Как да оцелеем с раздяла с човек: 11 стъпки

Взаимоотношенията имат неприятна черта до края, от тук често има болка и емоционален дисбаланс. Всъщност не е толкова важно кой точно прекъсна връзката. По-важно е да научите способността да оцелявате загубите, за да постепенно да се върнете към ежедневните детайли. Днес ще разгледаме основните препоръки, които психолозите дават на своите клиенти. Така че нека започнем.

Как да оцелеем с раздяла с човек

Стъпка номер 1. Не разговаряйте с човек

 1. Когато връзката приключи, няма смисъл да продължавате комуникацията под формата на „като приятели“. Изключете напълно човека от живота си, разкажете му за него. Не се съгласявайте на предложението да останете приятели, нищо добро няма да се получи.
 2. Ако решите да прекратите връзката напълно, избягвайте неясни фрази и неясни изрази от типа на „ми се струва, че всичко не работи много добре за нас“. Действайте решително и недвусмислено.
 3. Отървете се от всичко, което ви напомня на човек. Изгорете писма и пощенски картички, раздайте плюшени мечета или отнесете тези неща на тавана. Изтрийте SMS и имейли, за да не ги четете вечер.
 4. Ако човек ви е представил бижута, които имат определена материална стойност, върнете бижутата на предишния собственик. Ако той откаже, предайте подаръка в замяна или разтопете.

Стъпка номер 2. Не го кръстосвайте

 1. Често двойка, претърпяла почивка, има общи приятели. Можете да познавате съученици, колеги, гаджета. В този случай трябва да изключите всички контакти с тях за първи път.
 2. Помолете хората, които познавате, да не обсъждат вече тема, наречена „Аз и той“. Кажете, че този въпрос е затворен напълно. Променете ежедневието си, за да не се припокривате с любовника си.
 3. Внимателно се отнасяйте към вашите акаунти в социалните мрежи. Изтрийте всички съвместни снимки, променете снимката на профила, изтрийте човека от категорията „Приятели“.
 4. Премахнете всички хештегове от снимките, на които са ви отбелязали приятелите ви. Променете статута на весело изявление, поставете нова снимка на главната страница.
 5. Ако след почивката приятелите са на ваша страна, попитайте ги за услугата. Ако е възможно, нека спрат да качват снимки с бившето гадже в социалните мрежи или дори да премахнат младежа от приятелите му.
 6. Ако приятелите ви не са в ваша полза, спрете да посещавате техните страници. Изчистете списъка си с контакти, оставете в него само скъпи хора.
 7. Спрете да посещавате човека или неговите приятели на страницата. Така че постоянно ще се натъквате на снимка с него, това в момента не е необходимо.

Стъпка номер 3. Променете своя собствен график

 1. Учителите в училището и работодателите няма да приемат такова оправдание, като „разделих се с човек, така че не мога да дойда“. Намерете сили да посетите мястото, което искате, дори и да рискувате да се сблъскате с бивше гадже.
 2. Променете графика, за да облекчите ситуацията. Във всеки случай трябва да влезете в аудиторията за часове или стая за работа. Търсете начини за излизане от ситуации.
 3. Например, ако учите заедно в университет, отидете до аудиторията на последния няколко минути преди началото на урока. Така избягвате ненужни разговори и наклонени гледни точки.
 4. Ако поради занятието ви постоянно се сблъсквате в трапезарията, започнете да приемате обяд със себе си. Яжте на работното си място, за да не ядете на нервите си.
 5. В случаите, когато е необходимо да направите копия или да пуснете в офиса, където ще бъде, отложете всички манипулации в края на деня.Така няма да се срещнете и да си спестите психиката.
 6. Относно заниманията след училище, прегледайте местата, където да се мотаете. Не посещавайте барове и клубове, в които бившият човек често „виси“. Отидете с приятелите си на новооткрито уютно място.

Стъпка номер 4. Намерете нова дейност

 1. Избягвайки разговорите и срещите, няма да се предпазите от емоционални преживявания. Понякога моментите на отчаяние ще се покрият с главата, нарушавайки хармонията вътре.
 2. За да избегнете това, трябва да се потопите в нов урок. Намерете хоби, на което можете да отделите достатъчно време. Така се разсейвате от външни мисли и се запознавате с нови хора.
 3. Отдавна мечтаете да танцувате? Отидете на училище! Мечтаете ли да получите шофьорска книжка? Завършете шофьорската школа! Преминете към нови победи и осъзнайте себе си в любимите си неща.
 4. Оцеляването на раздяла с човек ще помогне на доброволческата дейност. Намерете организация, която прави това, присъединете се към нея. Помогнете на животни, старчески домове, сираци. Вдъхнете живот на тях и на себе си!

Стъпка номер 5. Приемете тъгата

Приемете тъгата

 1. Важно е да осъзнаем, че тъгата е естествено чувство, присъщо на всеки човек. Раздялата с човек не означава, че трябва да сложите край на себе си. Можете да бъдете тъжни, тъжни или дори да плачете, но ако е абсолютно необходимо.
 2. Опитните психолози казват, че човек преминава през 5 основни етапа на ужас. Те включват отричане на случващото се, гняв към себе си и определен обект, опити за сключване на сделка с вътрешното „Аз“, продължителна депресия и приемане на ситуацията.
 3. Не е необходимо да следвате всички тези стъпки. Трябва да разберете какво точно ви очаква в бъдеще, за да се справите с това. Този процес е съвсем естествен, така че постепенно ще се върнете към пълноценен живот.
 4. Страданието може да бъде вина, самота, несигурност, неспокойствие и безброй други признаци.
 5. Всичко това ще се отрази в психоемоционалната среда и цялостното здраве. Най-често, в период на тъга, човек изпитва апатия и тъга, главоболие, загуба на апетит, безсъние и гадене.

Стъпка номер 6. Изхвърлете емоциите

 1. Колкото по-дълго задържате емоциите си, толкова повече те ще ви застигнат в най-неподходящия момент. Изхвърлете всички натрупани страдания, споделете го с приятел или близък роднина.
 2. Хората, които не обичат да говорят и слушат инструкции, трябва да имат дневник или личен блог. Споделете емоциите с лист хартия, плачете.
 3. Ако е необходимо, консултирайте се с психолог, няма нищо лошо в това. Специалистът може да каже всичко, той ще ви насочи по правилния път и ще ви помогне да се справите с психичната травма.
 4. Говорете с бившия си любовник в мислите си. Разкажете му всичко, което се е натрупало. Можете да напишете писмо на този човек, след което да го изгорите и да забравите за всичко.

Стъпка номер 7. Подредете се

 1. Резултатите от многобройни проучвания показват, че хората, които вярват в нещо, са много по-склонни да изпитат негативни неща от тези, които водят окаяно съществуване без никакви цели.
 2. В този случай никой не ви принуждава дълбоко да се потопите в религията и да станете фанатик. Ние живеем в съвременния свят, струва си да разберем, че всеки има своето мнение. Следователно, първо можете да прибягвате до изучаването на медитацията.
 3. Всяка световна религия има подобна техника. Проучете и изберете това, което най-много ви харесва. Опитайте себе си в класическата йога, помислете за будизма, техниките на ки-конг и тай чи. Такива неща помагат за разбирането на вътрешния свят.
 4. Ако по някаква причина подобни техники не ви подхождат, можете да се откажете от психолог. Ако не сте могли да се справите с емоциите си през годината, пътуване до специалист е неизбежно.
 5. В противен случай рискувате да срещнете редица сериозни проблеми.През такъв дълъг период мозъчната дейност започва да работи по различен начин. Продължителните депресии се отразяват неблагоприятно върху вас, провокирайки невъзможността да се съберете и концентрирате.

Стъпка номер 8. Намерете хармония

 1. Не забравяйте за приятели, те винаги ще са там, независимо какво. Следователно, сега е моментът да започнете да прекарвате повече време с тях. Посетете място за забавление или се съберете в приятелска компания на ваше място. Станете по-разсеяни.
 2. Ако обичате да слушате музика, създайте чисто нов плейлист. Не бива да има тъжни песни за несподелена любов и други подобни. Напротив, слушайте положителна музика, без да се фокусирате върху мислите. Забавните песни са вашето спасение.
 3. Започнете да живеете пълноценен живот, пейте и се забавлявайте. Пейте заедно с любимите си песни на глас, без да се смущавате от тези около вас. Нека поне някой да се усмихне около вас. Станете център на вниманието, не се срамувайте. Хората трябва да са равни на вас, а не да осъждат.

Стъпка номер 9. Вземете домашен любимец

Pet

 1. Ако все още нямате домашен любимец, вземете го скоро. Много хора знаят колко много помага животното в подобни ситуации. Освен това няма значение кой е, куче или котка, змия или гущер.
 2. Разхождайки се на улицата с домашен любимец, можете да разсеете и дори да срещнете интересни хора. По този начин новите личности ще ви помогнат да разширите хоризонтите си. Може би ще откриете много ново и интересно. Потърсете съмишленици.
 3. Не забравяйте, че животните могат да дават любов и е малко вероятно да ви обидят. Ето защо, вземете за основа, не можете да получите взаимна любов от всеки човек. За разлика от домашен любимец, който винаги ще бъде посветен на вас.

Стъпка номер 10. Спортувайте

 1. Ако сте започнали малко и преди не сте могли да намерите време да посетите фитнес залата, сега е най-подходящото време. Упражнението ще ви помогне да се разсеете точно като музика. Особено хубаво е да комбинирате тези хобита. Спрете да хленчите и се грижете за себе си.
 2. Скоро ще забравите за належащите проблеми. Също така самочувствието ви ще се повиши, не ставайте арогантни. Също така си струва да разберете, останете в реалността. Освен това можете да установите нормална диета и здравословен сън.
 3. След срив човек разрушава нервната система, но можете да спрете всичко в самото начало. По-лесно е да се свържеш със ситуацията. Да разсъждава така, сякаш е в реда на нещата. Разберете, че не сте единственият, подобни ситуации се случват доста често. Не карайте.

Стъпка номер 11. Погрижете се за външния вид

 1. Не приемайте буквално съвети, не е необходимо да променяте изцяло изображението и гардероба. Такъв ход обаче не би бил излишен. Ако се грижите правилно за външния си вид, усилията ще доведат до видими резултати.
 2. Ще станете по-привлекателни и интересни за противоположния пол. Не бъркайте изисканата красота с вулгарността. Бъдете умерено секси, изберете правилните дрехи и грим. Прическата също играе важна роля.
 3. Обърнете внимание на промяната във външния вид на повечето знаменитости след почивката. Много звезди коренно са се променили към по-добро, ставайки по-очарователни. Започнете да променяте външния си вид с по-малко, следвайте резултата.

Когато се разделяте с човек, не се отчайвайте фундаментално. Съберете се и помислете внимателно. Поставете мислите си на рафтовете. Трезво претеглете ситуацията и постепенно започнете да я пускате. Направете новите правилни стъпки в живота.

Видео: как да оцелеем при разпад

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт