Краставица Vyatsky F1 - описание и характеристики на сорта

Краставицата Вятка F1 има хибриден произход. Семената са отгледани специално за лоша почва. В резултат на кръстосването получихме нов вид краставица, характеризираща се с висока производителност и отличен вкус.

Краставица Вятка F1

Както всяко хибридно растение, културата е устойчива на определени заболявания, не изисква повишена грижа.

Характеристики на степента

Разгледаното разнообразие от краставици е силно плодородно. Така че от една дупка можете да съберете до 12 килограма зеленчуци на сезон. Те узряват рано, страничните издънки са добре вързани. Имат женски тип цъфтеж.

След първите кълнове зеленчукът се развива бързо и узрява в рамките на месец. Растението може да бъде засадено в оранжерия и в открита почва. Най-често се култивира чрез разсад.

Багажникът на храста трябва да се формира в процеса на развитие. За да направите това, отстранете долните странични бримки. Растежът на основната колона също трябва да се контролира чрез прищипване на две листа. Тъкачът има форма на греда и е от среден тип.

Разгледаното разнообразие от краставици е добре приспособено към неблагоприятните условия, затова е широко използвано в райони с умерени климатични условия.

Важно! Trellis се използва за повишаване на производителността и свободен достъп до храста.

Описание на плодовете

С правилната технология на отглеждане, първите плодове могат да се берат през юни. Те имат удължена, продълговата форма, с туберкули, характерни за този вид зеленчуци. Средната дължина на плода е около 12 сантиметра, а теглото - 125 грама. Пулпът се характеризира с еднородност, достатъчна плътност и не съдържа празни зони. Корите не са горчиви и не пожълтяват.

Краставиците Vyatsky F 1 могат да се съхраняват или транспортират на дълги разстояния. В същото време зеленчуците запазват външния си вид и не губят вкуса си. Те са добри за салати, но не подлежат на консервиране.

Ползите

Основни предимства:

  1. Имунитет към общи заболявания като кореново гниене, брашнеста мана.
  2. Не изисквайте специални грижи.
  3. Подходящ за райони с хладно лято.
  4. Различава се по висока производителност и продължителност на плододаване.

Семената от този сорт са скъпи, но изразходваните пари плащат за богата реколта.

Засаждане на семена

Засаждане на семена от краставици Vyatka F1
Качеството на семенния материал се проверява с помощта на солен разтвор, в който е потопен. Семената, които са подходящи за засаждане, ще потънат на дъното, а празните семена ще останат на водната повърхност. Има определена подготвителна технология. Състои се от няколко етапа: подбор, загряване, накисване след предварителна обработка.

Засадете семена в земята само след замръзване и затопляне на почвата средно от + 11- + 12 градуса. Почвата за засаждане се подготвя през есента. Тя трябва да е ронлива, добре оплодена. Препоръчително е мястото за кацане да е от слънчевата страна. Семената се задълбочават в земята с 4 сантиметра. Земята трябва да се затопли до такава дълбочина. Ако няма достатъчно топлина, тогава мястото за кацане се полива с топла вода. Разстоянието между всяко кълнове трябва да бъде 60 сантиметра. След кацане сюжетът е покрит с филм.

За разсад семената първо се нагряват, а след това се дезинфекцират, поставят се в лек разтвор на манган. След манипулациите те се излагат върху хоризонтална повърхност и се изсушават. За бърз растеж и покълване понякога семената се обработват със специални смеси.

Ако своевременно поливате, поставяте контейнери с разсад на светлина и спазвате други изисквания, кореновата система на растението ще бъде твърда, стъблото ще стане мощно, а листата - големи. Формирането на здрав храст е ключът към добрата бъдеща реколта.

Пресаждане на разсад в земята

Тази работа е проста, но изисква специални грижи, тъй като кореновата система на растението е достатъчно крехка и може лесно да се повреди. За разлика от доматите, кълновете ще навредят и няма гаранция за възстановяването му.

Може да се трансплантира, ако на разсада се появят поне 3-5 листа. Това показва известна зрялост на растението. Почвата за засаждане трябва да е топла и влажна. Кладенците се поставят, като се вземе предвид растежът на миглите, средно се засаждат 2 кълна на квадратен метър.

За краставици от този сорт са подходящи парцели, върху които преди това са се отглеждали зеле и картофи. Такава почва се счита за най-плодородната.

грижа

Грижа за краставици Vyatka F1
Въпреки че сортът краставици "Вятка" не е причудлив, но трябва да присъстват минимални грижи под формата на поливане, плевене, горна дресировка.

Количеството на поливането зависи от честотата на валежите и етапа на растеж. Обемът на влагата се увеличава по време на формирането на плода и неговото узряване. Това се отразява на вкуса. Този сорт е слабо развит и дава плодове с втвърдения горен слой на земята, така че е препоръчително да го разхлабите след всяко поливане. Такава работа трябва да се извършва внимателно, като се има предвид, че корените на растението са много близки.

Препоръчва се използването на вода със стайна температура за напояване, тъй като хипотермията може да повлияе на бъдещата реколта.

За тор можете да използвате смеси, приготвени у дома. Използвайте естествени средства под формата на инфузия на лукова кора: в съотношение 5 литра към 200 грама. Добър минерален комплекс е смес от серум, вода и йод. Рецепта: към 10 литра вода добавете един литър серум и 14-16 капки йод.

Готовите сулфатни или азотни торове също са подходящи за хранене на растенията. Торовете на базата на дрожди са много ефективни. Сместа се приготвя със скорост една опаковка на 10 литра вода. Можете да правите тор по време на поливане.

образуване

Излишните издънки с мигли трябва да бъдат премахнати, тъй като те намаляват добива. Основното е да запазите основното стъбло и оригиналните издънки.

Семена от краставици Vyatsky F1 са в търсенето. Градинарите и фермерите реагират положително на неговата производителност, вкус.

Видео: йод и зеленка - спестяване на краставици от всички болести

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт