Мога ли да мия косата със студена вода?

Грижата за косата изисква задълбоченост и затова основната роля се играе от правилното измиване на главата. Всички знаят, че предотвратяването и ремонтът на топлоснабдяването се извършва в градски апартаменти. Обикновено това се случва през лятото, така че човек е принуден да плува в студена вода. Разрешено ли е миене на коса при такива условия? Нека го съберем.

Мога ли да мия косата със студена вода

Отрицателните ефекти на студената вода

Всичко, което е написано по-долу, принадлежи към категорията на негативните аспекти на измиването на косата със студена вода. Ако извършвате процедури, използвайки течности с температура под 20 градуса, тогава се пригответе да се сблъскате с последствията.

 1. Веднага трябва да се каже, че ниската или, обратно, високата температура се отразява негативно на кожата. Кожата започва да се отлепва, образува се пърхот. Също така студената вода не отмива лошото себум, така че гъбичките ще се развият пълноценно.
 2. Косата пада и изсъхва поради факта, че неправилно избраните температурни условия по време на измиване свиват кръвоносните съдове. На този фон кожата е по-лошо снабдена с кислород, ценни съединения и витаминен комплекс. Крушките са по-лошо фиксирани на местата си, така че къдриците изпадат масово.
 3. Себумът, отделен от каналите, практически не се измива при използване на студена вода. Можете да го премахнете, ако зададете подходящата температура. Но с обсъждания вид измиване, косата постоянно ще изглежда мазна, тромава, неподправена.
 4. Когато нервните окончания са повредени, се образуват спазми на кръвоносните съдове. Поради хипотермия всичко това се случва, така че човек страда от силно главоболие, мигрена и други заболявания в остра форма.
 5. Всяко продължително излагане на студ води до известен спад на имунната система. Ето защо, когато систематично миете косата с вода с неподходящи температурни условия, бъдете подготвени за настинки, херпес и др.

Опасността от измиване със студена вода

 1. Със сигурност от всичко изброено по-горе, вие сте заключили за себе си, че миенето на главата със студена вода е неприемливо. Но си струва да знаем, че за някои хора това е повече от просто „невъзможно“. Подобни манипулации са опасни за тях.
 2. Ако има патологични явления от хроничен тип, например, засягащи средното ухо или дихателните пътища, измиването ще повлияе на най-негативния начин. Ако пренебрегнете забраната, е напълно възможно да се развият синузит, отит, синузит, челен синузит, ринит и др.
 3. Ако рецидивите се почувстват на чести интервали, имунитетът ще спадне. Тялото просто не може повече да устои на вирусни инфекции. Често това допринася за развитието на менингит, тоест възпаление на менингите.

Оптимална температура

Оптимална температура за измиване на косата

 1. Много хора се интересуват какво да предпочитат - прекалено гореща или, обратно, студена вода. Всъщност представените опции са еднакво неподходящи. Оптималната температура се счита за среден показател, който е 40-50 градуса.
 2. Горната температура ще се справи с основната си задача - ще премахне всички примеси, ще почисти себума, ще подобри състоянието на косата и няма да им навреди.
 3. Ако искате да направите шока блестящ и здрав, тогава се обръща специално внимание на грижите му. Да се ​​надяваме, че си спомняте всичко за забраните да миете косата си със студена вода.
 4. Важно е не само да се настрои правилно температурата на водата, но и да се избират препарати за почистване на косата. Говорим за балсами, шампоани, различни серуми и т.н.

Измиване с хладна вода

 1. Ако по някаква причина нямате топла вода, тогава при спешни ситуации е позволено да миете косата си веднъж с хладна (!) Течност. Достатъчно е да разредите студена вода с вряла вода от чайника.
 2. Такова измиване ще има благоприятен ефект върху състоянието на къдравия шок. Къдравите къдрици стават еластични, по-лесно за по-нататъшно манипулиране на стила и грижите.
 3. По-добре е да прибягвате до хладна вода в онези случаи, когато трябва да измиете осолената базална част. За да почистите, пригответе халба чай от лайка (силна) и ги изплакнете с корени след процедурата.
 4. По-добре е хората със силно падаща коса да използват отвара на основата на коприва, репей, маточина, листа от мента и др. Такива инфузии предотвратяват загубата на коса.

От всички горепосочени материали можем да заключим, че не можете да използвате студена вода за грижа за косата. В спешни случаи е позволено да се използва хладна течност с допълнително изплакване с лечебни отвари за по-добро прочистване.

Видео: 10 правила за измиване на косата

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт