Черен конски пипер - описание и характеристики на сорта

Рано узрял, доста високодобивен сорт сладък пипер с екзотично черно оцветяване на плодове. Беритбата може да се извърши след 120 дни от момента на засаждане в открита земя.

Черен конски пипер

Описание на степен

Корите на узрели плодове са боядисани в наситен кафяв или черен цвят. При правилна селскостопанска технология и благоприятни климатични условия от един храст могат да бъдат събрани до три килограма пипер. Съдържанието на желязо в комбинация с фолиева киселина определя високата полза от плодовете на пипера в случай на анемия.

Сортът Черен кон не е податлив на болести като късна болест и гръбначно гниене, а също така е устойчив на повечето вредители от нощни култури. Черните плодове са идеални за прясна консумация и за консервиране.

Черният конски пипер е идеален за търговско отглеждане, тъй като се характеризира с дълъг срок на годност и устойчивост при транспортиране на дълги разстояния.

култивиране

Разнообразието от черен пипер Черен кон е доста причудливо. За да може растението да донесе изобилно количество от реколтата, е необходимо да се започне отглеждането му чрез засаждане на предварително подготвени разсад. Особено внимание трябва да се обърне на сайта, на който ще расте тази култура.

Ако не искате да харчите пари за разсад, тогава можете сами да го отглеждате.

  1. Почвата трябва да е плодородна, структурирана. На сайта не трябва да има чернови.
  2. В случай, че пиперът ще се отглежда на лоши почви, той ще се нуждае от редовно торене с органични торове. Не забравяйте, че можете да отглеждате пипер в същата област не повече от веднъж на три години. Тази култура значително изтощава почвата, трябва да й се даде време да се възстанови.
  3. Ако желаете, можете да увеличите плодородието на почвата, като редовно добавяте към нея торф, пясък, хумус и трева.
  4. По желание към почвата може да се добави малко количество дървесна пепел и изгнили дървени стърготини.
  5. Засаждането на семена се препоръчва в малки торфени саксии.
  6. Растението реагира положително на добавянето на различни сложни торове. Желателно е сайтът да е максимално защитен от вятърни натоварвания.
  7. След като всички необходими компоненти са въведени в почвата, тя трябва да бъде изкопана, за да се осигури равномерно разпределение на торовете.
  8. В първите дни след засаждането в открита земя растенията ще се нуждаят от обилно поливане. Препоръчително е да поливате тези дни с топла, утаена вода с добавяне на дървесна пепел.

Пътеките са мулчирани със сено или дървени стърготини, за да се улавя влагата в горните слоеве на почвата.

Засаждане на разсад

Отглеждането на разсад трябва да започне 60 дни преди засаждането в открита земя.

Когато на разсад се появят четири листа, той може да бъде засаден в открита земя. Засаждането на разсад на площадката се извършва в края на май, след като заплахата от пролетни възвратни студове е отминала.

При засаждане на разсад температурата на въздуха трябва да бъде най-малко 17 градуса. Когато подреждате разсад, имайте предвид, че повече от три храсти за разсад не трябва да бъдат разположени на един квадратен метър. Кореновата система на пипер е доста мощна. Прекалено задълбочаване на растенията в почвата не е необходимо, първите истински листа трябва да са над почвата.

Поливането се извършва под корена, в противен случай има риск от слънчево изгаряне. По-добре е да се произвежда поливане с чести, но не и в изобилие, защото с обилно поливане върху растението могат да се развият гъбични заболявания. Препоръчва се да се хранят растенията с органични торове.

За да се осигури притока на въздух към корените на разсад, е възможно да се извърши плитко разхлабване на горните почвени слоеве. Трябва да се прави изключително внимателно, за да не се наранят кореновата система на растението.

Опитните градинари често се сблъскват с такъв проблем като изсушаване на почвата. За да предотвратите изсушаване, можете да приложите процедурата на мулчиране със остатъци от изсушена трева и др. Слоят мулч не трябва да надвишава 5 cm.

Мулчът се заменя всеки месец с нов, в противен случай съществува риск от различни вредни организми.

Идеални прекурсори за пипер са: бобови растения, домати, лук, зеле.

Сортът Черен кон има предимство: плодовете не са засегнати от сиво гниене, не се напукват. Семената от черен пипер се съхраняват до три години.

Видео: как да се образува черен пипер

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт