Как да станеш уверено момиче: 7 стъпки

Липсата на увереност е най-често срещаният проблем сред слабата половина на човечеството. Целият смисъл е в съществуващите комплекси, които често мигрират от детството към съзнателния живот. Несигурността води до трудности в семейните отношения и кариерата. Момичето непрекъснато е принудено да се съмнява в правилността на своите решения. Оттук става остър въпросът как да станете уверено момиче и да погледнете по-ново на познати неща.

Как да станеш уверено момиче

Признаци на несигурна личност

 1. Речта е неясна, хаотична, бърза. Човек е неудобно да изрази мнението си в кръга на близки или напълно непознати. Ако реши да го направи, речта му изглежда смачкана, несигурна. Често по време на установените диалози се усеща съмнение в гласа, следователно противниците се съмняват в изказванията на говорещия.
 2. Непохватност. Този атрибут отлично характеризира несигурната личност. В процеса на разговор такъв човек не може да намери място за ръце, постоянно изправя косата си, търси удобна поза и така нататък. Неудобството се проявява във факта, че всичко се излива от ръцете. Разговорът с други хора не се добавя, защото сте твърде извън фокус.
 3. Отвличане на вниманието. Още един признак на несигурност. Човек не може да съсредоточи погледа си, като се движи отстрани встрани при отсъствие. Човек, който няма самочувствие, се страхува да погледне в очите на събеседниците. Ако това се случи едно и също, погледът рязко мигрира в друга посока.
 4. Липса на стил в дрехите. Човек, който не вярва в себе си, грубо казано, няма особено свое мнение и стил. Ако последното е, няма увереност в неговото въплъщение в реалността. Оттук човек се втурва между твърде вулгарни или, напротив, незабележими „сиви“ дрехи.
 5. Затворено поведение. Прословутото или несигурно момиче води затворен начин на битие. Тя има малко контакти с хората, рядко ходи на купони с приятели, опитва се да избегне непознати личности. Вниманието отстрани не доставя ласкателство, а само ви кара да се напрягате.

Има още много признаци на несигурен човек, но горните са основни. Ако забележите себе си в тях, използвайте психологически трикове.

Стъпка номер 1. Осъзнайте се

 1. Реализирането на потенциала ви е най-ефективният начин да се отървете от комплексите и несигурността като цяло. Всеки уважаващ себе си човек трябва да извърви труден път към щастлив живот.
 2. Реално оценете шансовете си, подчертайте областите, в които искате да се реализирате. За да намерите хармония, трябва да правите само това, което харесвате. Нека хобито носи морално удовлетворение и пари.
 3. Не слушайте хора, които казват, че щастието не е в парите. Да, възможно е, но е лесно да се разсъждава по този начин, когато прилична сума бъде депозирана по вашата сметка.
 4. Парите дават увереност. С тях научавате света от нова гледна точка, можете да пътувате повече, да ядете скъпи и вкусни ястия, да се обличате добре, да учите. Парите отварят множество възможности.
 5. Анализирайте себе си, своя характер, професия, ежедневие. Ако получите стотинки, променете обхвата на дейност, потърсете опции, за да спечелите допълнително.
 6. И накрая, спестете за колата, овладейте нова специалност! Разширете хоризонтите си, правете това, което кара goosebumps да се изпълняват. Не слушайте тези, които се съмняват.

Стъпка номер 2. Стремете се към увереност

 1. Всеки човек поне веднъж в живота си се е сблъсквал със самосъмнение. Определени ситуации карат човек да се съмнява в собствените си способности, докато ръцете им падат, започва апатия и депресия.
 2. Важно е да се разбере, че всичко това е само определено събитие по пътя на живота. Черната лента ще свърши и бялата ще започне, така че не трябва да ходите на цикли в несигурност.
 3. Опитайте всичко възможно да поддържате достойнството. Малките неприятности не трябва да се разстроят, те са временни. Независимо какво се случва, независимо в какви нелепи ситуации изпадате, поддържайте вяра в себе си.
 4. Винаги ще има съмнения, но не им позволявайте да победят самочувствието ви. Борбайте се с неблагополучията, потърсете начини да се разсеете от проблемите. Медитирайте, четете, спортувайте.
 5. За да подсилите увереността си, правете това, което правите с „отлично“ по-често. Обичате ли да се представяте на сцената? Напред, задайте класа!

Стъпка номер 3. Уважавайте себе си

 1. Без самочувствие е невъзможно да станете уверен човек. Не позволявайте на други хора да говорят лошо за вас, да могат да изразяват мнение и не са съгласни, кажете „Не!“, Ако обстоятелствата го налагат.
 2. Не се закачайте за недостатъци, всички хора правят грешки. Помислете за качествата, които са ви помогнали да успеете или да спечелите триумф над трудностите.
 3. Съживявайте самоуважението всеки ден. Не се грижете за похвали. Потърсете плюсовете във вашия външен вид, характер, поведение. Съживете миналите таланти и се потопете с глава с хоби.
 4. Слушайте комплименти и не се срамувайте от тях. Хората, които казват това искрено заслужават внимание. Ако казаха, че имате прекрасна усмивка, такава е.
 5. Шефът се похвали за устойчивост на стрес и самочувствие? Чудесно, доказали сте се в трудни обстоятелства. Вземете на въоръжение всичко, което чувате и запишете комплименти в главата си.
 6. Превъртете постиженията, които помогнаха да почувствате гордост. Завършил университет с отличие? Не всеки може да го направи! Има какво да уважавате.

Стъпка номер 4. Общувайте с „правилните“ хора

Свържете се с правилните хора

 1. Изберете правилната компания. Не общувайте с тези, които ви дърпат надолу и разсъждавайте твърде негативно. Обградете се с мили, успешни и позитивни хора.
 2. Важно е комуникацията да протича удобно, без критика и лицемерие. Ако смятате, че човекът не е надежден, изключете го от списъка с приятели.
 3. Свикнете с вниманието на мъжете и по-специално на жените. Контролирайте се, не „падайте в боята“ по време на комплименти на външния вид и други добродетели.
 4. Научете изкуството да задържате публиката си с истории. Опитайте се да бъдете в центъра на вниманието по-често, ходете на ораторски курсове. Посетете психолог, за да ви научи как да общувате с хората.

Стъпка номер 5. Гледайте себе си

 1. Струва си да запомните, че винаги трябва да изглеждате невероятно. Така ще се появи 100% самочувствие. Имайте предвид, че бойният грим няма нищо общо. Важно е да обърнете специално внимание на състоянието на кожата, ръцете, маникюра и косата.
 2. За да не мислите какво ще изглеждате по-добре, струва си да изберете обикновен гардероб, но с вкус. Вземете нещата, които вашето его изисква. Именно в този тоалет ще се чувствате уверени и удобни.
 3. Бъдете индивидуални. Не бързайте да тичате по продажбите и купувайте всичко с надеждата, че ще разберете всичко по-късно. Подобен ход е най-погрешен. Гардеробът трябва да бъде сравнително скромен, но удобен и в търсенето.

Стъпка номер 6. Правете това, което обичате

 1. Опитайте се да изключите и забравите всички негативни спомени от живота. Съберете се и обърнете специално внимание на това, какви филми гледате, с кого общувате, какво четете.
 2. Необходимо е да се ограничи комуникацията с хора, които се съмняват във вас и не вярват, че можете да постигнете нещо.Повярвайте ми, след като преминете през това, ще бъдете заменени от позитивни, весели хора, които ще ви мотивират. В резултат на това вие сами ще станете такъв човек.
 3. Опитайте се да отделите повече време на любимото си занимание, било то творчество или спорт. Отидете в различни кръгове и секции въз основа на вашите интереси. Именно там ще срещнете съмишленици и нови приятели.
 4. Не се срамувайте, с течение на времето такова чувство ще отмине. Ще станете по-уверен и целенасочен човек. Опитайте да се разкриете в нова посока. Не стойте неподвижно и се развивайте. Вие сте индивидуални, не забравяйте за това. Бъдете самия лъч на слънцето в сивия свят.
 5. Започнете с малки. Например, принудете се да лягате по-рано и ставате по-рано. Прекарвайте свободното си време в спорт. Ходете повече, отидете на бягане. Откажете се от безсмислени телевизионни предавания. Разгледайте теми, които винаги са ви интересували.
 6. Спрете да губите време, седейки до компютър в Интернет. Опитайте се да извлечете само полезна информация. Паралелните спортове скоро ще повишат самочувствието ви. Самият вие няма да забележите какви са били преди 1-3 месеца. Станете индивид.

Стъпка номер 7. Работете по недостатъци

 1. Основният проблем на несигурните хора се счита, че те просто не познават себе си, своите недостатъци и предимства. Започнете да решавате проблема със самостоятелно проучване. Така ще повишите самочувствието си и ще откриете нови възможности.
 2. Първата стъпка към постигането на целта ще бъдат мислите, очертани на хартия. За целта запишете 100 от отрицателните и положителните си качества в тетрадка. В графата с недостатъци направете забележки с какви предимства бихте ги заменили.
 3. На следващо място, има тежка работа върху себе си. Всеки път с ново постижение зачертавайте недостатъка, който сте заместили с достойнство. Създайте специална тетрадка за успех, в нея можете ежедневно да коригирате преодоляването на трудностите.
 4. Този метод е много ефективен, това е правилният начин да станете уверено момиче. В трудни времена на живота винаги можете да си напомняте за това, което вече сте преживели, препрочитайки самия списък с постижения.

Още няколко съвета ...

Самоуверено момиче

 1. Не се спирайте на грешки. Всички в живота са изправени пред неприятни ситуации. За да се справите с проблемите, струва си да се отнасяте с всичко с хумор. Така няма да имате желание да паднете през земята. Ще бъдете уверени в себе си и много по-лесно да понасяте стреса.
 2. Бъдете отговорни. За да станете уверен човек, трябва да вземете смелост и да отговорите за това, което сте направили или казали. Не се съмнявайте в себе си, ако се опитате, можете да обвиете ситуацията в своя полза. Така че можете да се установите в очите на другите, хората ще разберат, че сте се променили към по-добро.
 3. Демонстрирайте способностите си. Всеки човек е уникален по свой начин, със сигурност имате способности и таланти, които са различни от другите. Повярвайте ми, налични са, не се колебайте. Опитайте се да се съсредоточите върху това и да разрушите стените, които ви заобикалят, с други думи, да се откроявате сред останалите.

Много момичета искат да получат увереност в себе си, за да не останат сред сивата маса. За да постигнете желаните резултати, трябва да следвате прости съвети. Така постепенно ще разкриете своята личност и потенциал. Повярвайте ми, на пръв поглед незначителните промени могат сериозно да променят живота към по-добро.

Видео: как да станем по-уверени

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт