Как да оцелеем в предателството на съпруга: съвет от психолог

Започнахте да забелязвате, че съпругът често разговаря по телефона, те получават SMS, той виси в социалните мрежи, прекарва много време не с вас, а в компанията на приятели. Това поведение води до идеята, че любим човек е започнал афера отстрани и ви изневерява.

Как да живеем след предателството на съпруга си

Когато се убедите в това, започвате да мислите какво да правите по-нататък. Да убиеш, да простиш, да прогониш, да си отмъстиш - можеш да направиш много глупави неща в пристъп на гняв. Но психолозите предлагат напълно различен изход от ситуацията, което ще помогне за запазването на нервите, здравето и връзките със съпруга си.

Защо мъжете изневеряват

Една жена никога няма да разбере защо един мъж може да се промени, ако обича. Това се случва, защото силният и слабият пол коренно се различават във възгледите си за живота. Жените са създадени да поддържат огнището, да бъдат верни на семейството си, а мъжете са родени завоеватели, които трябва да завладеят нови върхове, за да останат в най-доброто си състояние.

Статистиката казва, че 99 от 100 мъже са способни на измяна, 75 от тях поне веднъж са били неверни на половинките си, а 50 считат това за норма. Следователно е по-лесно да се примирите, отколкото да се борите с мъжката природа.

Причини за изневярата при мъжете:

 1. Мъжете нямат никакъв смисъл в секса, за тях това е начин за релакс и естествена нужда. Някой се нуждае от повече, някой по-малко, оттук и появата на отношенията отстрани.
 2. Жените смятат, че не им изневеряват, но точно както мъжете са сигурни, че няма да бъдат хванати. Някои затварят очи, докато други се възползват от това.
 3. Мъж просто не те обича. Ако не цени брака, тогава той не се опитва да скрие какво се променя.
 4. Човек може да се промени от скука, бидейки в търсене на нови приключения и усещания.
 5. Сексът отстрани може да се случи, защото ще се появи добра възможност и ще има момиче, което да се съгласи на това.

Да, от гледна точка на жените, мъжете са егоистични животни, но нищо не може да се направи за природата. Можете да промените само отношението си към тази ситуация и да излезете от нея с гордо вдигната глава.

Признаци на измяна

Но преди да обвините своята сродна душа в предателство, трябва да имате доказателства. В противен случай ще се считате за истерична жена и връзката ще приключи.

Признаци за изневяра на съпруга

Какви признаци показват предателство на съпруга:

 1. Промяна в поведението. Новите познанства винаги оставят отпечатък върху речта, маниерите и навиците.
 2. Ако човек изневери, той трябва да лъже. Но лъжата е трудно умение и не всеки я овладява. Ако събитията, датите и малките неща не се сближат в неговите истории, тогава той може да има афера отстрани.
 3. Мъжът изисква от вас да се промените в интимния си живот. Той копнее за нови експерименти, иска да промени вашия външен вид и поведение.
 4. Внезапното внимание и любезност от страна на съпруга й подсказват, че той се опитва да отвлече вниманието от други неща.
 5. Когато съпругът ви започне да ви моли да готвите необичайни ястия, въпреки че винаги сте се възхищавали от домашен борш, някой му се отдаде с деликатеси отстрани.

Помнете, че някой ден истината ще бъде разкрита. Затова помислете, преди да започнете да опитвате ролята на детектив и потърсете доказателства. Дали такава игра на нервите ви и времето си заслужава или не.

Какво да направите, ако съпругът ви ви изневери

Ако всички доказателства са на лице, а съпругът не намери извинения срещу вашите аргументи, тогава е време да помислите как да живеете. Повечето жени поставят това събитие в ступор и те започват да изпадат в паника, защото не знаят какво да правят по-нататък.

Именно този страх потиска желанието за излагане и съпругата затваря сляпо око поведението на съпруга си. Това заплашва нервен срив и загуба на самочувствие.Във всеки случай ситуацията ще трябва да бъде решена и колкото по-рано това се случи, толкова по-добре и за двама ви.

Психолозите също съветват срещу скандали и избухвания. Най-добре е да изчакате известно време и да се успокоите. И трябва да говорите със съпруга си и да вземате решения на студена глава. В пристъп на чувства можете да изричате обидни и несправедливи думи към съпруга си, боли да нараните чувствата му и след това да съжалявате. Всеки мъж заслужава прошка, особено ако те обича. Всички хора са склонни да се спъват, но след това се разкайват за делата си.

В идеалния случай трябва да се разделите за определен период от време и да поставите всичките си мисли на рафтовете. Раздялата ще ви помогне да разберете колко имате нужда от любим човек, дали си струва да поддържате връзка и как да се държите по-нататък. В допълнение, това е повод да загрижите съпруга си.

Необходимо ли е да се прости измяна

За една жена да простиш предателството означава да покажеш своята слабост и мекота. Те мислят, че поглеждат мъжете си по този начин и ги подтикват към по-страшни неща. Но прошката не означава да прелюбодействам отново. Необходимо е ясно да се определят границите, а не да се нарушават.

Необходимо ли е да се прости измяна

Прошката е необходима на първо място за вас, а не за съпруга ви. Има няколко важни причини за доказване на това:

 • Скритото негодувание не ви позволява да продължите напред.
 • Тежък стрес за нервната система е да съхранява и възприема отрицателна информация.
 • Ако не простите грешките на близките, няма да ви позволи да изградите силни и доверчиви отношения.
 • Отвращението причинява намаляване на имунитета и поява на заболявания.
 • Възмущението те прави слаб човек, неспособен да издържиш на трудности.
 • Изпитвайки гняв към един човек, вече няма да можете да се доверите на другите, като постоянно ги сравнявате помежду си.
 • Само мъдрите жени могат да простят, бъдете така, независимо какво.

Ако искате да говорите с някого, тогава нека не е вашият съпруг, а близък приятел, сестра или майка. Полезно е да отидете при психолог, който ще ви помогне да разгледате ситуацията отстрани и да разберете, че нищо страшно не се е случило.

Трябва ли да се разведа след предателство

Като научихте за предателството на съпруга си, първото нещо, което идва в главата на жената, е да подаде молба за развод. Но помислете, имате нужда от друг удар, ако не сте се възстановили от първия. Разводът е сериозна стъпка, след която ще бъде трудно да се коригират последствията.

Едно е, когато се карате, разпръсквате се из стаите, но след няколко дни решавате да сключите мир. Напълно различно е да зачеркнеш любим човек от живота завинаги. Дори да е направил грешка, вие обещахте да бъдете с него в мъка и радост. Бракът за това е да се подкрепят един друг и да не се изоставят поради някаква причина. Ако простите предателството и започнете да се доверявате отново на своята сродна душа, тогава връзката ще премине на ново ниво и ще стане по-силна.

Във всеки случай този въпрос не трябва да се решава сам, съпругът задължително трябва да участва в това. Вслушайте се в позицията му, изведнъж се оказва, че мимолетна афера не означава нищо за него и сега разбра колко си мила за него.

Но също така се случва, че доверието не се връща и ви става трудно да живеете с любимия човек. Или не се променя и продължава да върви встрани. Такива неща могат да бъдат разбрани само известно време след предателството. И заключението тук предполага само по себе си разочароващо - ще трябва да подаде молба за развод.

Как да си възвърнем самоувереността

Жената, предадена от съпруга си, се нуждае от комфорт и подкрепа. Първото нещо, което прави, е да обвинява себе си за ситуацията. Казва, че станала не толкова красива, както преди, спряла да се грижи за себе си, обръщайки внимание на съпруга си.

Как да спечелим увереност

Но това не е така. Просто сте свикнали един с друг, живеете заедно и няма причина да се залитате един пред друг. За да разберете, че сте достойна жена и съпруга, прости ежедневни упражнения ще ви помогнат:

 1. Обърнете внимание на мъжете. Нищо няма да повиши самочувствието на момичето, като комплименти и ухажване на противоположния пол.
 2. Напишете всичките си заслуги на лист хартия и ги препрочитайте всеки ден.
 3. Поставете си цели и ги постигнете. Ако искате да отслабнете, определете конкретна дата и броя на килограмите, които ще бъдат нулирани до това време.
 4. Не завиждайте на никого.
 5. Станете по-добър от не себе си, а себе си.
 6. Погрижете се за себе си. Красотата трябва да се поддържа във всеки случай.
 7. Облечете се красиво. Облеклото не трябва да е скъпо, но задължително е да подчертаете своите предимства.
 8. Намерете си хоби. Оцветяване по числа, бродерия, класове по готвене - това са дреболии, които ще ви разсейват от негативните мисли. И когато видите резултата, ще бъдете приятно изненадани.

Предателството за жена е трудно събитие, което не всеки може да оцелее сам. Ако сте хванали любим „червенокос“, тогава не пазете емоции в себе си. Доверете се на близки хора, които виждат ситуацията отвън и помагат да вземат правилното решение.

Видео: как да започнете да живеете след предателство

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт