Мога ли да получа пилешки дробчета по време на кърмене?

Пилешкият дроб е лесно смилаем хранителен карантия. В допълнение към отличния вкус, той е склад на витамини и ценни хранителни вещества. Въпреки очевидните предимства на продукта, майките по време на кърменето имат право да внимават за него. В крайна сметка храненето им е пряко свързано с храненето на кърмачето и те са отговорни за качеството и обогатяването на храната за бебето. Всяка съставка, консумирана от жена през този решаващ период, се подлага на строг контрол и се подлага на подробно проучване.

Кърмене Пилешки черен дроб

За да разберете значението на черния дроб за организма на кърмачка и бебе, струва си да се запознаете с неговите компоненти.

Химическата структура на пилешкия черен дроб

  • Протеини.
  • Мазнини.
  • Въглехидрати.
  • Витамини от група В (B1, B2, B6, B9, B12).
  • Аскорбинова киселина.
  • Каротин, токоферол, холин.
  • Бета каротин.
  • PP.
  • Микроелементи (цинк, желязо, кобалт, молибден, мед, селен, манган).
  • Макронутриенти (калций, фосфор, магнезий, калий, натрий).

Ползите от черния дроб за жена след раждане

Пилешкият дроб е лесно смилаем продукт, причината за това е слабото включване на мазнини в състава. Съдържа 137 kcal на 100 g карантия от месо. В тази връзка за жена, която наскоро е родила бебе, ползите от черния дроб са очевидни. Диетичният продукт ще помогне да се възстанови фигура, която е пострадала по време на гестационния процес.

След операция, цезарово сечение, значителна загуба на кръв, черният дроб може да бъде включен в диетата от лекар, тъй като продуктът е наситен с витамини, които участват пряко в образуването на кръв. Една ежедневна порция пилешки дробчета може да снабдява организма с аминокиселини (дневна доза). Холинът влияе положително върху състоянието на нервната система на майката и новороденото, което е много важно в период на глобални промени в живота на двамата.

Наличието на фолиева киселина в черния дроб е ценен компонент на продукта, особено за жени в началните етапи на бременността. При достатъчно количество от него в организма на бъдещата майка е възможно да се избегнат патологии по време на развитието на бебето.

Въвеждането на пилешки дробчета в диетата по време на лактация

Черният дроб може да ускори процеса на възстановяване след бременността и раждането. Това е вкусен, питателен продукт, който подхранва и придава сила. Той е одобрен за употреба от педиатри 14 дни след раждането на бебето. Въвеждайки нов компонент в диетата, една жена по време на кърмене трябва да засили контрола върху състоянието на бебето. Черният дроб на птица не е алерген, но не се изключва индивидуална непоносимост към крехък организъм.

В случай, че след хранене на бебето за кратко време се появят обриви, бебето е тревожно и палаво, отказва храна, утежнени колики, запек, подуване на корема, пилешки черен дроб се изключва от диетата на майката и лекуващият лекар трябва незабавно да изследва бебето.

За точно идентифициране на продукта, към който се е появила реакцията, въвеждането на всяка съставка трябва да се извършва последователно. Разрешен е интервал от 2 дни между добавянето на една единица от нов продукт, това ще помогне за правилното идентифициране на алергена. Ако през този период от време реакцията не се появи, продуктът се допуска в храната без съмнение.

Някои педиатри препоръчват да се въвежда пилешки черен дроб на деца до една година под формата на допълващи храни. В този случай готовият продукт се дава на малки порции, като се спазва състоянието на детето.След една година няма ограничения за приемане на черния дроб.

Важно! Карантия от месо е нетрайна, поради тази причина е необходимо да се обърне внимание на периода на продажба на продукта. Не трябва да е ветровито и да има неприятна миризма. Сама по себе си тя има специфична миризма, но не и миризмата на продукти от разлагане. Ако черният дроб се съмнява, препоръчително е да се откаже от приготвянето му.

Какво да търсите при избора на черен дроб

Идеалният вариант за включване в диетата на жена по време на лактация би бил пилешки черен дроб от пилета от фермата. Тя се различава от фабриката по цена и качество. В случаите, когато здравето на бебето е на кантара, пазарът не е подходящ. Всеки търговски обект на пазара или в магазина трябва да предостави при поискване сертификат, потвърждаващ качеството, разрешение за търговия и маркиране с предписана дата на пускане и краен срок за внедряване.

Ако продуктът не бъде обработен веднага, той не може да се съхранява в хладилника, тъй като при температура от +5 той бързо става неизползваем. Най-добрият начин да запазите продукта до следващото готвене е да го замразите.

При закупуване на продукт обръщат внимание на факта, че свежият пилешки дроб е с еднороден, тъмен цвят, без бели петна и кръвни съсиреци. Повърхността трябва да е гладка и лъскава. Понякога поради нечестност на продавача именно познаването на органолептичните характеристики на свежия пилешки черен дроб помага да се избере свеж продукт. В хипермаркетите етикетирането често не е вярно. Несъмнено е по-добре да се даде предпочитание на охладен продукт, тъй като замразяването може да скрие много недостатъци на страничните продукти.

Вреда за пилешкия дроб за организма на кърмеща жена и дете

Нито един предмет, който продава хранителни продукти, не предоставя достоверна информация за правилността на отглеждането на една или друга птица. Често се използват хормони и антибиотици за получаване на бързо месо, както и допълващи храни, които не са от полза за човешкото здраве. Една жена, която кърми, ще трябва да опита да намери надежден доставчик на пилешки дробчета до рафтовете на магазините за месо.

С особено внимание този продукт трябва да се използва от жени, страдащи от бъбречни заболявания. Тъй като високото съдържание на протеин в черния дроб може да изостри хроничния ход на заболяването.

Въвеждането на нов продукт в храненето на кърмеща майка не бърза. Необходимо е да започнете да използвате черния дроб с малки порции, като постепенно увеличавате количеството до желаните обеми.

Видео: как да пържим пилешки дробчета

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт