Краставица Наташа F1 - описание и характеристики на сорта

Съвременните сортове краставици не всички са подходящи за консервиране. Има видове, предназначени само за прясна консумация и за салати. Сорт Наташа, въпреки че е салата, но е чудесен за кисели и кисели краставички. Сортът е разработен чрез кръстосване на други два сорта краставици. Растенията се опрашват от пчелите, така че при отглеждането им в затворени оранжерии и оранжерии трябва да се организира достъпът до насекоми. Краставиците растат добре и дават плодове на открити лехи.

Краставица Наташа F1

Характеристики на степента

Събирането на първите краставици става 45 дни след засаждането на семената. Храстите са силни, средно оплетени, със зелени листа и среден размер. Семената са предназначени за засаждане на открити легла. Добивът на сорта е доста висок. С добра грижа от един квадратен метър можете да съберете до 10 кг възрастни и висококачествени краставици.

Формата на плода е овално-цилиндрична. Кожата е зелена, има бодли. В областта на цветето са леки ивици, които не достигат до средата на краставицата. Вкусът на плода е сладък, горчивината напълно отсъства, когато се нарязва в пулпата няма кухини. Средното тегло на една краставица варира от 60 до 80 грама. Плодовете растат на дължина до 8-10 см. Семената са малки, едва забележими.

Хибридът има висока устойчивост на заболявания, които засягат повечето членове на семейството на тиквите.

Предимства за степен

Отзивите на хора, които са се занимавали с отглеждането на хибрида Наташа са положителни. Сред всички предимства се открояват основните:

  1. Високи добиви.
  2. Ранно узряване на плодовете.
  3. Атрактивен външен вид на краставици.
  4. Устойчив имунитет към често срещаните вирусни инфекции.
  5. Добър вкус.
  6. Подходяща за транспорт до други региони.

Разнообразие Наташа хареса много собственици на лични парцели. При спазване на правилата за отглеждане и грижи, гарантирано е да се получат отлични резултати при прибиране на реколтата.

Отглеждане на селскостопански

Семената се засаждат в почвата, когато последният мраз вече е преминал, а горният слой на земята се затопли до + 10- + 12 градуса. Температурата на въздуха трябва да достигне +22 градуса през деня, а през нощта до +16 градуса. Семената се полагат на дълбочина 3 см. В една дупка трябва да бъдат засадени 2 семена. Съседните растения трябва да бъдат разположени на разстояние 30 см едно от друго. Разстоянието между редовете трябва да бъде приблизително 50 cm.

Почвата трябва да е лека и плодородна. Ако през есента не се прави хумус, тогава преди засаждането земята трябва да бъде наторена. След засаждането на семената лехите се покриват с филм. Това е необходимо за по-бързо покълване.

Методи за отглеждане

Всяка година има все повече и повече различни начини за отглеждане на краставици. Всички те са различни, но всеки има своите положителни страни. Градинарите засаждат зеленчукови култури в бъчви, връзват миглите към вертикални релси и асми и правят беседки от върховете на краставици. Бичовете на Наташа имат добър растеж. За качествено отглеждане и лесна грижа се препоръчва храстите да бъдат вързани към инсталирана асма.

Отглеждане на краставици сортове Наташа

Ако градинарят иска да покаже въображение и да внесе красота в сайта, тогава можете да поставите краставици в торби или бъчви. Във всеки съд се поставят 2 семена. Когато растенията растат, миглите се спускат заедно с плодовете. Отстрани изглежда много красиво.

За да направите беседка от върхове, първо трябва да направите беседка с покрив от дъските и да поставите пейки.Около конструкцията се поставят бъчви или кофи с разсад от краставици. Веднага щом растенията започнат да растат, аз размахвам, така че в крайна сметка те ще сплетат напълно беседката.

Характеристики за разнообразна грижа

За да получите висококачествени краставици в големи количества, трябва да се придържате към основните правила за грижа, които не се различават от грижата за други сортове краставици. Препоръчва се извършване на своевременно поливане, разхлабване и торене. Поливайте храстите само с вода със стайна температура. Студената вода може да преохлади корените на храстите. Процедурата е препоръчителна вечер. Най-добре е да използвате капков метод за поливане. Поливането ще помогне на кореновата система да получи необходимата влага. Не позволявайте на водата да попадне по листата, в противен случай те могат да започнат да изсъхват.

Разхлабването ще позволи на въздуха да навлезе в кореновата система на растенията. Също така няма да се развият различни гъбични вируси и вредители. От време на време е необходимо да се унищожават плевелите от лехите. Плевелите поемат част от храненето от реколтата, което се отразява негативно на растежа и развитието на храстите и плодовете. През лятото краставиците трябва да се подхранват с органични и минерални торове. Особено важно е да правите това по време на цъфтежа и при активно плододаване. Мъленци, пепел, пилешки изгаряния или развъдена кравешка тор могат да се използват като хранителни добавки. През летния сезон растенията трябва да се подхранват поне 3 пъти.

Въпреки че сортът Наташа има добра устойчивост на вредители и болести, се препоръчва да се лекуват със специални лекарства за профилактика. Освен това трябва редовно да провеждате визуален преглед на растенията, за да идентифицирате засегнатите райони. Ако забележите болни листа, тогава трябва да ги премахнете и да напръскате с инсектицид. За отблъскване на вредители често се използват народни средства.

Краставиците не изискват специални грижи. Дори начинаещ ще се справи с всички манипулации. За да получите висока реколта, не трябва да щадите време и усилия. Полученият резултат напълно ще оправдае всички усилия. Сорт Наташа е универсален вид салата. От краставици можете да готвите отлични зеленчукови салати, да навивате консерви за зимата.

Видео: отглеждане на краставици в открито поле

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт