Как да си направите шоколадови покрити ягоди у дома

Ягодите в шоколада се считат за изящен и разкошен десерт. Благодарение на сочността на горски плодове и тръпчивия послевкус на шоколада, дори и най-изисканият ценител няма да устои на деликатеса. Ястието принадлежи към диетата, ягодите увеличават мъжката сила и женската сексуалност. Шоколадът допринася за производството на „хормони на щастието“, в резултат на което подобно настроение се повишава. Ястието ще бъде подходящо за много празници, така че има смисъл да обмислите най-вкусните рецепти по ред.

Как да си направим шоколадови покрити ягоди

Ягоди в шоколад: класика от жанра

 • пресни ягоди - 700 gr.
 • черен шоколад - 430-450 gr.

Стъпка номер 1. Измиване на горски плодове

Процесът не е особено труден, но трябва да се вземат предвид основните правила.

 1. Ягодите се измиват преди готвене, не е необходимо да се извършва процедурата предварително. В противен случай плодовете ще се навият и ще изглеждат грозно.
 2. Всеки плод се измива отделно, такъв ход ще предотврати натъртване. Изплакването се извършва под тънка струя хладка вода, а не в общия басейн.
 3. По време на миене не търкайте плодовете, оставете цялостно почистване на водния поток. По правило е достатъчно да държите плодовете под поток за 10 секунди, цялата мръсотия ще излезе.
 4. Не премахвайте чашелистчетата, опитайте се да ги поддържате в красива форма. След измиване разпределете плодовете върху памучна кърпа или телена стойка, за да премахнете напълно влагата. Преди да се потопите в шоколадовата основа, ягодите трябва да са напълно сухи.

Стъпка номер 2. Отопление на шоколад

Процедурата се провежда с изключително внимание. Можете да извършвате манипулации както на водна баня, така и в микровълнова.

 1. Изберете висококачествен шоколад, който в процеса на изтръгване няма да навие бучки. Когато избирате тъмно лакомство, изучете графата "Състав". Шоколадът трябва да съдържа минимум 62% какао.
 2. Ако отоплението ще се извършва в микровълновата, изберете топлоустойчиви съдове за отопление на храната в микровълновата. Не използвайте керамика или калай, дайте предпочитание на стъклена купа.
 3. За да започнете да нагрявате, разбийте шоколада на малки квадратчета. Потопете в купата и микровълновата. Задайте таймера за половин минута, не повече.
 4. След това извадете продукта, разбъркайте с дървена шпатула. Ако сместа не се разтвори достатъчно, повторете манипулацията още няколко пъти. Накиснете за 30 секунди, след това оценете консистенцията.
 5. При 1 подход не можете да разтопите шоколада по-дълго от посочения период. По-добре е да изпълните процедурата на етапи, по този начин ще избегнете прегряване на масата. Важно е да доведете шоколада до състояние, при което той се разтопи напълно, но не ексфолира.

Стъпка номер 3. Приготвяне на десерт

 1. Пригответе пергаментова хартия, преди да потопите плодовете в шоколадовата маса. Ще сложите готовия десерт на повърхността за втвърдяване и окончателно готвене.
 2. За да започнете манипулацията, вземете ягодите от чашелистчетата. Действайте внимателно, в противен случай опашката ще слезе. По желание можете да използвате десертно шишче, засаждайки плодове върху него.
 3. Потопете горския плод в купа с разтопен шоколад, кръгнете го около, така че сладката глазура да покрие изцяло ягодите. Когато се убедите в липсата на празнини, извадете десерта, изпратете го на пергамент.
 4. Извършете процедурата с всеки плод. Ако е необходимо, загрейте шоколада в микровълновата (продължителност 20 секунди), не го оставяйте да се втвърди.
 5. Поръсете захарта с кулинарни поръски, за да направите ястието вкусно.Съставът може да бъде закупен в отдела за сладкари. Прахови, фъстъчени или кокосови люспи също са подходящи. Следвайте личните си предпочитания.
 6. Когато всяко зрънце се потопи в смес и се разстила върху пергамент, накиснете лакомството при стайна температура до пълното му втвърдяване. Няма нужда да бързате с нещата, изпращайки десерт на студа. В противен случай шоколадът може да се напука и да стане петна.
 7. След като втвърдите шоколада, поставете плодовете в декоративна кутия или хартиена обвивка, имитирайки създаването на букет. Можете също да сервирате готови лакомства на плоско ястие.

Ягоди в бял и тъмен шоколад

Ягоди в бял и тъмен шоколад

 • ягоди - 350 гр.
 • бял шоколад (не ефирен) - 120 gr.
 • тъмен шоколад (за предпочитане под формата на чипс) - 200 gr.
 1. Измийте всяко зрънце под поток от хладна вода, не отстранявайте чашелистчета. Изсушете плодовете, като ги оставите да се отцедят върху памучна кърпа.
 2. Подредете лист за печене с пергамент. Ако шоколадов бар се използва за готвене, разбийте го на кубчета. В случай на капчици, изсипете компонента в дълбока стъклена купа.
 3. Разтопете двата вида потапяща основа. Използвайте микровълнова или водна баня. Сега потопете изсушените и приготвени ягоди последователно първо в бял, после в тъмен шоколад.
 4. Разстелете готовото лакомство върху лист за печене с пергаментова хартия. Оставете на стайна температура за 25-30 минути, след което прехвърлете на студено за окончателно готвене.

Шоколадови покрити ягоди с фъстъчени трохи

 • фъстъци - 240 гр.
 • фъстъчена паста - 120 gr.
 • ягоди - 480-500 гр.
 • шоколад - 450 gr.
 1. Вземете дъска за рязане, увийте я с прилепнал филм. Алтернатива е лист за печене, който трябва да бъде облицован с пергаментова хартия.
 2. Натрошете шоколада в отделен съд и го разтопете на водна баня (можете да използвате микровълнова). Загрейте фъстъченото масло, смесете с шоколада.
 3. Ако се използват сурови фъстъци, те първо трябва да бъдат печени в сух тиган за 5 минути. След това трябва да натрошите продукта в трохи, като използвате готващ пещ, кафемелачка или пасатор.
 4. Прехвърлете фъстъчения прах в друго ястие. Сега накиснете всяка ягода в шоколадова основа, след това в фъстъчен. Изпратете горските плодове да се поставят на дъска или лист за печене.
 5. Сега изчакайте, докато шоколадът хване коричката. След това, за по-добро втвърдяване, го поставете в хладилника за четвърт час. Сервирайте с бита сметана върху десертна чиния.

Шоколадови покрити ягоди с кокос

Шоколадови покрити ягоди с кокос

 • бял шоколад - 330 гр.
 • кокосови люспи - 120-150 гр.
 • ягоди - 350-400 гр.
 1. Пригответе лист за печене или дъска за нарязване, върху която ще се подредят ягоди. Поставете пергамента върху него, започнете да миете ягодите. Изплакнете всяко зрънце под чешмата, оставете върху кърпа да изсъхне.
 2. Смелете бял шоколад и поставете в дълбока купа. Разтопете в микровълнова или на водна баня, изсипете кокосови люспи в отделна чиния.
 3. Сега потопете всяка ягода в шоколадова маса, след това оваляйте в кокос. Изпратете да се втвърди върху дъска с пергамент, накиснете на стайна температура за 15 минути, след което прехвърлете в хладилника.

Шоколад покрити ягоди със захар за глазура

 • шоколад (черен или бял) - 360-380 gr.
 • захар за глазура - 40 gr.
 • узряла ягода (прясна) - 500 gr.
 1. Пригответе плодовете. За да направите това, изплакнете ги под чешмата или ги потупайте с мокра кърпа. Сушете, докато влагата се изпари. Разбийте шоколада, изпратете в купа, разтопете на парна баня. За да предотвратите появата на бучки, разбъркайте масата с дървена шпатула.
 2. Вземете сухото зрънце от чашелистките, спуснете ги в сладка основа. Подредете листа за печене с хартия за печене, сложете готовия десерт върху него. Направете същото с останалите плодове.
 3. Когато шоколадът се втвърди върху всички плодове, повторете процедурата отново. Сега, след като потапяте, оваляйте плодовете в захар за глазура и сложете пергамент. Поставете в хладилника за 20 минути, сервирайте със сметана или кондензирано мляко.

Шоколадови покрити ягоди с маскарпоне сирене

 • сладолед "creme brulee" (подходящ е сладолед) - 230 gr.
 • Маскарпоне сирене - 125 gr.
 • горчив шоколад - 230 gr.
 • ягоди - 280 гр.
 • гранулирана захар или глазура на вкус
 1. Настържете шоколад или смилайте на трохи по друг удобен начин. Отделете 100 гр. ягоди, натрийте останалите плодове със захар и преминете през блендер.
 2. Направете високи чаши, изсипете битово пюре от ягоди. Върху всяка маса се поставя 30 g. сирене маскарпоне. Загребете лъжичка сладолед, изпратете го до чашата.
 3. Поръсете съдържанието с шоколадов чипс, гарнирайте композицията с пресни ягоди. По желание можете да изсипете малко кондензирано мляко или да изцедите разбита сметана.

Шоколадова ягода с мента

Шоколадова ягода с мента

 • прясна мента - 1 китка
 • тъмен шоколад - 130 gr.
 • ягоди - 475 gr.
 • бял шоколад (не е порест) - 120 gr.
 1. Изплакнете ягодите под чешмата, не провеждайте процедурата в общ леген. В противен случай плодовете ще се измият и ще станат грозни. Поставете плодовете да изсъхнат върху памучна кърпа, изчакайте течността да се отцеди напълно.
 2. Смелете тъмния шоколад на кубчета, изпратете го в дълбока купа и разтопете по удобен начин. Увийте дъска за облицовка или сложете найлонова торбичка.
 3. Вземете ягодите от чашелистчета, накиснете ги в маса от тъмен шоколад. Поставете върху дъска за втвърдяване. В този момент смилайте бял шоколад, разтопете го на печката.
 4. Вземете плодовете със замръзнал слой тъмен шоколад. Потопете в бяла основа, достигайки до средата на горския плод. Отново изпратете да се втвърди на дъската. Изчакайте 20 минути, по това време измийте ментата.
 5. Направете плоска чиния. Върху него сложете листа от маточина, а отгоре поставете една ягодова ягода. Сервирайте с бита сметана или кондензирано мляко.

Шоколад покрити ягоди с ликьор

 • емулгатор - 40 gr.
 • ягоди - 300 гр.
 • течност (за предпочитане цитрусови) - 100 мл.
 • сладолед сладолед - 80 gr.
 • бял шоколад - 40 gr.
 • тъмен шоколад - 380 gr.

 1. Пригответе плодовете, като ги измиете и изсушите. Вземете спринцовка, изтеглете течност в нея, пробийте всяко зрънце и изсипете състава в плодовете. В една ягода има около 10 мл. алкохол.
 2. Поставете плодовете върху дъска за нарязване, увита в полиетилен. Изпратете на студено за половин час. Комбинирайте емулгатора със смлян горчив шоколад и разтопете на парна баня.
 3. Когато масата стане течна, добавете сладолед и останалата част от течността. Разтопете бял шоколад в отделен съд. Сега потопете всяко зрънце първо в тъмен, после в бял шоколад. Между наборите оставете слоевете да се втвърдят.

Лесно е да приготвите вкусен десерт, ако следвате инструкциите. Когато работите с бял шоколад, махнете масата от котлона, докато се разтвори напълно. Черната основа се удавя по-дълго, така че изчислете собственото си време. Обмислете най-вкусните рецепти, приспособете ги към вашите лични предпочитания.

Видео: красиви и вкусни шоколадови покрити ягоди

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт