Как да отворите колата, ако батерията е изчезнала

Фактът, че батерията в автомобил е нещо, което не е дълготрайно, не е тайна за никого: тя има тенденция постепенно да се влошава и да се разрежда, особено в случай на продължително време на празен ход (особено за онези батерии, които вече са отработили 2/3 от зададения срок на експлоатация) , Така за 3 седмици зарядът на почти всяка батерия може да падне до нула, което от своя страна ще направи невъзможно колата да се отвори по стандартния метод поради сегашната система за сигурност на колата.

Как да отворите колата, ако батерията е изчезнала

Очевидно е, че ако колата не реагира на сигнала от дистанционното управление и алармата все още е включена, тогава можете да опитате да отворите вратата с обичайния ключ. Има обаче едно „но“: ако преди това колата е била отворена изключително с помощта на ключодържател, този метод може да не работи поради азотно или запушване на ларвата на бравата.

Съвет: за да избегнете тази ситуация, най-малко два пъти месечно се препоръчва да отворите колата с обикновен ключ. Това ще помогне да се предотврати развитието на окислителни процеси в бъдеще.

Но не бива да извиквате услугата TO при паническа атака, тъй като можете да отворите кола с мъртва батерия, като използвате няколко метода, които условно могат да бъдат разделени на три групи:

 • Методът за подаване на външно напрежение към батерията, разположена под капака на машината;
 • Методът на външно захранване на генератора на напрежение;
 • Спешни методи.

Всеки от методите, принадлежащи към определена група, има различен подход при отваряне на автомобила, но те не са универсални, тъй като системите за сигурност на всички марки автомобили се различават по своята структура.

Външно напрежение на акумулатора

Очевидно, за да се приложи външно напрежение към акумулатора, разположен под капака, той трябва да бъде отворен по някакъв начин. За тази цел се използва клинова помпа или, както се нарича това устройство в Русия, пневматична възглавница с ръчно изпомпване на въздух. В допълнение към него ще ви трябва и:

 • Медни проводници с напречно сечение 2 mm2 възможно най-дълго (обикновено 1,5-2 метра);
 • Преносима или заместваща батерия или друг източник на енергия.

Същността на метода е доста проста: тъй като въздушната възглавница заема много малко място при сгъване, е доста лесно да я пъхнете в пролуката между каросерията на автомобила и качулката. С помощта на круша е необходимо бързо да надуете възглавницата, за да увеличите леко пролуката, така че да е възможно да вкарате положителна жица в нея към разредена батерия. Очевидно трябва да залепите възглавница отстрани, където е акумулаторът на колата.

Веднага след като беше възможно да свържете плюсовия проводник към плюса на акумулатора, той трябва да бъде свързан с плюса на външния източник на захранване, без да забравяте да вземете минуса към масата на машината (обикновено свързан с неоцветената гайка на колелото). След като външният източник се зареди с енергия, ще стане възможно да стартирате колата и да заредите батерията.

Съвет: винаги трябва внимателно да проверявате правилното свързване на плюсовите и минусовите проводници; единствената грешка може да доведе до фатални последици! Ако въздушната възглавница е надута до максималното си състояние, а плюсовете и минусите не могат да бъдат разграничени, можете да използвате камерата на вашия смартфон.

Външно захранване на генератора

Ако по някаква причина е невъзможно да повдигнете качулката с пневматична възглавница в кола, можете да доставите външно захранване на генератора; Тази опция работи в 95% от случаите. За да приложите напрежение, трябва да имате:

 • Жак и стойка за кола;
 • Преносима батерия или друг външен източник на енергия;
 • Медни проводници с напречно сечение 2 mm2 възможно най-дълго (обикновено 1,5-2 метра);
 • Комплект гаечни ключове.

Първото действие ще бъде повдигането на автомобила с помощта на крик и специални стойки за него. За да се откъснат предните колела от земята е абсолютно необходимо, достатъчно е само малка празнина, за да може да пълзи под капака.

Съвет: важно е винаги да използвате стойки за жакове (в крайни случаи може да се появят обикновени дървени блокове). Неизползването им, особено ако автомобилът е на неравна повърхност, е опасно за здравето и живота!

След като предната част на колата е повдигната и тя като цяло е стабилна на крика, трябва да пълзите под капака и да махнете защитните кутии на двигателя с гаечни ключове, тъй като те блокират свободния достъп до генератора. След това отново трябва да намерите заключението, където можете да прикрепите положителния проводник от външен източник на енергия; минус се показва на каросерията на автомобила.

След това трябва леко да спуснете колата с крика назад и да опитате да стартирате колата, като използвате дистанционното управление.

Методи за отваряне на аварийни превозни средства

Използването на аварийни методи за отваряне на автомобил е силно обезкуражено, тъй като в по-голямата част от случаите те водят до повреда или пълна повреда на всички компоненти на автомобила и, като следствие, последващ ремонт.

Методи за отваряне на аварийни превозни средства

Първият начин е да използвате тънка тел (или конец) като дърпащ инструмент, с който трябва да закачите отвора на вратата вътре. Този метод е подходящ главно за стари модели домашни автомобили (до 2014 г.).

Долната линия е проста: върху жица или конец, които трябва внимателно да се вмъкнат в пролуката между вратата и каросерията на автомобила, трябва да се направи малък контур: той трябва да закачи дръжката нагоре. Ако не можете да прокарате конеца, отново можете да използвате пневматичната възглавница.

Ако вратата все още не се отваря, въпреки че дръжката е в горно положение, можете да използвате контура, за да закачите лоста за отваряне на качулката, който в някои автомобили (например Chevrolet Aveo) е разположен под седалката на водача.

Вторият метод вече използва като елемент за отваряне на качулката не лоста, разположен в кабината, а задвижващия кабел, разположен близо до решетката на радиатора. Този метод не изисква използването на въздушна възглавница. Тъй като кабелът на капака обикновено се движи или по едно от крилата, или в непосредствена близост до решетката на радиатора, той може да се вземе с тел, както при предишния метод.

Съвет: очевидно е, че нападателите са запознати с двата описани метода, следователно е необходимо предварително да се изключи възможността за извършване на подобни трикове от трети страни, като са изградили индивидуална защита.

Третият метод частично повтаря изброените по-горе и се състои в използване на метална линийка (дървена бързо ще се разруши), като основен инструмент за отслабване на сцеплението на ключалката. Уплътнението се отстранява от външната страна на прозореца и владетелят се натиска в получената пропаст, за да се притисне сцеплението. Отново този метод е подходящ за остарели домашни автомобили.

Ако описаните по-горе методи, въпреки че условно се наричат ​​аварийни, причиняват локални щети (например уплътняване на гума върху прозорец или кабел на качулката), следното изобщо не се препоръчва - ще струва по-малко да се обадите на бригада от сервизен център, отколкото да заплатите за ремонт или подмяна на част ,

Така че, най-лесният начин да отворите вратата с "варварския" метод е да счупите стъклото на водача с чук или друг тежък предмет. В някои случаи отчаяните собственици на колата използват юмрука за такива цели, напълно забравяйки за мерките за безопасност.Ако трябва спешно да влезете в колата, първо трябва да увиете юмрука си в някакво парче плат, като увиете четката възможно най-плътно.

Съвет: на прозорците на някои автомобили има „прозорец“, който е с относително малък размер и струва значително по-малко от цял ​​прозорец. Очевидно е по-добре да счупите прозореца.

Възможно е също така да се използват разширителни клинове за отваряне на аварийно превозно средство, които, отклонявайки се от страни отвътре, принуждават вратата да се подчини и отвори. Този метод вероятно ще доведе до счупване на ларвата на замъка и в резултат на последващ ремонт на цялата система за сигурност на машината.

Като цяло, за да не се налага да прибягвате до никой нестандартен метод за отваряне на машината, винаги трябва внимателно да следите заряда на батерията и да предотвратите пълното й разреждане. За това е необходимо само:

 1. Загрейте напълно двигателя поне два пъти месечно в случай на дълго паркиране.
 2. По възможност просто изключете всички електронни системи на автомобила по време на престой.
 3. Изключете размерите, задните светлини и музиката.
 4. Редовно проверявайте зареждането на батерията с мултицет.

Препоръчва се смяна на акумулатора в колата на всеки 3-4 години - това допълнително ще предотврати възможността за нейното разреждане. Трябва да се помни, че честото използване на външни източници на енергия се отразява негативно върху цялостната работа на акумулатора на автомобила.

Видео: как да отворите колата, ако батерията е изчезнала (Range Rover)

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт