенията от контейнерите много внимателно, кореновата система е много крехка, възстановява се след трансплантация за дълго време.

Първото торене с азотни торове се извършва две седмици след засаждането в открита земя или оранжерия. За това се използва амониев нитрат или карбамид. Пиперът се препоръчва да се засажда на тихи места, защитени от вятъра.

Почвата между редовете е мулчирана с окосена трева или дървени стърготини. Тази процедура ще позволи задържането на влага в горните слоеве на почвата, ще улесни борбата с плевелите и ще намали броя на разхлабването.

Ако културата се отглежда на лоши почви, тогава е необходимо редовно торене с органични торове.

Важна процедура е формирането на храст. Тя ви позволява да направите натоварването върху храста оптимален. Премахването на доведените доведени деца може да се извърши не повече от седем пъти за десет дни. Долните листа се отстраняват, прищипвайки издънките на тлъстини.

Беритбата се извършва в етап на техническа зрялост. Плододаването на плодове стимулира образуването на нови яйчници, като по този начин се увеличава производителността.

Сортът Fat Baron се отличава с висока вкусови качества и сочна каша. Предимствата на този сорт включват устойчивост на суша.

Видео: отглеждане на пипер от А до Я

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт