Могат ли децата да се дават на раци?

Много хора знаят, че този продукт изобщо не е направен от месо от раци. Въпреки това потребителите се влюбиха в пръчици за дълъг срок на годност, вкусови качества и бързина на приготвяне. По-старото поколение ги използва без страх, но какво да кажем за децата? Родителите знаят от първа ръка колко внимателно трябва да изберат менюто за своето дете. Много продукти допринасят за развитието на тежка алергична реакция. Максимално внимателно трябва да се упражнява с раци пръчки. Но първо първо.

Могат ли да се дават на раци пръчки на децата

Характеристики на производството на ракови пръчки

 1. Продуктът се получава чрез преработка на кайма, по-точно на остатъците от нея. Вкусът и пигментацията се постигат с помощта на специални аромати и оцветители за храна. Също така добавките, които увеличават времето на експозиция, се въвеждат в пръчките. На този фон е трудно да се прецени полезността на продукта.
 2. Основата са останките от сулими слабини части. Само добросъвестните производители обаче използват истински отпадъци. Всички останали правят пръчки на изкуствени заместители. Тази характеристика на производството лишава продукта от неговите потенциални ползи, особено за по-младото поколение.
 3. Отиваме по-нататък. Раковите пръчици се съхраняват дълго време, което е необичайно за рибен продукт. Консервирането може да бъде постигнато само чрез въвеждането на консерванти или производството на продукт само от заместители (напълно без естествени вещества).
 4. Бяха проведени множество изследвания, по време на които доказаха вредата от суровините и липсата на истинско месо от раци в състава. Вместо това пръчките са направени от нишесте, подобрители на вкуса, синтетични добавки, рибни отпадъци или заместители на отпадъци, оцветители, сол.
 5. Месото от раци е много скъпо, за 1 кг. питайки около 3500 рубли. Следователно в клечките този деликатес отсъства. На обратната страна на опаковката производителите съставят списък на входящите компоненти, включително много вещества с надпис „E” (120, 160, 171, 450 и т.н.) В развитите страни тези добавки отдавна са забранени, но не и в необятността на нашата родина и съседни държави.

Въвеждането на ракови пръчици в диетата на децата

 1. Обърнете внимание, че въвеждането в менюто на децата става възможно, когато детето навърши 5 години. Храносмилателната система е адаптирана, следователно тя ще се справи с обработката и усвояемостта. В процеса на хранене на бебето наблюдавайте реакцията на тялото му, започнете с малки порции.
 2. Ако решите да купите продукт за деца, не вземайте най-евтините пръчки, които могат да се намерят по рафтовете. Те са създадени изключително от заместители на рибни отпадъци и нишестени вещества.
 3. Раковите пръчици имат определени забрани за допускане, включително непоносимост към бели сортове риба, алергии към рибен протеин, соя и морски дарове. Също така, не лекувайте деца с хронични стомашно-чревни патологии с този продукт.
 4. Ако тялото не даде отрицателна реакция, постепенно увеличавайте сервирането. Гответе салати, закуски и други вкусотии с котлети. Пръчиците вървят много добре с консервирана царевица, пресни зеленчуци, заквасена сметана, майонеза, варени яйца, картофи, зеле и т.н.
 5. В Интернет има много рецепти за салати от раци, които са допълнени с резенчета портокал или ябълка. Но само салатите не се ограничават до детската храна. Опитните стюардеси правят студени супи, основни ястия, рулца, пълнени със сирене и зелени на тяхна основа.

Опасността от ракови пръчки за тялото на детето

Опасността от ракови пръчки за тялото на детето

 1. Днес има много производители, които искат да излязат в лидери и да продават продукти по-евтино от конкурентите. Съответно качеството страда. Не разчитайте на евтиността, внимателно прочетете състава и изберете най-малкото от всичко зло.
 2. По-горе сме описали подробно от какво се състои това ястие. Естествените съставки не са изложени. Основните вещества са консерванти и стабилизатори, които са забранени в цивилизованите страни. Те провокират активността на свободните радикали и (в големи количества) водят до развитие на рак.
 3. Храносмилателната и пикочната система са особено засегнати. Тези органи поемат цялата тежест на обработката и филтрирането на вредни съединения. Химията, включена в състава на пръчиците, провокира тежка интоксикация, особено за тялото на бебетата. Разбира се, това е нискокачествен продукт.
 4. Опасността от пръчки е лошото боравене с компонентите, съставляващи състава. Ако условията на производство, транспортиране, съхранение са нарушени, най-вероятно в продукта ще бъдат въведени патогенни бактерии. Когато навлезе в човешкото тяло, те засягат всички системи, причинявайки отравяне.

Избор на ракови пръчки за деца

Ако дори горните аргументи не са ви накарали да промените мнението си, тогава предприемете отговорен подход към избора на продукт.

 1. Претеглящите пръчки трябва да се изхвърлят, като се дава предпочитание на продукт във вакуумна опаковка. Не забравяйте за изследването на състава и продължителността на експозицията.
 2. Не купувайте продукти с лед. Това показва нарушение на безопасността, многократно размразяване и многократно замразяване. Такива пръчици никога няма да бъдат полезни, особено за дете.
 3. Дайте предпочитание на копията, боядисани равномерно. Добрите ракови пръчки изглеждат апетитно, лъскави, известни със сочност.
 4. Трябва да се въздържате от придобиване на пръчки с твърде ярка пигментация. Това означава, че се въвеждат много багрила. Също така прочетете състава, около 30% трябва да се дава на surimi.

Описахме потенциалната опасност на продукта за тялото на детето. Въпреки сериозните аргументи срещу раковите пръчици, много родители все още искат да се отнасят с детето с вкусна карантия. В този случай започнете въвеждането в менюто от 5-годишна възраст. Изберете продукта си внимателно, за да избегнете последствия.

Видео: от какво са изработени пръчки от раци

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт