Пипер Толстопуз - описание и характеристики на сорта

Средно голям сорт с плодове с дебели стени, беритбата може да се извърши 110 дни след засаждането в открита земя. Идеален за парникови условия и растеж на пясъчни почви. Сортът има висока вкусовост, която дължи своята популярност, има впечатляващ срок на годност.

Пипер Толстопуз

Описание на степен

Пиперът е устойчив на транспорт на дълги разстояния. Сортът е подходящ както за отглеждане в парникови условия, така и за открита земя. Плодовете могат да се консумират пресни, да се използват за консервиране и пълнене.

култивиране

Отглеждането на разсад трябва да започне с избора на семена. Налейте ги с чаша вода, тези, които се появяват, могат да се считат за брак. След това ги оставете да изсъхнат и извършете втвърдяваща процедура. За да направите това, поставете семената в неконцентриран разтвор на калиев перманганат, това ще помогне в бъдеще, за да се избегне появата на гъбични заболявания.

  1. След петнадесет минути извадете семената и ги поставете върху мокър тензух и ги оставете да набъбнат добре.
  2. Засадете семена в торфени саксии. Много е важно да не използвате големи саксии, тъй като кореновата система на пипер се развива доста бавно.
  3. Препоръчва се да започнете отглеждането на разсад 65 дни преди очаквания момент на засаждане в открита земя.
  4. Повечето начинаещи градинари често правят една и съща грешка. Те започват да отглеждат разсад твърде рано, когато дневните часове все още са кратки. В същото време те не осигуряват допълнително осветление за разсад. Растенията се оказват летаргични и слаби.
  5. Когато засаждате в открита земя, си струва да вземете предвид факта, че пиперът ще се чувства изключително неудобно на ветровити места. За тази реколта, парниковите условия биха били за предпочитане. Струва си да засадите разсад, така че на един квадратен метър да не са разположени повече от три растения, тъй като пиперът има доста мощна коренова система.

При правилна грижа и подходяща селскостопанска технология от един храст можете да съберете до четири килограма продукт.

грижа

Важен компонент на грижите е поливането. Пиперът не обича сушата, но също така не понася излишната вода. Ето защо е необходимо да се гарантира, че почвата не изсъхва, но не прекалявайте, в противен случай съществува риск от гъбични заболявания.

Поливането се извършва директно под корена, тъй като в противен случай съществува риск от слънчево изгаряне.
За напояване е препоръчително да използвате топла, утаена вода с малко добавяне на дървесна пепел.

Не забравяйте и за премахване на доведени деца. Пасинковката помага да се насочи цялата енергия на растението към развитието на плода, а не към храста. Въпреки всичките му предимства, правенето на това събитие повече от веднъж седмично не си заслужава.

Сортът предпочита богати почви, в противен случай ще се нуждае от редовно торене със сложни и органични торове.

Специално за тази цел можете да направите билково решение. Изсипете голямо количество прясно нарязана трева в бъчвата и налейте голямо количество топла вода, след което оставете цялото нещо на мира поне две седмици. След времето прецедете тинктурата. Поливането с този продукт се извършва не повече от три пъти седмично.

Предимства и недостатъци

Предимствата на тази култура включват:

  • Устойчив на повечето болести и вредители.
  • Висока вкусови качества.
  • Дълъг срок на годност.
  • Устойчивост на транспорт на дълги разстояния.

Единствените недостатъци са строгостта към почвата, върху която расте сортът Толстопуз.

Видео: как да се образува черен пипер

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт