Как да си направите готино парти у дома

Домашните партита са много популярни, защото спокойна атмосфера допринася за еманципацията, което води до забавен и приятен разговор. Когато приятелите се събраха спонтанно, това не задължава специални подготовки, събитията се развиват с потока. Всичко се променя, ако решите предварително да поканите компания от млади хора. И за да направи партито наистина готино, господарят на ситуацията трябва да обмисли много нюанси. На първо място претеглете плюсовете и минусите, включително организационните ви умения.

Как да си направите готино парти у дома

Плюсовете и минусите на домашно парти

Безспорните предимства на домашните партита са, че:

 • не сте обвързани с работния график на публичната институция и последният тост може да прозвучи, когато гостите искат;
 • могат да бъдат поканени само приятни и необходими хора;
 • цялата вечер минава според вашия собствен сценарий;
 • вие сте господарят на ситуацията, възможно е да регулирате и контролирате целия ход на събитието.

Но няма плюсове без минус, които трябва да се вземат предвид още на етапа на вземане на решение за парти.

 • за да накарате гостите да се чувстват комфортно, може да се наложи да жертвате площта на целия апартамент;
 • приготвянето на закуски е много проблемен и отговорен въпрос;
 • почистването след забавлението и миенето на огромно количество съдове ще отнеме много време и усилия;
 • Готино парти без силна музика е невъзможно, но резултатът може да е проблем със съседите;
 • лъвският дял от организационните притеснения пада върху домакинята, а самото тържество ще трябва постоянно да се следи, за да не се окаже пиян пир.

Всеки претегля и реши ли? След това преминете към организационни въпроси. Може би ще станете пионер, ако никой от приятелите ви не уреди подобни събирания преди вас. Решете как си представяте бъдещо забавление. Може би това ще бъде класическо забавление на шумна компания или стилизиран бал с маскарад с определена тема и подходящи костюми?

Тематични партии

Можете сами да определите темата на предстоящото парти или да се консултирате с гостите, така че всички гости да са удобни. Не забравяйте да вземете предвид възрастта им. И има много възможности. Ако няма официална причина, представете си: първият сняг или следващият дъжд, прочетете нова книга, която внушава идеята за костюмна вечер или просто за добро настроение, благоприятно за шумно забавление. Няма значение, основното е да се съберат приятели в неформална обстановка. Споделете вашите предложения с тях и се вслушайте в техните идеи.

Тематично парти

Като основа можете да вземете най-популярните вечери на костюми сега, а играта на вашето въображение ще ви подскаже по-нататъшния ход на събитията.

 1. Домашна маскирана топка в стила на анимето. Броят на феновете на анимешник расте бързо, така че тази опция ще се хареса на възрастни и деца. Тематичното състезание също ще бъде вълнуващо. Водещият показва една от сериите на филма, а участниците в този момент се отвръщат. Кой пръв се досети, получава награда.
 2. Партия с носталгия по миналото. Идеален за хора, които знаят повече от една година. Предупредете гостите да донесат със себе си запомнящи се малки неща, които ще станат не само тема за дискусия и спомени, но и повод за забавление. Музиката, която звучеше по дискотеките по онова време, не беше трудно да се вземе, а запазените предмети от гардероба ще послужат като тематични костюми. Цвят ще добави ярки аксесоари от миналото. Играта „Монопол“ ще бъде част от развлекателната програма.
 3. Конкурсът за импровизирана красота ще се хареса както на участващите момичета, така и на съдебната система на мъжете. Препоръчително е програмата на срещата да съответства на реалното шоу, обсъдете само модния подиум в бански костюми предварително. Разнообразете празника с музикални и хумористични номера. Такова тематично парти ще се помни дълго време.

В допълнение, стилът на една от епохите, прехвърлен на партито, е чудесен вариант за домашно забавление.

Тематичните празници обещават от първия миг усещане за празнуване и положително настроение.

Дизайнът на апартамента също трябва да съответства на избраната тема: изберете или занаятчийски атрибути за декориране на стени, мебели и маси.

Неразделна част и предпоставка за такъв празник са костюмите, които съответстват на темата. Когато няма такава възможност, не е необходимо да тичате в търсене на пълен комплект дрехи. Просто някаква символика или няколко аксесоара, свързани с темата. Един от предложените конкурси може да се нарече „Най-атрактивният костюм“.

Настройка на масата

Не се паникьосвайте, дори когато очаквате голяма компания - покажете цялото си въображение. Не е необходимо да се правят безкрайни покупки и да се режат планини от салати. Едно забавно парти няма да пострада, ако като опция вземете бюфет. Различни канапе, сандвичи, нарязани на дребно, леки салати ще бъдат алтернатива на горещите закуски. Плодовете са чудесни за шампанско и вино. Що се отнася до десерта, купете опция за порции, като малки торти. Ако това не е целево парти за рожден ден или друго събитие, а събиране на приятели за забавно забавление, тогава можете спокойно да разпределите отговорностите и да приготвяте закуски.

Настройка на партита за маса

Когато избирате алкохол, вземете предвид предпочитанията на всички гости. Тук не можете да направите без разнообразие. Наред със силните напитки трябва да присъстват различни леки коктейли. Ако партито е организирано в тематичен стил, опитайте се да работите в тази посока. Например за мексикански карнавал пригответе текила, а японската вечер предполага присъствието на саке и, между другото, се изисква суши. По същия начин италианската тема не може да направи без пица, което е по-добре да поръчате с доставка до дома.

В настройката на таблицата се опитайте да се отклоните от класическите правила. Ярките чинии за еднократна употреба, които могат да бъдат изхвърлени след завършването, ще заменят обикновените съдове и ще изберат красиви салфетки по темата. Младежка компания със сигурност ще оцени вашата изобретателност. Но това се отнася само за чиниите. Шампанското и другите алкохолни напитки ще запазят вкусовите си качества в стъклени чаши. Подобна ситуация с вилици и ножове, дайте предпочитание на класиката.

За парти вкъщи помислете за осветление. В зоната за танци атмосферата трябва да е близка до клубния стил. Ако можете да подредите диско светлина с акценти и цветни светлини. Или оставете минимум лампи или бра, за да създадете уют и топла комуникация. Ярка светлина ще е необходима в онази част на стаята, където се предполага интелектуално забавление, интересен конкурс или шумни игри.

Опции за забавление

Танцова вечер е само част от събитието. Помислете за други огнени забавления, за да плените всички присъстващи. Забавните игри, обичаното от всички караоке, ще ви помогнат да поддържате празнична атмосфера. А малките награди за победителя ще бъдат приятно допълнение. Програмата трябва да бъде разнообразна, тогава приятелите ще отбележат вечерта, прекарана в дома ви, като една от най-добрите.

Игра Jenga за забавление

 1. Състезателно-развлекателен „въпрос-отговор“. Вземете два съда, поставете листовки с въпроси в единия и произволни отговори в другия. Един участник съставя въпрос, вторият отговаря.
 2. Класическата версия на „Познай мелодията“ в шумна компания ще придобие нов смисъл и в същото време ще разкрие музикалните способности на присъстващите. Познайте саундтрака.
 3. Всяка партия, където „фантазите“ не са забравили, се счита за успешна.

По-пълен списък с идеи за парти забавление можете да намерите в Интернет. Само вие трябва да подготвите предварително всичко необходимо за състезания или игри. Уверете се, че музиката не е оглушителна и в същото време не е прекъсната.

И не забравяйте да заснемете събитията от празника с камера или видео. Всеки от гостите ще иска да се види по необичаен начин през годините. Всеки трябва да си спомни готино парти.

Провеждането на подобно събитие у дома налага огромна отговорност на собствениците. Ключът към празничната атмосфера е доброто им настроение и способността да планират всичко.

Когато организирате готино парти у дома, не забравяйте, че основното е лесната комуникация и веселото настроение на всички гости. Затова организирайте празник на душата за себе си и приятели.

Видео: Как да направим парти

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт