Сладък бананов пипер - описание и характеристики на сорта

Сорт Сладък банан се характеризира с висока производителност, стабилно плододаване, висококачествени плодове. Зрелите плодове имат портокалов оттенък и са с високо съдържание на захари. Плодовете имат приятен аромат, вкус.

Пипер сладък банан

Описание на степен

Необичайни продълговати плодове от този сорт ще помогнат да украсите и направите всяка празнична трапеза необичайна. Този сорт е подходящ за прясна консумация, за печене, консервиране. Растението има фантастичен добив. В семеносните камери зрее малко количество семена.

Културата се отглежда чрез разсад. Едно от основните предимства на този сорт е неговата непретенциозност в грижите.

Отглеждане на разсад

За да получите отлична реколта, достатъчно е стриктно да следвате препоръките. Преди засаждането обработете посадъчния материал със стимулатор на растежа. Можете сами да приготвите почвената смес или да купите в специализиран магазин.

 1. Преди сеитбата семената се дезинфекцират, накисват и засаждат в кутии с плодородна почва. Предварително напълнете семената с чаша вода. Тези зърна, които се появяват, се считат за брак.
 2. Преди сеитбата на семената е препоръчително да замръзнете или парите почвата. Проверете семената за покълване.
 3. Отглеждайте разсад от пипер Сладък банан е необходим в малки торфени саксии. Препоръчва се да добавите малко едър пясък към почвената смес, това ще направи почвата рохкава, ще позволи на семената да покълнат по-бързо.
 4. Не сейте семена твърде гъсто, с удебелени насаждения, младите растения започват да се състезават за светлина, вода. След появата на четири истински листа направете обира.
 5. След сеитбата напръскайте почвата от пръскачката с вода, покрийте със стъклена или пластмасова обвивка.
 6. Първата горна превръзка се прави с урея 2 седмици след появата.
 7. Предпазвайте разсада от течение и резки промени в температурата. Не допускайте замърсяване.
 8. Някои градинари бързат започват да отглеждат разсад от пипер твърде рано през февруари, когато дневните часове са много кратки. Разсадът с такова ранно отглеждане се нуждае от допълнително осветление. Младите растения силно липсват слънчева енергия.

Когато пресаждате разсад на сайта, не забравяйте, че зърненият пипер изключително негативно понася пориви на вятъра и течение. Ако вашият сайт е разположен на лоши почви, често ще трябва да подхранвате пипер с различни сложни торове.

Грижа за посевите

Поливането трябва да се извършва директно под корена, в противен случай не можете да избегнете изгаряния от слънчева светлина върху плодовете и зеленината.

 1. Не пренебрегвайте прищипването, тази процедура ще ви помогне да насочите енергията на храста към развитието на плода, а не върху вегетативната маса.
 2. Оптималното време за засаждане в открита земя е последният май. Когато температурата падне до 8 градуса, растенията замръзват, спрете да растете.
 3. Ключът към добрата реколта са правилно отглежданите разсад. Растенията, получени от обрасли, жълти разсад, ще цъфтят няколко седмици по-късно и съответно по-късно ще донесат реколта.

Добавете амониев нитрат към почвата, изчислено на 30 грама на квадратен метър. При цъфтежа си струва да се засили поливането. Препоръчва се да се мулчират стойките, за да се запази влагата в горните слоеве на почвата.

Видео: образуването на пипер в откритата земя

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт