Пипер Толстячок - описание и характеристики на сорта

Червен пипер, среден сезон. Стените на плода са доста месести, с узряване те придобиват лилав цвят. Пулпът съдържа много витамини, минерали. Разнообразие от универсална употреба, подходящо за прясна консумация и преработка. Плодовете могат да бъдат замразени, пълнени, използвани за готвене лечо.

Пипер мазнини

Pepper Fat може да се отглежда на открита и защитена земя.

Характерна особеност на сорта е високо съдържание на ликопен пигмент, който придава ярък наситен цвят. Узрелият плод достига маса от 200 грама, има пирамидална форма.

Червените гланцови плодове ще служат като декорация за празничната трапеза. Пиперът се пренася перфектно на дълги разстояния. След прибирането на реколтата плодовете не се влошават до един месец.

Храстът е нисък, компактен, листата са тъмнозелени поради високата концентрация на хлорофил. Растението изглежда доста декоративно по време на цъфтежа и узряването на плодовете.

Малък брой семена узряват в четирите семенни камери, които могат да бъдат събрани и използвани за засаждане в следващите години. Бушът изисква жартиера в периода на плододаване, формиране.

Предимствата на черен пипер мазнини включват отличен вкус, устойчивост на апикално гниене, слънчеви изгаряния и гъбични заболявания.

С правилна грижа, правилна селскостопанска технология от храст пипер Tolstyachok, можете да съберете до четири килограма плодове с отлично качество.

Как да отглеждаме разсад у дома

Сортът Мазнини се отглежда главно в разсад. Материалът на семената се маринова, калибрира и третира със стимулант. Засяват семена в контейнери, поръсвайки отгоре малък слой плодородна почва.

Пиперът не обича кисели почви, по-добре е да използвате закупена почвена смес с неутрална киселинност. Почвата трябва да е рохкава, структурирана, пропусклива за въздух и вода.

Не използвайте земята от градината, тя съдържа спори от патогенни гъбички, вредители. По-добре вземете почвената смес в специален магазин.

В резервоара трябва да направите дренаж от експандирана глина или парчета пяна. След засяването на семената контейнерът се затваря със стъклена или пластмасова обвивка. За покълването семената не се нуждаят от светлина, достатъчно топлина и влага, но веднага щом се появят първите бримки на разсад, контейнерът се прехвърля на перваза на прозореца, по-близо до светлината.

Семената се засяват за разсад, обикновено в края на февруари. През този период слънчевият ден все още е много кратък, младите разсад получават по-малко светлина, което е изключително важно за процесите на растеж. Липсата на достатъчно слънчева енергия няма да бъде в състояние да компенсира навременното поливане или прилагане на торове. Затова трябва да се погрижите за допълнително осветление.

Не сейте семена твърде гъсто, с удебелени насаждения, разсадът започва да се състезава за светлина.

съвет: не използвайте контейнери, които са твърде дълбоки; отглеждайте разсад от пипер в малки саксии.

Разсадът на черен пипер се подчертава за три часа сутрин и вечер. За това се използват специални лампи. Без допълнително осветление разсадът ще се окаже удължен, болезнен, ще боли дълго време след пресаждането в открита земя или оранжерия.

На етапа на 4 истински листа разсадът се гмурка. Мотика е проектирана да стимулира растежа на кореновата система. Ако растенията се оставят да растат в една саксия, те ще започнат да се състезават за светлина и вода, ще бъдат тесни, ще се изпънат.

Първата горна превръзка се разрешава 15 дни след появата. Пиперът е много отзивчив към органичните торове.Можете да храните младите растения със слаб разтвор на урея.

Не позволявайте стагнация на водата в контейнери и саксии, това може да доведе до появата на болестта "черен крак".

Засаждане на разсад в земята

Необходимо е няколко седмици преди засаждането да се изважда разсадът на чист въздух за втвърдяване за няколко часа всеки ден.

При пресаждането разсадът се отстранява внимателно от саксиите с бучка пръст, като внимавате да не нараните кореновата система. Дупките за кацане се подправят с хумус, компост, суперфосфат и пепел, поливат се обилно.

След засаждането разсадът трябва да бъде pritenit от парещите лъчи на слънцето, можете да изградите временен подслон от филма, за да се предпазите от пориви на вятъра.

грижа

Отстранете своевременно пасинките и угоените издънки. Това ще помогне да се насочи цялата енергия на храста към узряването на плодовете, а не към развитието на храста.

Поливайте храстите под корена с топла вода, уверете се, че почвата в близост до храстите не изсъхва. Своевременно отстранете плевелите, разхлабете почвата. За да запазите влагата в горните слоеве на почвата, нанесете мулчиране.

Брането на плодове от храста не е напълно узряло, но в стадий на техническа зрялост.

Видео: най-добрите сортове сладък пипер

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт