Как да изсушим аромата: 4 начина

Как да изсушим аромата? Въвеждате заявка в търсачката, четете първата статия и веждите изплуват изненадано. Авторите на текстовете препоръчват събирането на аромата само след замръзване, но изсушаване на слънце. Чудя се къде в нашия климат след студове има такова слънце, което може да изпари сок от доста гъста каша от плодове? Това е колко дни ще аромата ще събира прах на улицата? Ще се окаже невероятно ценен продукт. С приличен филм от всички химически елементи.

Как да изсушим аромата

Господа, включете мозъка си, преди да дадете съвета си. В противен случай не обръщайте проклятия от тези, които ги следват. Нека да разгледаме как всъщност да изсушим една арома и да развенчаем останалите заблуди.

фурна

Прочетете нататък. „La la la la и включете фурната до температура не по-висока от + 45 ° C с конвекция.“ Хм също. Средната статия има най-простата готварска печка. И фурната също е обикновена там. Без конвекция минималната температура не е по-ниска от + 100-120 ° С. Какво да правя

Спрете сляпо следвайки нелепи съвети. Руските хора винаги са били известни с хипотезата. Няма конвекция? Оставете вратата на фурната отворена. Не можете да работите с температура? Намалете времето за сушене и смесете плодовете често в процеса. Това е много просто.

Просто не се опитвайте да пуснете цялата четка върху лист за печене, като ги изнасяте от градината. Не можете без някаква подготовка:

  • Плодовете се отделят внимателно от китката.
  • Сортирайте от боклука и развалена планинска пепел.
  • Изплакнете обилно под течаща вода.
  • Върнете се към сито или гевгир.
  • Поръсете върху стара кърпа или парче ненужна кърпа.
  • След като ароната е изсъхнала, можете да започнете процеса на сушене.

Опитайте се да извършите всички манипулации на задушаване възможно най-внимателно. Не, не от страх да загубя много сок. Просто е много трудно да се измие и да не се отмие дълго време от кожата.

Как да разбера, че аромата е пресъхнала? Няма точен график и време за секунди. Ще трябва да се определи чрез допир и по око. Стискаме няколко плодове в юмрук, отваряме дланта си. Горски плодове не са станали на бучки, лесно се отделят един от друг? Толкова готово. Все още се държим заедно? Така че нека все още изсъхнат.

Външно добре изсушена арония с тъмен цвят, набръчкана, но с лъскав блясък.

сушилня

За щастливите собственици на електрическа сушилня изобщо няма проблем. Аронията беше приготвена, както е описано по-горе, подредена в тави. Устройството е включено първо за час при + 55 ° С, необходимо е да изсъхне при температура, която не надвишава + 40 ° С. Средно е достатъчно 3-5 часа, в зависимост от натоварването.

хладилник

Ако вашето устройство има прекрасна функция „но замръзване“, тогава той ще изсуши перфектно аронията. Факт е, че апарат с тази функция постоянно изпарява влагата от хладилника, така че ледът да не замръзва по стените. Така влагата ще изчезне от плодовете.

Просто не забравяйте да сложите вестник или кърпа под слоя на аромата, те ще абсорбират излишния сок, ако има такъв. Това е много рядко, защото не можеш да назовеш черна арония, но може да стане след слани.

Плодовете трябва да се смесват веднъж на ден и да се изсипват със слой не повече от 1-1,2 см. След около 5-6 дни, аромата може да бъде премахната за съхранение.

Сушене на нишки

И така, какво още има читатели, които се съветват от изключителни експерти по сушенето на аронията? Да, завържете щитовете в снопове и окачете. Без миене и други като тях. Използване през зимата и т.н.

Интересното е, но те знаят, че е много по-лесно да се измие прясна гладка арония от сушена, изсушена? И какво поотделно плодовете изсушават много по-бързо от пакетните? Не казаха къде да окачат такива заготовки, за да изсъхнат. А в двора е октомври.Какво да правя

Спомнете си детството. Мъниста от обикновена планинска пепел вероятно направи всичко. Е, женската половина на страната със сигурност. Ето ние. Арония, приготвена (измива се безотказно!), Изсушена от остатъчна влага. Сега имате нужда от игла и здрава нишка. Не си струва да вземате дълго, тогава вие сами ще се объркате в него, ще се ядосате. Оптимална дължина от 50 см до 1 метър.

Готви се и започна да прави мъниста от ребро. В същото време децата могат да бъдат помолени да помогнат, може би ще им хареса. И какво ще стане, ако имат други интереси. Да помагам на мама, колкото мога - това е, което разбирам от интерес. Сега не става въпрос за това.

Нанизани? Сега затвори. Можете да го направите сами, разбира се, но е по-добре на тавана, в суха плевня, в лоджия, в гореща килерче. Просто недей, има такива килерчета. В ъгловите апартаменти на старите хрушчови всички са горещи и живеят в такива къщи половината страна.

Ами ако никоя от тези стаи не е налична? Е, със сигурност има кухня. Закачете там. Да, по-високо, най-топло се събира под тавана. Просто не прикрепете мънистата от аромата към стената. Тапетът ще бъде боядисан, детайлът ще доведе до неочакван ремонт.

Малко за съхранението

След изсушаването на аромата все още трябва да може да спаси. Както всеки сушен плод, той има много хигроскопични свойства. Затова не трябва да се съхранява в пластмасови съдове, картонени кутии и хартиени торби. Най-добрите контейнери са стъклени буркани със запечатани капаци. В тях сушената арония може да се съхранява до 11 месеца. На второ място са калай, със стегнат капак. В такава изсушена арония спокойно живеят до 7 месеца. Пластмасови контейнери за храна и специални торбички със закопчалки с цип завършват нашия хит парад. Сушените плодове могат да лежат там до 4 месеца.

Как да съхранявате сухата арома

Просто не поставяйте контейнери в хладилника. По стените и капака се образува конденз, който ще помогне на мухъл да расте вътре. Сухо, хладно и тъмно място е идеално. Например, далечният рафт на кухненски шкаф или килер.

Как да изсушим аромата? По всеки описан метод. Изберете тази, която ви подхожда. Просто се уверете, че плодовете не изсветлят по време на сушене. Не, те няма да станат отровни. Просто от полезно лекарство ще се превърне в сладък препарат. Вкусът ще остане, но лечебните свойства ще изчезнат.

Видео: захаросана арония

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт