Как да обичате външния си вид: 6 стъпки

В днешния свят е невъзможно да се даде точно определение за красота. От година на година стереотипите и вкусовете се променят драстично. В името на модата много хора променят външния си вид до неузнаваемост. Първоначално им се струва, че естествената им красота е ужасна и не е актуална. Проблемът се състои в налагането на общо мнение на другите. Човек просто забравя за личните предпочитания.

Как да обичате външния си вид

Стъпка номер 1. Поглеждайте по-често в огледалото

 1. Техниката е изобретена от известни психолози, които призовават пациентите си да се гледат по-често в огледалото. Можете да извършвате манипулации, гледайки само лицето или цялото тяло.
 2. И така, застанете пред огледалото. Започнете да надничате към собственото си „аз“. Търсете само онези области, които причиняват отрицание. Помолете тялото или лицето за прошка за факта, че не можете да приемете външния си вид с тези „недостатъци“.
 3. Сега споделете другата страна на монетата. Кажете, че обичате себе си и ще се гордеете с тялото си в бъдеще. Докоснете собственото си огледално изображение, сякаш гали тялото.
 4. Можете дори сами да целунете втория, ако това помогне да се настроите на положителна вълна. Не считайте подобно поведение за неморално. Не е нормално да се опитвате да отхвърлите тялото си, което природата е изградила толкова старателно.
 5. Научете се да говорите с второто аз. Усмихвайте се на огледалото, разказвайте истории, дайте комплименти. Извършвайте прости манипулации в продължение на 3-4 седмици с честота два пъти на ден.

Стъпка номер 2. Поръчайте фотосесия

 1. При съвременните хора комплекси поради външния им вид се появяват по много причини. Едно от тях е сравнение на себе си с хора от Instagram или VKontakte. Медийните личности задават тона в изображението, от надути задници и устни, завършващи с татуирани вежди и удължаване на косата.
 2. В резултат красивите дами са депресирани, защото не приличат на един и същи тип "кукла". За да оцените себе си отстрани, поръчайте професионална фотосесия. С помощта на своята техника и умения фотографът ще може да подчертае вашите „недостатъци“.
 3. Гледаш себе си от другата страна, възхитително заявявайки: „Аз съм красива!“. Независимо изберете тоалет, който да отговаря на времето, разгледайте красивите места на града за събитието. Направете прическа и грим, вземете периферните.
 4. Обърнете специално внимание на фотографа, той трябва да е майстор на занаята си и отворен човек. Важно е в присъствието на професионалист да се чувствате спокойни: можете свободно да позирате, да се смеете на върха на гласа си.
 5. След като направите снимките, отпечатайте ги и ги окачете в рамки на стената. Възхищавайте се всеки ден, като периодично поръчвате все повече и повече фотосесии. Не мислете, че стената, окачена с вашите снимки, ще изглежда егоистично.

Стъпка номер 3. Лекувайте се

 1. Много хора, които се смятат за грозни, спират да се грижат за външния си вид. Защо да инвестирате толкова усилия, защото нищо няма да бъде върнато, според вас. Това води до порочен кръг: човек не се грижи за себе си, развива още по-големи комплекси при вида на отражение в огледалото.
 2. Важно е да разберете, че колкото повече се грижите за себе си, толкова повече се влюбвате във външния си вид. Отделете 1-2 дни в седмицата, за да работите върху прическа, маникюр, гардероб и други дреболии.
 3. Вземете гореща вана с етерични масла и пяна, подредете ноктите и косата си. Отидете да пазарувате с приятелите си, купете красиво бельо и обувки на висок ток.
 4. Прегледайте гардероба си в основата. Поставете боклук, който не пасва добре.Ако имате проблеми с наднорменото тегло или целулита, запишете се за спортната секция или във фитнес залата.
 5. Отделете трудно спечелени пари за посещение на СПА комплекса, басейн, източници на топлина. Направете маска за лице, почистете тялото и епилация.
 6. Вземете навика да ходите на масаж 1 път на 7-10 дни. Редовното излагане на части от тялото ще ви позволи да се чувствате по-уверени и спокойни. След известно време ще промените мнението си за себе си.

Стъпка номер 4. Чувствайте се като звезда

 1. Не винаги хората действат смело в определена ситуация. Някои имат нужда от тласък, стимул, за да завладеят височините. Намерете себе си пример, който да следвате например медийна личност или спортист.
 2. Важно е човекът да има външни прилики с вас. Извършете анализа с помощта на специални програми и приложения, които могат да бъдат намерени в Интернет (схема за разпознаване на сходство).
 3. Изберете 3 души, всички те трябва да са известни. Помислете как точно изглеждате по тялото и лицето. Потърсете снимки на звезди без грим и с него.
 4. Терапията е насочена към това да разберете, че привлекателността на медийните личности не е нищо повече от умението на гримьорите, стилистите и фризьорите. В обикновения живот те са едни и същи хора.
 5. След това се опитайте да си направите грим и прическа, изберете най-подобни дрехи. В тази форма направете снимка сред природата и сравнете снимката. Ще забележите, че всеки може да стане звезда!

Стъпка номер 5. Приемете вашата личност

 1. Трябва да разберете, че няма единен идеал за красота. Всеки човек е уникален по свой начин. Останалите стереотипи са наложени от моделния свят и хората, които работят в тази област.
 2. Личността е индивидуална черта на човек, която го прави привлекателен. Голяма грешка е, че индустрията за красота се опитва да впише хората в общ стандарт, априори това е невъзможно.
 3. Не е тайна, че всеки човек има уникална генетика, структура на тялото и метаболитни процеси. Ако се опитате да спазвате правилата, просто се лишавате от много радости в живота.
 4. Такова съществуване може да се приравни, ако всеки ден носите дрехи с определен цвят, ядете едно и също ястие. Скоро подобен начин на живот може да отегчи всеки.
 5. Основната задача остава осъзнаването, че концепцията за красота е много неясна. Идеалите се променят всяка година в различни епохи, почти всичко зависи от различни фактори. Потопете се малко в миналото и веднага ще разберете, че жените и мъжете винаги са изглеждали индивидуално.
 6. Човек може да спори безкрайно по тази тема, да цитира много примери. Не преследвайте илюзии, в противен случай ще осакатите естествената красота. Открийте идеала в себе си и му се насладете. Вие сте уникални по свой начин.

Стъпка номер 6. Комплиментни бележки

 1. Неприязън към външния им вид се крие в стеснителността, ниската самооценка и наличието на много комплекси. За коригиране на ситуацията ще помогне терапията, която продължава 1 месец.
 2. Пригответе предварително ковчеже или красива кутия с капак, покрит с плат. Вземете няколко ландшафтни листа хартия, изрежете всеки от тях на ивици с ширина около 4-5 см. В крайна сметка трябва да получите броя сегменти, равен на броя на дните в месец.
 3. Сега помислете за комплиментите, които най-често получавате от хора около вас и близки приятели. Напишете всеки от тях на лист хартия, усучете в епруветка и го фиксирайте с турникет. Изпратете до кутията.
 4. Основното нещо е да изберете такива комплименти, които ще са ви приятни. Избягвайте запомнени фрази: "Ти си красива!" и т. По-добре познавате своя герой, следователно, ще бъде по-лесно да мислите чрез тактиката.
 5. След подготовката материята остава малка. Всяка сутрин след събуждане разгръщайте по една бележка. Прочетете внимателно съдържанието и се опитайте да се концентрирате върху него през целия ден.
 6. Ако пише, че имате прекрасна усмивка, усмихвайте се по-често! Носете положително и доставете радост на другите. Важно е да повярвате какво пише на листа.
 7. За да постигнете най-добрия резултат, бележките трябва да се пишат от човек, който не е безразличен към вас. Това може да бъде партньор в живота, посветен на неприязънта ви към себе си, или близък приятел. Така няма да знаете какво конкретно е посочено на хартия. Оттук и изненадата.

Лесно е да обичате собствения си външен вид, ако приемете, че всеки човек е индивидуален. Ако се погледнете в огледалото, ще разберете, че чертите на лицето са в перфектна хармония помежду си. Хората, които се притесняват от наднорменото тегло, трябва да се запишат във фитнеса и да си вземат гардероб, който крие недостатъци. Практикувайте тактиките по-горе и ще бъдете щастливи!

Видео: как да приемеш себе си и да обичаш външния си вид

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт