Плодовете на страстта не винаги са полезни - на кого този плод е противопоказан

Пасиевият плод е екзотичен плод, растящ върху тропически лози. Сортовете плодове се различават по цвят. В зависимост от района на растеж, сорт, зрялост, пасифлората има различен набор от хранителни вещества.

Плод страст

До 40% от плодовете съдържат сок. Оставащият състав е фибри, захар, витамини А, С, В, Е, Н, К, минерали желязо, калий, магнезий и други. Общият брой на ценните вещи е незначителен. Семената от пасиен плод са годни за консумация, но корите съдържат голямо количество токсични вещества.

Съдържанието на калории в плода е около 68 kcal. Най-вече пасираният плод се добавя към плодовите сокове за вкус и аромат. Пулпът на плода се използва в готвенето, традиционната медицина, козметологията.

Няма строги забрани за употребата на пасирани плодове. Само определени категории граждани трябва да ограничат диетата си.

Индивидуална непоносимост

Както всеки екзотичен плод, пасираният плод трябва да се яде с повишено внимание към хората от руските ширини. Плодът не принадлежи към силни алергени, но за руските хора той не е естествен и познат продукт. За първо запознанство трябва да опитате малко парче. В случай на добра поносимост се допуска увеличаване на дозата. По правило алергия към екзотичен плод може да се изрази чрез храносмилателни разстройства, увреждане на дихателните пътища, кожни обриви. Ограниченията важат особено за деца под 3 години, бременни и кърмещи жени.

Храносмилателни проблеми

Всякакви остри или хронични заболявания на храносмилателната система са противопоказание за прием на всякакви пресни плодове, особено екзотични. Нарушаването на инструкциите води до нарушения като киселини, болка, диария. Пасираният плод има слабително действие, така че тези, които страдат от разхлабени изпражнения с неизвестен произход, е опасно.

Видео: как се яде пасиран плод и как е толкова полезен за здравето

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт