Как да перете кожени ръкавици у дома

Знаете ли, че кожените ръкавици са склонни да се замърсяват? На тъмен материал това не е много забележимо, но има проблем. И вече светлата кожа става мръсна буквално пред очите ни. Какво да правя? В крайна сметка, абсолютно всички източници твърдят, че е невъзможно да се намокри кожата. Как да перете кожени ръкавици? Оказва се много просто. Да вървим.

Как да перете кожени ръкавици

Могат ли кожените ръкавици да са мокри?

Можеш. Само си струва да запомните, че да мокрите не е да ферментирате ръкавици в продължение на няколко часа. Трябва да е бързо измиване. Как да го похарчите, без да навредите на кожата?

Ще ви трябва:

  • бистра вода (2 контейнера)
  • течен сапун (препоръчва се глицерин или бебе)
  • форма за сушене (под формата на четка, пластмаса или тел)
  • суха кърпа (в идеалния случай - плат от микрофибър), 2 броя

Процедурата е много проста, всеки може да го направи. В един контейнер трябва да донесете топъл сапунен разтвор. Не е горещо! Приблизително 35-37 ° C. Сега надяваме ръкавици на ръце и започваме да ги мием. Само навън! Движенията трябва да са сякаш сапунирате ръцете си. Някои усилия могат да бъдат положени в ставите. Но не силен. Кожените ръкавици не могат да се търкат и прищипват. Не миеш брезента.

Колко време отнема да се измие? Не може да има точни препоръки. Всичко зависи от степента на замърсяване. Между другото, ако ръкавиците никога не са били измити, се препоръчва няколко пъти да смените сапунения разтвор с нов. Щом водата е спряла да потъмнява, това означава, че кожените ви ръкавици са станали чисти и можете да продължите към следващия етап.

На Съвета. Някои типове кожа може да се хвърлят. Следователно, сапуненият разтвор може да потъмнее за много дълго време. Затова не бъркайте мръсна и оцветена вода.

След приключване на процеса на измиване е необходимо да изплакнете ръкавиците. Можете да направите това в отделен контейнер с чиста вода. И можете да изплакнете кожата точно под чешмата. Не се разхищавайте дълго време. По време на бързо измиване кожата няма да има време да се накисне чрез сапунения разтвор. Следователно, няколко минути изплакване ще бъде напълно достатъчно.

Важно! Целият процес на измиване и изплакване на кожени ръкавици не се отстранява от четките. В противен случай материалът може да се деформира непоправимо.

Сега трябва да поставите кърпата (микрофибър) върху равна повърхност. Например на масата. Върху тъканта се поставят мокри кожени ръкавици. Покрийте с второ парче плат. И леко натиснат, като преса. Ключовата дума е леко.

Не се облегнете с цялата тежест и не поставяйте тежест върху нея. По-добре е да преместите ръкавиците в суха зона на тъканта и да повторите лек натискане. Не се опитвайте да изсушите напълно кожените си ръкавици. С кърпа това не е възможно. И не се опитвайте да ги усуквате или изтласквате силно. В противен случай след изсушаване може да получите напълно повреден аксесоар, който не е подходящ за по-нататъшна употреба.

Важно! Просто не е нужно сега за факта, че кожата не може да бъде мокра, за деформация, за скукоживание. Кой казва, че трябва да излеете ВЪНШНИ Ръкавици? Или ти беше забранено да ги носиш наесен, защото вали? Не слушайте глупостите, които като папагали повтарят всички източници. Просто следвайте препоръките и спокойно измийте кожата си.

Как да сушим кожени ръкавици?

Силно се препоръчва да не сушите кожените си ръкавици, докато лежите. Съветваме ви внимателно да ги изправите и поставите върху специална униформа. Между другото, изобщо не е необходимо да купувате скъпа пластмасова форма. Достатъчно е да направите един вид четка от дебела жица и да я фиксирате вертикално.

Сега остава само внимателно да изправите ръкавиците и да ги поставите на топло и сухо място.Само в никакъв случай не поставяйте аксесоари близо до радиатори или други отоплителни уреди. Такова изключително изсушаване не влияе най-добре на състоянието на кожата. И в повечето случаи могат да се появят пукнатини или гънки.

На Съвета. Кожените ръкавици трябва винаги да изсъхват естествено.

Как да се грижим за кожени ръкавици след пране?

След изсушаване кожените ръкавици трябва да бъдат правилно обработени. Не можете просто да ги облечете и носите. По време на измиването кожата донякъде губи своя блясък и еластичност. Следователно може да се спука. За да избегнете подобна неприятност, ще ви трябва рициново масло (може да бъде заменено с глицерин) и памучна подложка (парче мека парцал).

Как да се грижим за кожени ръкавици след пране

Малко количество рициново масло се прилага върху руното. След това с бързи плавни движения те разтриват цялата повърхност на ръкавиците. По-удобно е да направите това, като поставите аксесоара върху четката. След смазването можете да разтриете малко ръка в ръка, за да възстановите еластичността на кожата.

След това извадете ръкавиците и ги оставете във формата за 20-25 минути, за да поемат масло или глицерин. Всичко, след което отново можете да парадирате със стилен външен вид.

На Съвета. Не изливайте смазка директно върху кожата, само върху памучна вата или парцали. В противен случай на ръкавиците може да останат упорити петна. И не приемайте прекалено много мазнини. Кожата просто не попива и ще оцвети всички наоколо с масло.

Някои полезни предложения

Ръкавиците от лакована кожа са миещи се. Но само много бързо и внимателно. Вместо да смазвате след изсушаване, просто полирайте кожата с мека кърпа. Ако се страхувате да ги развалите с вода, след това ги избършете със сок от лук веднъж седмично. Просто нарежете лука и разтрийте латената кожа. След това избършете на сухо.

Кожените ръкавици не се препоръчват да се мият вътре. По-добре е да разхлабите облицовката (ако е възможно) и да я измиете отделно.

Ако първоначално ръкавиците бяха без очертание, тогава народната мъдрост ще ви помогне. Изсипете вътре малко талк на прах или сухо нишесте. Леко сладко и разклатете ръкавици. След като ги обърнем отвътре навън. С помощта на четка със средно твърд слой отстранете праха. Повторете процедурата, докато талкът на прах или нишестето вече не потъмнее. Обикновено са достатъчни няколко повторения.

Опитайте се да предотвратите измиването на кожените ръкавици. В крайна сметка, няколко минути на ден са достатъчни, за да ги избършете с влажна кърпа от прах, след като ги разклатите добре.

Сега знаете как да миете кожени ръкавици. И вече не можете да се притеснявате за чистотата на този стилен аксесоар.

Видео: как да почистите кожени ръкавици

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт