Как да пием уиски: полезни съвети

Уискито е популярна алкохолна напитка на нашето време. Продуктът наскоро се появи в менюто на барове и клубове в Русия. Първоначално научихме за уиски от холивудски филми. Днес обикновените жители на града не знаят как точно да използват напитка за тръпчивост.

Как да пием уиски

Акценти за пиене на уиски

 1. Сред ценителите на висококачествения алкохол, уискито е обичайно да се пие от контейнери с форма на лале. В такива чаши напитката напълно разкрива аромат, цвят и вкус.
 2. Не по-малко популярни са очилата с дебело дъно. Най-често уискито се сервира в тази форма в барове, лед или Cola се добавя към алкохола. Обичайно е да се пие напитка малко под стайна температура, около 17-22 градуса.
 3. Обща стъклена посуда за пиене на уиски е ниска чаша с дебело дъно. Всички цветове на напитката в такива контейнери са напълно разкрити. Във всеки случай, ако вкусите уискито в чаша с лица, няма да загубите.
 4. Ако спазвате препоръчаните условия, можете да усетите мекия вкус и аромат на напитката, доколкото е възможно. Не е необходимо да охлаждате продукта много, освен алкохол, практически няма да усетите нищо.

Различни начини за консумиране на уиски

Шотландски традиции

 1. В Шотландия уискито се нарича скоч лента. Напитката в страната се използва чиста, а алкохолът се сервира в отделна чаша с обикновена вода или сода.
 2. Всеки любител на уиски разрежда напитката, както желае, въз основа единствено на вкусовите предпочитания. Ако вземете предвид висококачествения и скъп алкохол, като Jim Beam, той трябва да се консумира неразреден.

Сомелие препоръчвам

 1. Истинските гастрономи твърдят, че всяко качествено уиски няма нужда от допълнителни компоненти. В противен случай разредената напитка губи всички свойства на дълго излагане.
 2. Например, американско уиски Jack Daniels се добавя към много коктейли. Често напитка се разрежда с кола или лед. Царевичната основа се добавя към такъв алкохол, той придава специфичен аромат.
 3. По-добре е да разреждате уиски със сок или лека закуска. Ще трябва да свършите много работа, за да станете истински опитен гурме. Повярвайте ми, трябва да разберете уискито, за да не направите грешка при избора на добра напитка.

Пие уиски с кола

 1. Класическият коктейл - уиски с кола - набира все по-голяма популярност. Модата за подобна напитка дойде от американски приятели. Често във филмите има сцени, в които поръчват продукт, разреден със сода.
 2. По-често за напитката се избират евтини уискита. Често срещан вид напитка е състав, който е отлежал по-малко от 3 години. По-често коктейлите се приготвят в съотношение 1: 1 или 2: 1.
 3. Пропорциите зависят от личните предпочитания и силата на уискито. Също така си струва да се вземе предвид важен фактор: колкото по-малко добавите алкохол към коктейла, толкова по-лошо ще усетите аромата и вкуса на уникална напитка.

Как да пием уиски Jack Daniels

Как да пием уиски Jack Daniels

 1. Популярно уиски родом от Америка. Вкусът на напитката се счита за уникален. Уискито е с меко покритие с нотка на дим, както и с богат аромат.
 2. Напитката върви добре с ябълкови и цитрусови сокове, лед. Също така, вкусът на уиски няма да ви остави безразлични, ако решите да го вкусите в чистата му форма.

Как да пием уиски White Horse

 1. Уискито започва своята история в необятността на Шотландия. Напитката се препоръчва да се използва в чистата й форма.Сортът е доста често срещан в целия свят, както и в Русия.
 2. Вкусът на напитката остава интересен. Уискито е присъщо на ярък аромат с тръпчив вкус и сладки тонове. Не много хора знаят как да пият "Бял кон".
 3. В Шотландия този вид уиски се консумира с добавяне на газирана или обикновена вода. В Европа съществува традиция да се пие с парчета лед.
 4. Независимо от това, истинските гурмани препоръчват да не развалят вкуса на елитен алкохол с различни добавки и закуски. Така можете да изпитате напълно богатия букет от уиски.

Как да пием уиски от Jameson

 1. Jameson се счита за най-популярното уиски в света. Напитката се произвежда успешно в Ирландия повече от 2 века. Експертите твърдят, че Джеймсън е един от най-добрите видове уиски в света.
 2. Основната съставка в напитката е ечемичният малц. Уискито се дестилира на 3 етапа, след което отлежава най-малко 6 години в шери бъчви. Експертите категорично против разреждане на напитката с каквото и да било.
 3. Ароматът и вкусът на уискито в чистата му форма няма да ви оставят безразлични. Джеймсън се смята за елитен алкохол, така че трябва да сте истински гурме, за да изпитате напълно всички нотки. Достатъчно е да излеете 50 мл. уиски в широка чаша и се наслаждавайте.

Как да пием уиски Red Label

Как да пием уиски Red Label

 1. Този сорт уиски е доста популярен, напитката се счита за достъпна сред скъпите братя. Продуктът идва от Шотландия, произведен от 35 уникални сорта уиски. Издържайте на алкохол за максимум 5 години.
 2. Вкусът на Червения етикет е доста тръпчив и остър. В баровете уискито често се смесва с лед, кола или сок. В противен случай, опитвайки напитката за първи път в чистата й форма, може да не разберете цялата гама от вкусове.
 3. Само уиски, което може да не ви хареса. Има и елитни разновидности на напитката, като Златният етикет, Черният етикет, Синият етикет и Зеленият етикет. В по-високите кръгове от този тип уиски не е обичайно да се разрежда или закусва.

Опции за закуска с уиски

 1. Не можете да кажете с точност какъв вид предястие ще отговаря на уискито. Сортовете на напитката се отличават с аромат и стипчивост. Следователно, не всяка закуска е подходяща за всеки тип уиски.
 2. Шотландското уиски, като William Williams, White Horse, Family, е по-подходящо като предястие говеждо език, патешки или гъши дроб, червено месо и фуа гра. Подобни напитки имат плодови нотки и опушен послевкус.
 3. За уиски „Глен Гранд“, „Учители“, „Известна смес от Graus“, ястия от сьомга и пушена риба са отлични. Също така напитката може да се комбинира с тропически плодове или морски дарове.
 4. За билковите сортове уиски, „Джеймсън“, „Гленморанжи“, „Белентайнес“ и „Най-добър“, е обичайно да се сервират ястия от морски дарове, поръсени с цитрусов сок.
 5. По-тръпките и по-твърди сортове уиски Devors White Label, Red Label, Famous Grow, обичайно е да се комбинират с пържено месо. Често се сервират ястия от говеждо и агнешко месо.

Рецепти за коктейли на базата на уиски

Коктейл на 5-то авеню

 1. Изсипете натрошен лед в стандартен шейкър, контейнерът трябва да е наполовина пълен.
 2. Изсипете 75 ml в съд. уиски, 35 мл. портокалов сок, 55 мл. Cointreau ликьор и 20 мл. Битер "Крем де Касис".
 3. Разклатете шейкъра, прецедете готовия коктейл във висока чаша. Сервирайте със сламка.

Коктейл Ал Капоне

 1. Използвайте шейкър, натрошете леда, изсипете наполовина. Налейте 45 ml в аксесоара на бара. уиски, 15 мл. захарен сироп и 25 мл. вермут "Росо".
 2. Разклатете съставките, прецедете напитката в стъклена чаша с висока стена. Гарнирайте коктейла с черешови плодове, сервирайте.

Нов коктейл на Жокер

 1. По стандартен начин е необходимо да разбъркате 10 ml в шейкър. сироп "Grinadin", 20 мл. лимонов сок и 40 gr. уиски.
 2. Разклатете добре шейкъра, изсипете коктейла в чаша на дълъг крак. Напитката може да бъде украсена с резен киви.

Правилно съхранение на уиски

Правилно съхранение на уиски

 1. Уискито като цяло не изисква специални условия за съхранение.Напитката не се нуждае от дълго излагане при висока или ниска температура.
 2. Достатъчно е да поставите бутилка алкохол в хладно помещение без достъп до слънчева светлина. Изчакайте няколко часа, можете да се наливате в чаши и да се наслаждавате на приятели.
 3. Можете също да изпратите уиски в бара, ако има такова, или да сложите алкохол на рафт. Единственото условие е UV-лъчите да не попадат на напитката.
 4. Забранено е и съхраняването на уиски в хладилника. Проблемът е, че ниската температура унищожава стипчивия вкус и приятен аромат на елитен алкохол.

Ако температурата на напитката е висока, уискито ще изглежда трудно. Мнението на експертите относно приборите за уиски варира значително. Някои любовници твърдят, че когато пиете алкохол във висока чаша, ароматът и вкусът стават замъглени.

Видео: как да пием правилно уиски

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт