Как да подобрим семейните отношения със съпруга си

Вероятно няма да има такава семейна двойка, която не би трябвало поне от време на време да се сблъсква с разрешаването на конфликтни въпроси в отношенията помежду си. Дори самото щастливо семейство, идеалната двойка, понякога се налага да се крие зад показната идилия на негодувание и да претендира за втората половина. Неразбирането, което възниква, дори и да е оправдано, за живота в брака не е толкова страшно, колкото рискът от техните последствия. За да не се прекрачи линията, граничеща с разпадането на семейния съюз, отношенията трябва да бъдат преразгледани и възстановени.

Как да подобрим отношенията със съпруга си

Възможни проблеми в семейните отношения

Разберете какви лични желания ви мотивират, защо изгубихте взаимно разбиране, какво липсва? Може би подсъзнателно има вторична полза, за която все още не сте наясно. В този случай вашият жизнен сценарий ще се повтори с всеки партньор. Когато разберете какво причинява пропастта във връзката, определено ще знаете как да разрешите конфликтна ситуация със съпруга си. Психолозите са извели верига от основни причини, които влияят негативно на отношенията в брака:

 • финансови проблеми, както и липса на жилища;
 • измяна;
 • Ревност на един от съпрузите или и на двамата;
 • съпрузите не знаят как да изграждат диалог, т.е. в разговор няма положително, невъзможно е да се съгласим;
 • секс, който не удовлетворява нито една от двойката или изобщо нейното отсъствие;
 • наличието на зависимости като алкохолизъм, наркомания и др.
 • семейна намеса;
 • недоволство и негодувание относно разпределението на семейните задължения.

Всички горепосочени проблеми са наистина сериозни и познати на много семейства, понякога те са повод за унищожаването на най-трайния брак. Следователно те трябва да бъдат адресирани и дори по-добре предотвратени.

Какво не трябва да прави една жена

Силата и качеството на брака зависи главно от жената, така че именно вие трябва да положите всички усилия, за да предотвратите загубата на минали чувства. За да направите това, достатъчно е да избегнете често срещани грешки.

ревност

 1. В брака, както и в работата, човек не може да се отпусне. Преди сватбата всяко момиче се грижи за себе си, предчувствайки възторжените погледи на своя любим и любящ човек. Но след официалната връзка на брака, всичко се променя драстично. Някои омъжени дами понякога дори забравят да се гледат в огледалото, а домашните дрехи се превръщат в работна униформа. Жена ли беше тази жена? Не е изненадващо, че очите на съпруга й са все по-привлечени от други, по-добре поддържани съпруги. Направете правилния извод, върнете старата привлекателност. Това е стандартен съвет, но следвайки него, наистина можете да постигнете отличен резултат.
 2. Сексуалните отношения са далеч от последната роля, а в някои семейства и от първостепенно значение. Домашните грижи и основната работа често поставят този фактор на последно място поради умора. В резултат на това главоболието се случва по-често от секса. Дисхармонията в това отношение понякога води до развод.
 3. Не предизвиквайте изкуствено ревност в мъжа си, флиртувайте с други мъже. Реакцията може да е неадекватна и най-вероятно само ще изостри съществуващия проблем.
 4. Претеглете семейния си бюджет, който сега се споделя. Може би не трябва постоянно да напомняте за предишните си възможности да си позволявате всичко в неограничени количества.

Какво трябва да може една жена

С течение на годините любовта не може да премине за всеки; тя се превръща в навик. Желанието да направи нещо приятно за любимия постепенно се превръща в част от ежедневието, а за новостта в брака също няма сила и специално желание. Помислете и прегледайте някои моменти от брачния живот.

Как да подобрим семейните отношения

 1. Понякога тишината може да разреши конфликт по-добре от бурен размисъл. Научете се или се принуждавайте да правите пауза, когато усетите, че сте разкъсани до високи тонове във връзка с втората половина. Взаимните упреци обикновено завършват с неправилно изясняване на връзката, прераствайки в кавга. Само спокоен тон и способността да не подчертавате грешките на съпруга си, но да намерите възможност да ги избегнете, ще ви помогне да станете господарка на ситуацията. Има моменти, когато отрицателното просто поглъща и изглежда, че е невъзможно да се спре. Тогава идеалният изход е да излезете от стаята, докато не се успокоите. Не забравяйте, че и двамата заслужавате любов и тя присъства във връзката ви, само засенчена от временно недоразумение.
 2. Опитайте се да изразите желанията си конкретно и директно, за да възпроизведете мисли, защото съпругът не винаги ще може да отгатне какво искате според вашето настроение или намеци. Представянето в този случай е неподходящо.
 3. Уважавайте личните интереси и предпочитания един на друг. Семейството, разбира се, е свещено, само всеки има приятели и хобита. Приемете съпруга си с всичките му предишни привързаности и навици, оставете му малко свобода.
 4. Помогнете на мъжа си с безразличието. Празнувайте всичките му постижения, дори и незначителни. Наздравете, похвалете, но проявете емоционалност искрено и тогава съпругът ще има стимул за нови, по-високи постижения. Той трябва да чувства, че вие ​​сте неговата опора във всяка житейска ситуация.
 5. Когато мислите как да подобрите отношенията със съпруга си, отървете се от един единствено женски навик - да правите изводи, без дори да разберете. Пуснете емоции и се опитайте да слушате. Може би след логични, разбираеми обяснения се оказва, че именно вие грешите.
 6. Научете се да прощавате. Човешката природа е да правите грешки, в реалния живот няма идеал. Затова се опитайте да разберете дали и двамата са виновни за конфликта и всеки от вас се нуждае от друг шанс. Тогава ще бъде по-лесно да се намери взаимно разбирателство.
 7. Спомнете си първите години на брака. С радост срещнете мъж от работа, дайте да се разбере, че се очаква, обича, цени. И не забравяйте за ритуала на прегръдките и целувките. Малко засилено внимание и нежност - и съпругът ще очаква с нетърпение момента на завръщането си у дома.

И още един съвет - никога не се оплаквайте от съпруг на родителите си или на свой собствен. Подобни действия ще влошат още повече ситуацията. Роднините му при всички случаи ще скрият негодувание срещу вас, а вашето срещу него. Освен това между роднините ще възникне гняв, който отново ще ви засегне.

Всички възникнали кавги са резултат от прекомерна емоционалност. Отървете се от негативните емоции, научете се да ги контролирате и рискът от жестоки кавги ще бъде сведен до минимум. Чувствайте се свободни да направите първата крачка към себе си, вместо да настървявате мъжа си, че не правите нищо за помирение. Може би той мисли само за това, но внимава с вашето безразличие.

Ако всички направени опити не са увенчани с очаквания успех, използвайте резервната опция - променете се. Признайте, че всеки човек има свои собствени характеристики, а вашият съпруг, те могат да принадлежат към категорията на добродетелите. И тъй като той не може да се промени, приемете го такъв, какъвто е, без раздразнение, без гняв, дори ако поведението му е неприемливо за вас в някои ситуации. Така ще можете да създадете положителна база за подобряване на отношенията със съпруга си.

Видео: как да спрете да псувате, да се карате, да спорите, да конфликтувате

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт