Как да отглеждате мъх у дома

Как да отглеждате мъх у дома? Просто не питай защо. И не казвайте, че той расте красиво на улицата. На улицата - не е в саксия на перваза на прозореца.

Как да отглеждаме мъх

Първо го отглеждайте в голям кръгъл аквариум с подходящата среда. Възхищавам. Тогава ще видим защо или да се побъркаме, дайте две!

Освен това, където расте, нека бъде там. А у дома, все още трябва да полагате усилия, за да го развиете. Строгите точки на влажността и количеството светлина няма да ви позволят да натъпчете парче мъх от гората в буркана и да седнете, в очакване на красива картина.

И така Засаждаме мъх у дома. Стоп. Как да засадим? Нито един вид няма корени или семена. Какво ще пропагандираме? Спорове, както в природата. И къде да ги вземем? Не се лутайте с микроскоп в търсене на.

Всъщност всичко е просто. Да отидем на разходка. Не ходим в гората Горският мъх, който расте на дървета, е много агресивен и рошав. Вместо алпийска идилия, след бомбардировките ще получите развалини от руини. Нуждаем се от мъх, който расте на камъни, корчове, стари стени. Дори само от засенчената страна на сградите.

Махаме се малко. Можете просто да премахнете записа. Кой пише там: внимателно, не увреждайте корените? Бихте имали бонус. Nobel. Все пак за първи път от милиони години те откриха корените на мъха!

И ние спокойно стъпваме вкъщи. Между другото, в природата времето за зреене на спорите е приблизително юли и август.

Зеленчуков шейк

Ако просто поставите чиния на растението на дъното на аквариума, тогава той ще изсъхне. И няма да получите красив пейзаж. Затова ще направим коктейл. Не, не за пиене. За омазняване на повърхности. За да го приготвите, ви е необходим само блендер. Ето няколко рецепти:

  • 100 г мъх, 2 супени лъжици. л. заквасена сметана, 200 мл чиста вода.
  • 200 г от растението, 400 мл всяка бира, 1 с.л. л. гранулирана захар.
  • 1 супена лъжица. мъх, 2 таблетки аспирин, 2 супени лъжици. обикновена вода.
  • 200 г растение, 200 мл кефир, 300 мл вода, 1 ч.л. захар.

Взимаме съставки от всяка рецепта. Е, тези, които са под ръка. Слагаме го заедно и се забавляваме в купа или кана. След това весело смилайте пасатора. Предупреждавам ви веднага: миризмите на коктейли, използващи млечни продукти, са гадни. Е, нищо. Красотата винаги изисква ...

Нанесете състава

Разбира се, още преди да приготвим тази красива каша, подредихме камъчета вътре в аквариума. Слагат изкуствен замък, поставят стари корички. Те добавиха пясък на дъното, изсипаха малко фин чакъл. Наистина ли е очарователно? Но нещо липсва.

Какво каза известният анимационен герой на всички там? Няма да е достатъчно. Не е достатъчно! Добавете естетика. Между другото, вонята от каната вече беше смъркана. Сега вземете старата четка. Потопете го добре в коктейл и започнете да пишете. По камъни, по замък, от шноли. Намажете от сърце, не съжалявайте. Можете дори да пръскате малко.

Останалото ще бъде пренесено в задния двор. Там избираме най-тъмния и страшен кът. И точно по стените рисуваме каша. Всичко, което ми дойде на ум. Макар и вашият автограф. Добри резултати се получават при изтегляне през шаблон. Гостите ще късат мозъка си дълго време, тъй като мъхът може да расте. Естествено, до последно ги дръжте на тъмно. Все пак това е вашето изключение!

Разбира се, тогава мъхът ще запълни цялото свободно пространство. Но дори просто пухкава мека стена привлича окото. И не се страхувайте да навредите на сградите. Мосът не разрушава основата, а я покрива само като килим.

Зловещият цвят на сместа свърши. Но нашата дейност все още не е. Преминете към следващата стъпка.

Грижа след сеитбата

Да, да. Нашето намазване на кашата се нарича научно засяване на спори. И ако има сеитба, тогава трябва да има реколта! И какво друго е необходимо за получаването му? Точно така - грижи.

Как да засадите мъх

По принцип у дома се състои в периодично навлажняване на мъха и влачене на аквариума на слънце, а след това обратно. Само два часа, рано сутрин, но винаги всеки ден. В противен случай нашият домашен любимец няма да има този пожелателен сочен зелен оттенък. През цялото останало време той може да бъде засенчен. Но не съвсем в задната част на стаята. По-добре някъде близо до прозореца, но с капак.

Относно хидратацията. На сутринта станахме - гледаме чашата. Има ли конденз? Така че днес няма нужда да поливате. Чашата напълно изсъхнала ли е? Забиваме се зад пистолета за пръскане. Между другото, водата в него е изключително размразена. Или филтриран. В противен случай върху мъха ще се появи грозно бяло покритие. Изобщо не ни трябва.

Защо пистолет за пръскане, а не поливащ съд. Защото мъхът пие по повърхността на тялото. Той няма корени. Следователно, малко спрей върху растението. Кокетно, без фанатизъм. Преливането заплашва с потъмняване и смърт. Ще има плешиви петна, мухъл. Цялата красота напразно.

Разбира се, тези процедури се извършват само след като видите резултата от течността за изтегляне. Това обикновено се случва в рамките на около 10 дни. До този момент е по-добре просто да покриете аквариума с парче стъкло или дебел филм. На слънце през този период не носете! Но не забравяйте да излъчвате веднъж на ден.

След това, след като микросистемата коригира климата си, просто трябва да се възхитите на мини-алпийската поляна на вашата маса.

Интересни комунални услуги

  1. Вместо аквариум можете да вземете широка бутилка. И дори с корк. Известен е случай, когато един човек засади мъх в такава бутилка, полива го. Затвори го със запушалка и вече не го отваряше. Това беше преди повече от 40 години. А микросистемата е все още жива. Със своя климат, ниво на влажност и, разбира се, мъх. Опитайте отново!
  2. Между другото, научният свят все още не познава вредители и болести, които мъхът би искал. Освен ако понякога калъпи не го вкусят. И дори тогава, само след тежко прекаляване.
  3. Не дръжте кацанията си близо до батерията за централно отопление. Прекалено сухият въздух е вреден за мъха.
  4. Колкото по-груби са камъните във вашата композиция, толкова по-лесно ще се държи растението върху тях. Гладките камъчета ще останат плешиви. Между другото, те перфектно се заместват от счупени парчета от керамични саксии. Само без остъкляване.

Как да отглеждате мъх у дома? Много е просто и забавно. Най-вече дори забавление. В този случай тя не изисква много усилия и материални разходи. Е, с изключение на закупуването на аквариум.

Видео: създаване на жива стена от мъх

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
Кретова Юлия
Кретова Юлия

Сайтът е много полезен !!!! Интересно описание ....

Наталия
Наталия

Купих мъх в магазин, направих рецепта със заквасена сметана - за ден всичко беше обрасло с мухъл. Какво сгреших?

wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт