Мога ли да дам цветя в саксии?

Изборът на подарък е много сложен и отговорен процес, от който ще зависи реакцията на надарения човек. Разбира се, любезно момче за рожден ден винаги ще ви благодари и ще каже, че вашият подарък е точно това, за което винаги е мечтал. Но всъщност искам настоящето да дойде по-удобно, да угоди, да е необходимо. У нас е обичайно да се подаряват цветя или сладки на основния подарък. Не всеки обича сладкиши, а цветята не стоят дълго време - изсъхват. Ето защо много хора мислят да подарят цвете в саксия. Домашните цветя са модерна тенденция, която е наистина актуална за всеки човек. Такова цвете няма да избледнее и ако продължите да се грижите за него, то ще расте, все още в продължение на много години припомняйки своя донор.

Мога ли да дам цветя в саксии

Защо не можете да давате цветя в саксии?

Преди няколко десетилетия даването на цвете в саксия беше лошо предзнаменование, имаше няколко причини за това. Най-често саксията се свързваше с влажна земя, която може да привлече смъртта. Затова силно се препоръчва тежко болен човек да прави такива подаръци. Освен това, в древни времена, заедно с кълно от живо дърво или цвете, те биха могли да предават щети, които попаднаха в къщата и се разрастваха, отнемайки на собствениците сила, късмет и просперитет. Ето защо е възможно да приемете цвете в саксия само от любим човек, в чиито намерения нямате никакво съмнение.

Как да дам цвете в саксия?

Преди да изберете тази опция за подарък, трябва да разберете нещо за човека на рождения ден.

 1. Някои хора не обичат стайните цветя, като правило нямат домашни растения. Да дадеш на такъв човек цвете в саксия, поне не е рационално.
 2. Алергията към стайните цветя или по-скоро към някои от техните видове е съвсем реална. За да избегнете подробен смут, опитайте се да разберете предварително за възможна алергична реакция от някой, близък до бъдещия рожден ден.
 3. Опитайте се да изберете растение, което не изисква сложни грижи или специални условия на живот. Необходимо е предварително да се пресади растението, да се „нахрани“ цветето с необходимите торове и др. Давайте само здрави и силни копия на цветя. Ако цветето умре по някаква причина, рожденикът ще се разстрои. Освен това някои могат да заключат, че цветето е било представено със зли намерения.
 4. Заедно с цветето дайте на момчето на рожденика малка бележка за това как да се грижи за растението, колко да полива, как да тори и т.н.
 5. Едно цвете изисква внимание, следователно не е необходимо да давате цветя в трудна грижа на заети хора. Жените ще харесат такъв подарък, по природа са готови да се грижат за всички наоколо. Но мъжете трябва да дават цветето в саксия с повишено внимание.
 6. Ако подарявате цвете на опитен цветар, проявете интерес към неговите предпочитания. Съгласете се, че не му трябва сто и първа червена виолетка, но рядък вид растение може да хареса повече от най-скъпия подарък.
 7. Ако се притеснявате дали рожденият човек се притеснява от знаци и дали няма да приеме подаръка враждебно, просто променете външния вид на растението. Можете да се отървете от влажна земя, ако пресадите цвете в мокра декоративна почва. Изглежда просто зашеметяващо, такъв подарък определено ще бъде запомнен. В бъдеще човек може да трансплантира цвете в саксия с подходящ размер.

По-добре е да дадете стайно растение в цъфтяща форма, това ще засили ефекта на подаръка. Изключение правят малките и редки кълнове, които сами по себе си са с висока стойност.

Какво цвете в саксия да подарите за рожден ден?

Има много стайни растения, всяко от тях има свое значение и тайно значение. Ето някои опции, които може да ви се сторят полезни.

Какво цвете в саксия да подарите за рожден ден

 1. Спатифилум, или Женско щастие. Това е много красиво и разпространяващо се цвете, което радва с бели цветя. Не е трудно да се грижите за такова цвете, смята се, че то носи хармония на жената в семейните и любовните отношения. Освен това не можете да купите цвете, можете да го получите само като подарък. Следователно всяка жена ще бъде доволна от такъв подарък.
 2. Crassula или парично дърво. Такъв подарък се представя на силни и успешни хора с пожелание за просперитет и богатство. Това е едно от малкото цветя, които могат да се подарят на мъжете. Заедно с дърво те често дават червена нишка, вплетена в зеленина, като символ на късмет и успех в бизнеса.
 3. Кактус и фикус. Ако рожденият човек работи за компютъра или е постоянно заобиколен от технологии, кактусът и фикусът на Бенджамин са идеални за него. И двете от тези растения имат доста осезаеми ползи - неутрализират вредното излъчване.
 4. Пепър. В продажба можете да намерите декоративен пипер, който след цветя дава доста истински и годни за консумация плодове. Те имат горящ вкус и изразен аромат. Такъв подарък не само ще украси кухнята, но може да се използва и като храна. Това със сигурност се оценява от готвачи или възрастни жени.
 5. Антуриум, или мъжка сила. Това е още едно от малкото мъжки цветя, което се дава само на по-силния пол. Смята се, че антуриумът расте добре до спотифилума, тези цветя трябва да бъдат сдвоени с къщата. Антуриумът е символ на сексуалността, силата и мъжествеността.
 6. Orchid. Това е начин да признаеш на жена, че е красива. Белите или бледо розови нюанси на цветето са по-подходящи за млади дами, лилаво и червено подчертават достойнството и житейския опит на възрастна дама.
 7. Езикът на свекървата. Това растение може да бъде прекрасен подарък за младоженците на сватбата. И въпросът не е, че с този подарък искате да внесете раздора в семейството, точно обратното. Смята се, че цветето на езика на свекърва поглъща целия домашен негатив, оставяйки на собствениците ярка и добра аура.
 8. Bonsai. Малко декоративно дърво е истинска философия, идеален подарък за мъдри и дълбоки хора. Давайки на мъж или жена бонсай, вие признавате, че дълбоко уважавате интелигентността на новия собственик на растението.
 9. Лимоново дърво. Смята се, че това растение със сигурност ще внесе много ярки и живи емоции в къщата. Обичайно е да се дава лимоново дърво в къща, където има деца, това може да предпази малките членове на семейството от злото око. Освен това, това не е просто красиво, но и полезно растение, което ще откаже домашно отглеждани, лично отглеждани цитруси?
 10. Dracaena. Това растение символизира началото на нова любов и раждането на семейство. Ако млад човек или младо момиче не могат да намерят сродна душа, не забравяйте да представите драцена. Растението ще ви помогне да намерите своя мъж и да намерите любовта на цял живот. Основното е, че новият собственик започва да се грижи за цветето - той благоговейно и внимателно го полива, полива го и т.н.

Когато давате цвете, не забравяйте да вземете малка монета или малка сметка от лицето на рождения ден. Така той отплаща възможни зли знаци.

Живо цвете в саксия е символ на продължителен живот, растеж, енергия и развитие. Това е прекрасен подарък за всеки човек по всякакъв повод. Освен това, ако дадете стайно растение от сърце, това ще донесе на новия собственик само щастие, просперитет и късмет.

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт