Как да направите мразови у дома

Много хора от училище знаят особеността на водата, която казва, че при температури под 0 градуса тя кристализира, превръщайки се в твърдо състояние. Просто казано, водата замръзва, превръщайки се в блок от лед. Всеки автомобилист знае от първа ръка, че проблемът става очевиден през зимния сезон. Дори и без течност за измиване е трудно да изминете няколко километра при тежко време. За да се изключи тази функция, е необходимо да се подготви състав с добавяне на компоненти, съдържащи алкохол. Те няма да позволят водата да замръзне, значително опростявайки живота на автомобилистите.

Как да си направим антифриз

Състав на течността за автомобилна шайба

Някои предпочитат да си купят готова omyvayka, като същевременно харчат подредена сума. Други шофьори, напротив, искат да експериментират, така че прибягват до готвене без замразяване у дома. Помислете основния състав, чрез който се приготвя течността.

 1. Когато течността за миене се произвежда за промишлени цели, тя съдържа основни компоненти. Това включва алкохол, вода, повърхностно активни вещества (ПАВ), ароматизатори.
 2. Ако говорим за местни производствени компании, те добавят изопропанол (монохидричен алкохол) като алкохолна основа. Продуктите на базата на това съединение се отличават с ниската си ценова категория, но имат една особеност - остра неприятна миризма. За да премахнат надзора, производителите добавят ароматизатори, които не могат да се справят със задачата (съдейки по многобройните отзиви).
 3. Етиловият (хранителен) алкохол се счита за един от често срещаните и широко използвани компоненти, които не позволяват на водата да замръзне. Въпреки това чрез акцизни мерки Русия отказа да използва това съединение. В редки случаи може да намерите ТОП формулировки с добавяне на етилов алкохол (етанол), но те ще са твърде скъпи.
 4. Има и алкохолна основа, наречена метанол. Той е доста евтин, така че се използва широко за промишлени цели в Европа. Основната характеристика на метанола се счита, че той не замръзва дори при температура от -96 градуса, това е неоспорим плюс. Съединението също няма неприятна миризма, но при изпаряване оказва негативно влияние върху човешкото тяло. В Русия метанолът е забранен, защото предизвиква пристрастяване у „определена категория граждани“.
 5. От горното можем да заключим, че на практика няма избор. Можете да закупите течност за миене на достъпна цена на базата на изопропанол или етилов алкохол. Някои безскрупулни доставчици продават незамръзващ метанол на магистралата, което се отразява неблагоприятно на тръбите на автомобила. В първите два варианта шофьорите са изправени пред свръх изобилие от аромати, във втория получават токсично отравяне. Поради тази причина е важно да се научите как сами да приготвяте течност за миене.

Антифриз на базата на етанол

За да спасите себе си и близките си от задушаващата миризма на алкохол, използвайте собствено производство. Всички компоненти са налични по отношение на цените.

 1. Ще ви трябва директно етилов алкохол, дестилирана вода, антифриз с висока концентрация (може да бъде заменен с етилен гликол), етерични масла (миризмата се избира по ваша преценка).
 2. Много хора, като прочетат списъка с необходимите компоненти, ще се заинтересуват от етилен гликол. Необходимо е, за да се разтвори алкохол и вода на студено, като се даде на течността необходимата концентрация.Етилен гликолът не позволява на алкохола да се изпарява, като значително увеличава продължителността на действието против замръзване.
 3. Ако говорим за съотношението, от две части вода и една част етилов алкохол се приготвя разтвор на незамръзваща течност. Съдейки по температурните характеристики на вашия регион, променяйте състава в зависимост от показателите.
 4. Ето изчисленията за пет литра бутилка, в която трябва да добавите етилов алкохол в определени пропорции. Ако температурата във вашия район на използване на автомобил е над -5 градуса, добавете 600 ml. С индикатор -10 градуса - 1,1 литра, -15 - 1, 2 литра, -20 - 1,6 литра, -25 - 2,2 литра, -30 - 2,6 литра.
 5. След смесване на вода и алкохол трябва да се добави етиленгликол. Изчислението е следното: изсипете 15 g. за всеки минус градус. Например, за температура от -30 градуса ще ви трябват 450 грама. етилен гликол.
 6. Можете да замените етиленгликол с антифриз. Работете внимателно с течностите, тъй като те са достатъчно токсични. Носете гумени ръкавици, предпазвайте дихателните си пътища и очите. Ако е възможно, заменете етилен гликол с пропилен гликол, той е безвреден.
 7. За да освободите незамръзващата течност от миризмата на алкохол, можете да използвате ароматизатор за храна или специален гел с различни миризми. Препоръчваме обаче да направите композицията естествена. Купете в аптеката етера на любимото ви растение или плод, добавете 3 мл. върху петлитров контейнер, разбъркайте.
 8. Разклатете старателно антифриза преди всяка употреба, тъй като етеричните масла често се издигат на повърхността. Ако желаете, можете да изсипете 35 g. автоматичен прах, така че течността да има почистващи свойства.

Средство за замразяване на основата на изопропилов алкохол

Тази опция за приготвяне на течност за миене се различава в скоростта на смесване на компонентите. В крайна сметка ще получите готов фризер след 5-10 минути.

Средство за замразяване на основата на изопропилов алкохол

 1. Процедурата ще изисква вода, изопропилов алкохол, както и препарат за миене на съдове, който не съдържа хлор.
 2. За да подобрите качеството на водата, прекарайте я през битов филтър или я сварете. Можете да използвате разтопена течност, охлаждайки я до стайна температура. В противен случай, след като използвате omyvayki на предното стъкло на колата, ще видите бяло покритие, петна и малка ръжда. Можете да използвате и дестилирана вода, тя е евтина.
 3. За начало определете за какво ще приготвите не замръзващата течност. Можете да изберете както двулитрова бутилка, така и петлитров контейнер, всичко зависи от личните предпочитания. След това пристъпваме към смесване на съставките (дават се изчисления за 5 литра от състава).
 4. Изсипете 2 литра дестилирана или филтрирана вода в контейнер, добавете толкова изопропилов алкохол, разклатете. Внимателно развийте капака, изсипете 60 ml. средства за почистване на съдове. Корк отново, смесете състав. Полученият антифриз е подходящ за употреба при температури до -20 градуса (съотношение 1: 1). По желание може да се добави още изопропил за подобряване на производителността.

Други методи за замразяване

 1. Метан. Смесете дестилирана вода и метанол в съотношение 9: 1. Добавете 20 gr. машина за прах или 40 мл. течности за миене на съдове. Такъв ход ще даде незамразяващи почистващи свойства. Важно е да запомните завинаги, че при смесването на съставките е необходимо да се предпазват очите, кожата на ръцете и дихателните пътища.
 2. Солен оцет. Отлично средство, което се характеризира с безопасен състав и лекота на приготвяне. Смесете разтвор на настолен оцет с концентрация 9% с дестилирана или преварена вода в съотношение 50:50. Добавете 30 мл. течност за миене на съдове, разклатете съда. Готовата незамръзваща течност може да се използва при температури до -10 градуса.
 3. Амониев хлорид (амоняк). За да приготвите незамразяваща течност съгласно тази рецепта, е необходимо да се смесят амоняк и филтрирана вода в съотношение 1: 3. Уверете се, че по време на инфузия на амоняк не се образува пяна. Добавете компонента по стените на резервоара. Съставът се използва при температура най-малко -10 градуса. За да увеличите характеристиките, изсипете столов оцет в количество от 15% от общия обем.

Помислете за индустриални технологии за приготвяне на замръзваща течност. Направете състав от трапезен оцет, метанол и течност за миене на съдове, амоняк. Добавете любимите си етерични масла като ароматизатори; те се продават в козметични магазини и аптеки.

Видео: от което можете да направите антифриз

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт