Мога ли да пия алкохол след увеличаване на устните?

Преди да уголемите устните с помощта на пълнители, всеки пациент определено трябва да проучи всички индикации и противопоказания за процедурата. Много хора се чудят дали е възможно да се пие алкохол преди и след увеличаване на устните, вредно ли е? Обмислете подробно този проблем.

Мога ли да пия алкохол след увеличаване на устните

Алкохол преди пълнители

По този въпрос позицията на козметолозите е ясна - ако решите да прибегнете до тази процедура, се надявате на отличен резултат, тогава е по-добре да се презастраховате и да не пиете алкохол преди или след въвеждането на филъри.

Работата е там, че въпреки факта, че процедурата се извършва от козметолог, тя вече се отнася до пластичната хирургия, тъй като филърите се инжектират в меките тъкани. Макар и минимална, тя все още е интервенция в организма, която може да доведе до неочаквани (и не винаги приятни) последици.

Преди да проведете процедурата, е необходимо да се придържате към следните правила:

 1. Пийте силен алкохол поне 3-4 дни преди процедурата, слаб - един ден. Има няколко причини за това правило. Алкохолът насърчава дехидратацията на тъканите и подпухналостта може да се появи по-късно, защото след дехидратация тялото започва усърдно да попълва загубата на течности. Също така, алкохолът помага за повишаване на кръвното налягане - от своя страна това може да доведе до синини в местата на инжектиране.
 2. Не можете да ядете пикантни, пикантни, както и солени ястия - те провокират подпухналост.
 3. Не можете да правите пилинг на устните, за да не нараните кожата отново.

Алкохолните напитки след три дни след инжекции не могат да се консумират по същата причина, както преди процедурата.

Освен това трябва да се има предвид, че не всички пациенти се чувстват добре след либациите предния ден. Възможно е човек да се почувства замаян, кръвта да се съсирва слабо и следите от микропункции ще заздравеят много по-дълго. Рехабилитацията няма да е толкова гладка, сякаш пациентът отказва да пие преди и след увеличаване на устните.

Поради факта, че алкохолът насърчава разширяването на кръвоносните съдове, хиалуронът може да не "пасне", както бихме искали - може да не е достатъчно обем или устните да са неравномерни. Пиенето на алкохол преди процедурата също може да предизвика безпокойство у пациента - и това значително ще попречи на работата на специалист. Освен това не трябва да пиете непосредствено преди процедурата, за да се успокоите. Най-добрият начин да се успокоите в този случай е да направите няколко дълбоки вдишвания, преди да поставите иглата в меката тъкан.

Алкохол след въвеждането на пълнители

Ако решите да увеличите устните си с истински, опитен и компетентен професионалист - след приключване на процедурата ще ви бъде дадена бележка, която ясно показва какво може и какво не може да се направи. Естествено параграфът за алкохола няма да бъде пропуснат, тъй като козметолозите казват, че трябва да откажете да пиете поне няколко седмици след въвеждането на пълнителя. Така че можете да сте сигурни: няма подуване, синини, дългосрочна рехабилитация не ви заплашва. В допълнение, алкохолът може значително да забави пристрастяването на организма към ново вещество.

Самата процедура е много скъпа и ако не искате парите ви да не бъдат хвърлени на вятъра, по-добре е да жертвате съмнително удоволствие и да не пиете алкохол.Специалистът също ще бъде сигурен да предупреди, че приемането на алкохол след въвеждането на филъри може да бъде непредсказуемо.

Причини за отказ от алкохол след увеличаване на устните

Някои аспекти вече са разгледани, но това е далеч от всички причини, поради които пиенето на алкохол не си струва. Алкохолът има анестетичен ефект, тъй като продуктите на разпад са склонни да блокират болковите рецептори в мозъка. Така че може би все пак си струва да изпием малко „за смелост“? Не. Причините са следните.

 1. Ако пиете алкохол след процедурата, хиалуроновата киселина и други пълнители са склонни да се разпадат, абсорбират се в тъканта и постепенно преминават в междуклетъчната течност. Тоест ефектът се намалява и подпухналите ви устни, за които толкова сте мечтали, ще престанат да бъдат такива.
 2. Етанолът има способността да изсушава кожата. След процедурата това е крайно нежелателно, тъй като на мястото на пункцията се образуват корички, те ще бъдат много сухи, устните ще започнат да се напукват, което впоследствие може да провокира инфекция.
 3. Също така алкохолът има свойството да провокира увеличаване на микроциркулацията на кръвта, нежелателно е и след процедурата, защото може да се появи кървене.

По принцип по време на периода на възстановяване експертите не препоръчват да се яде и пие горещо, защото стимулира притока на кръв - но мястото, където е направена пункцията, вече е възпалено. Ако съдовете се разширят, тогава могат да се появят синини, подуване на тъканите ще се увеличи.

Какви усложнения могат да възникнат?

Ако обичате да пиете, не виждате нищо лошо в това и след уголемяване на устните, не забравяйте: ефектът от процедурата няма да последва. Разбира се, можете да се обърнете към некомпетентността на специалист, но това не е така - в тази ситуация, само вината ви е, че не можете да получите никакъв резултат от инжекциите.

Помислете какви негативни последици можете да очаквате, ако решите да отбележите края на процедурата, като изпиете няколко коктейла:

 • синини на мястото на пункцията;
 • силно подуване на тъканите;
 • необходимостта от повторение на процедурата поради липсата на резултат;
 • появата на алергични реакции;
 • резултатът след въвеждането на пълнителя няма да продължи дълго;
 • може да се развие възпалителен процес;
 • също така е вероятно гелът да се разкъса.

Какво да направите, ако пиенето на алкохол не може да бъде избегнато?

Всичко се случва в живота - срещи на съученици, годишнини, сватби - да изпиете чаша шампанско може просто да изглежда неподходящо. Ако не искате последствията да не са тъжни, в тази ситуация има само един изход: пийте възможно най-малко и само слаби алкохолни напитки. За закуски също е важно да изберете несолени, не-пикантни храни - за да не влошите ситуацията, тъй като такива храни също са склонни да провокират подуване, което не е препоръчително след въвеждането на филъри.

Появи се подуване: какво да правя?

Ако сутрин се погледнете в огледалото и видите, че устните ви са подути, няма нужда да изпадате в паника веднага. Ситуацията може да бъде спестена, като следвате няколко правила след пиенето вчера:

 1. Отново изключваме соленото, пикантното, мазното.
 2. Няма нужда да пиете много вода - това може значително да влоши ситуацията.
 3. Опитайте се да ядете колкото се може повече зеленчуци на този ден - фибрите, които съдържат, ще помогнат за премахване на излишната вода без вреда.
 4. Студен компрес може да се приложи върху едематозни места.
 5. Пийте диуретик: по-добре е да го оставите да бъде билкова колекция.

Ако дори няколко дни след като сте пили алкохол, нищо не помага, подуването продължава, единственият изход е да потърсите помощта на козметолог, който е направил процедурата вместо вас. Може да се наложи премахването на пълнителя, за да не се влоши ситуацията.

Следователно от всичко по-горе може да се направи само едно заключение: ако не искате да създавате проблеми на себе си, имате намерение да получите перфектния резултат и да го оставите за дълго време: по-добре е да откажете да пиете алкохол след инжектиране на филъри върху устните.

Видео: какво не може да се направи след процедурата за увеличаване на устните

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт