Как да премахнете лепило от ръцете си: полезни съвети

Глината "Момент" е истинска магическа смес, която може да реши много ежедневни проблеми. „Момент“ перфектно комбинира и плътно залепва материали като стъкло, дърво, пластмаса, тъкани, хартия, кожа и др. Може би е трудно да се намери нещо, което не би могло да бъде възстановено след физически срив. Но в същото време лепилото е доста капризно средство, което, ако се използва неправилно, може да остане под ръка. Особено, ако детайлите за свързване са малки, те трябва да бъдат захванати с пръсти с големи усилия, лепилото излиза и е невъзможно да го избършете навреме. В повечето случаи е възможно да се елиминира разрушаването, но върху пръстите остава филм, което носи сериозен дискомфорт. И най-важното - премахването му не е толкова просто. Нашата статия е за това как бързо, безопасно и ефективно да се реши този проблем.

Как да премахнете момента на лепилото от ръцете

Как да почистите ръцете от лепило?

След като лепилото е попаднало в ръцете ви и все още не се е втвърдило напълно, то може да бъде отстранено в рамките на няколко секунди, докато филмът остане достатъчно мек. Ако лепилото е напълно сухо, тогава трябва да използвате следните съвети.

  1. Антиклея. В хардуерните магазини на рафтовете с лепило се продават тръби Antikley, което е специално проектирано за отстраняване и разделяне на нежелани остатъци от лепило върху ръцете, мебелните повърхности и др. Ако често използвате лепило, под ръка трябва да е тръба със съединение със задно действие. Antikley се нанася директно върху кожата, след което трябва да изчакате малко, докато продуктът работи, и след това избършете останалото лепило с памучна подложка и изплакнете ръцете си с топла вода.
  2. Сапунен разтвор. Свежи следи от лепило могат да бъдат отстранени с обикновен сапунен разтвор. В гореща вода добавете малко течен сапун, гел за чинии или прах. Дръжте ръцете си във вода поне половин час. Кожата ще набъбне бързо, ще абсорбира течността и ще изтласка залепения слой гел. Тогава ще бъде достатъчно просто да разтриете пръстите си с пемза, за да почистите петите - кожата ви бързо ще се изчисти. За да комбинирате приятното и полезното, можете не само да държите ръцете си във ваната, но и да миете съдовете, да перате ръчно прането и т.н.
  3. Мазнини или олио. Растителното масло, например слънчогледовото масло, ще помогне за омекотяване на твърдия слой изсушено лепило и леко го захване от кожата. Необходимо е да се навлажни с памучна подложка, да се нанесе върху кожата, засегната от лепило, да се увие с парче филм и да се остави за 20-30 минути. След това изплакнете ръцете си - част от лепилото ще се движи. Може да се наложи да направите няколко лосиона. Вместо растително масло можете да използвате масло, всякакви животински мазнини или вазелин се справя добре с проблема.
  4. За да се съкрати. Ако слоят лепило е достатъчно дебел, можете да опитате да го изрежете. Това ще ви помогне леко да намалите лепилния слой и след това да използвате горните методи, за да премахнете остатъчния „момент“ по-ефективно. По правило отрязването на лепило се препоръчва само за мъже, чиято кожа е естествено по-груба, по-суха и по-гъста. Ако кожата е достатъчно деликатна и тънка, изрязването може да увреди епидермиса и да наруши целостта му. Можете да изрежете изсъхнало лепило с пила за нокти, пемза и шкурка. Внимавайте, не бързайте, иначе отстранете лепилото с кожата!
  5. Ацетон. Този инструмент перфектно корозира лепилото, с негова помощ можете да премахнете дори най-старите петна и филми. Много по-добре е да използвате средство за отстраняване на лак за нокти с ацетон - той вече има емолиенти, които не изсушават кожата. Накиснете парче памучен тампон в продукта, нанесете върху лепилния филм и оставете за 5-10 минути, можете просто внимателно да избършете кожата с този разтвор.Ако лепилният слой е много дебел и здрав, трябва да оставите лосион върху засегнатата кожа и да увиете пръста с фолио отгоре. Това ще помогне за ускоряване на реакцията. Ако няма средства за премахване на лак за нокти, а има само чист ацетон, трябва да се разрежда с вода и да добавите малко глицерин, за да не изгорите кожата.
  6. Dimexide. Това е просто средство за външна употреба, използва се за лечение на рани, ожулвания, порязвания, много е ефективно в борбата с навяхвания и ревматизъм. Димексидът перфектно разгражда лепилото, достатъчно е да направите лосион на основата на лечебна течност. Димексидът, между другото, се продава не само в течна форма, но и под формата на мехлем и гел - тези средства са много по-удобни за използване.
  7. Бял Дух. Той е разтворител за маслени бои, лакове и каучук. В гаража на пестеливия собственик със сигурност ще има това лекарство. Уайт спиртът перфектно премахва лепилото, бързо го разделя и премахва без следа.
  8. Керосин. Това е друг начин за бързо и безопасно премахване на петна от лепило. Накиснете памучна подложка в керосин, нанесете върху кожата и оставете за известно време. Периодично проверявайте мястото на лосиона - за да не изгори кожата керосинът.
  9. Боя по-тънка. Ако наскоро сте правили ремонти в къщата, вероятно все още имате боя с по-тънка боя. По правило такива продукти се правят на базата на ацетон. Навлажнете парче превръзка в течността и внимателно преминете през слой лепило върху кожата. След това лечение ръцете ще издишат неприятна миризма за дълго време - но е много по-лесно да се справите с този проблем.
  10. Солен пилинг. Солта е мощно вещество, което разяжда различни маси. В борбата срещу изсушен слой лепило е необходимо да използвате морска сол - тя се разтваря по-дълго, в допълнение, големи парчета сол осигуряват ефект на скраб. Пригответе гъста каша от сол и вода, нанесете върху кожата с лепило, внимателно разтрийте втвърдения филм. След известно време лепилото ще започне да ексфолира и кожата постепенно ще се изчисти.

Ако не искате да рискувате състоянието на кожата си или лепилото, просто не носите много дискомфорт, просто го оставете така, както е. След известно време самият филм ще се отдалечи под въздействието на естествения мастен слой, който кожата постоянно секретира. В този случай ще ви трябват само няколко седмици, за да епидермисът да изтласка независимо чуждата част. Ако искате да ускорите процеса, опитайте се да омекнете повече във вода - лепилният филм постепенно ще се намокри и ще се отдалечи.

Как да залепите пръсти след суперклея?

Как да залепите пръсти след суперклея
Много често, когато се работи с инциденти с лепилен момент, се случват, последствията от които не са толкова лесни за отстраняване. Ако пръстите са залепени по време на работа - не бързайте да ги разкъсвате един от друг - това може да доведе до сериозно нараняване на кожата, раната ще заздравее много дълго време. За да разрешите проблема, трябва да изтеглите гореща вода в леген или чаша - най-високата възможна температура, която можете да понасяте. Добавете няколко супени лъжици сода за хляб към водата - тя перфектно омекотява водата. Потопете залепените пръсти в подготвения съд и задръжте, докато кожата започне да набъбва. След това внимателно, с милиметър, разделете пръстите. Може да отнеме около час, за да се отделят напълно пръстите, но можете да се отървете от лепилото, без да повредите кожата. В никакъв случай не се опитвайте да отделите лепилото върху пръстите с острие или нож - това е изключително травмиращо.

Как да използвате лепило-момент, за да не оцветите кожата?

Към всеки процес трябва да се подхожда отговорно, особено ако става въпрос за използването на суперзалепващо вещество, което изсъхва бързо и е много трудно да се избърше. Не забравяйте да поставите хартия или филм върху работната повърхност, за да предпазите мебелите. В никакъв случай не трябва да се доверявате на работата на децата. Нежелателно е постоянно да се вдишват изпаренията на токсично вещество. Ако често работите с лепило от този тип - носете респиратор.За да не оцветите пръстите си, използвайте медицински ръкавици - те са доста тънки и не нарушават чувствителността на пръстите, не пречат на работата. Ако няма ръкавици, свършете работата с кибрит или клечка за зъби - това е особено удобно за малки части. Опитайте се да не притискате залепените части заедно, така че рискувате не само да изцапате пръстите си, но и да се придържате към ремонта. Ако често използвате суперклей, помислете за закупуването на пистолет - работата с него е много по-удобна и по-безопасна.

Днес изборът сред различни видове лепило е много широк, с помощта на този енергичен състав можете плътно да прикрепите две парчета от всякакъв материал. Основното е да знаете как да ги изключите обратно, ако е необходимо!

Видео: как да измиете изсушено супер лепило на ръка

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт