Как първоначално да поздравя шефа с рождения му ден

Неразделна част от живота на съвременния човек е трудовата дейност, поради което е толкова важно да се изграждат приятелски отношения с колегите. Шефът играе огромна роля в това, защото общото настроение на служителите зависи от това какъв тон той задава в екипа. Под ръководството на мъдър, справедлив и разбиращ готвач, работата е удоволствие! И ако любимият шеф наближава годишнина или рожден ден, това е сериозна причина да помислите за поздравления и подарък от целия екип.

Как да пожелая на шефа щастлив рожден ден

Можете, разбира се, да подходите официално към това събитие и да се разминете с общи поздравителни фрази и представяне на стандартна презентация, но не е ли по-добре внимателно да се подготвите за събитието, да измислите сценарий, да разпределите ролите сред служителите, да направите това значимо събитие специално, оригинално и да запомните главата за дълго?

По правило никой не е склонен да поеме този почетен дълг върху себе си, затова те участват в подготовката на празничното събитие заедно от целия екип.

Този труден процес трябва да бъде приложен, като се вземат предвид много фактори, като пол, възраст, черти на характера и хобита на шефа.

Подготвителна фаза

Вариантите как да поздравим лидера за рождения му ден трябва да се обсъдят с всички служители доста предварително, а не ден или два преди значимо събитие. Това не е случаят, когато можете да решите проблема набързо, такъв подход може да се превърне в лошо замислен сценарий и в резултат на това - развалено настроение на героя на повода. Като начало си струва да решите мащаба на събитието и едва след това да разпределите отговорностите. Ако шефът предпочита да не рекламира рождения си ден, това в никакъв случай не е причина да игнорира това събитие, тъй като той може да смята това за проява на елементарно неуважение към себе си. Приветствие трябва да бъде във всеки случай, но под каква форма ще се проведе - скромно и символично или весело, в голям мащаб, и остава да се реши на предварителното обсъждане.

Ако шефът е строг
Ако лидерът е строг, държи се хладнокръвно, не се различава по общителност и дружелюбност, рядко посещава служителите и тогава, основно, за да им дава коментари за работата, тогава не трябва да планирате грандиозно събитие. Шефът може да не се появи на него този ден и тогава всички усилия ще бъдат пропилени. Това ще бъде напълно достатъчно поздравителна картичка и неутрална бизнес презентация, които от името на целия екип ще бъдат прехвърлени на лидера от неговия заместник.

Ако шефът е общителен
Но ако един лидер се отличава с активен начин на живот, общува с подчинените си, споделя плановете си с тях, тогава можете спокойно да подготвите почивка. Няма съмнение, че ще му хареса идеята за мащабно честване на годишнината или рождения му ден. Можете да маркирате събитието директно в офиса, кафенето, ресторанта или на открито. Времето и мястото на тържеството трябва да се определят от героя на повода.

На рождения си ден шефът не е забранен да изпраща SMS, да се обажда, да го поздравява по електронната поща.

Разделяне на задълженията

След като се определи времето и мястото на тържеството, продължете с разпределението на отговорностите. По правило се формира гръбнакът на най-активните служители, които са по-добри от другите, запознати с навиците и хобитата на шефа.Това обаче не означава, че останалите могат да се оттеглят от участие в подготовката за събитието. Празникът ще бъде успешен само ако всички, без изключение, ще бъдат включени в разработването на забавен и оригинален сценарий, който трябва да бъде направен в съответствие със следния план:

Рожден ден на началника

  1. Въведение. Кратко поздравление, като правило, тази почетна роля се възлага на зам. Това може да са поздравления в проза или поезия, основното е, че те не трябва да са официални, хакни фрази, а топли, искрени думи, идващи от сърце.
  2. Забавна част. Тази част включва огромно поле за проявление на въображение и креативност: различни конкурси, музикални и дори танцови поздрави. Основното е, че всички се забавляват!
  3. Представяне на подарък. Можете да поднесете подарък по време на развлекателната част, но е по-добре да подчертаете този момент отделно, за да придадете тържественост на събитието. По правило към подаръка е прикрепена карта за подарък. Ако шефът е дама, тогава в допълнение към подарък, тя е наградена с разкошен букет цветя.

Рожден ден в офиса

Ако целият екип реши да поздрави шефа в офиса, тогава е по-добре да използвате ефекта на изненадата. Например в началото на работния ден е чисто символично да поздравите готвача за такова значимо събитие, а в края - да го изненадате. Докато някои служители под прилични предлози ще разсейват героя на повода, други ще подготвят помещенията за празничното събитие, ще го украсят с топки и панделки и ще сервират маси. Можете да използвате услугите на фирми, специализирани в подготовката и провеждането на празници. Когато всичко е готово, те канят шефа.

Рожден ден в ресторанта

Годишнината е по-значимо събитие от обикновен рожден ден, затова честването му е по-амбициозно. По правило той се празнува в кафене или ресторант, затова е препоръчително да поверите тържеството на професионален водещ. Домакинът ще се погрижи всички гости и, разбира се, герой на деня, да се забавляват и да се комфортят.

Рожден ден на открито

В топлия сезон можете да организирате пътуване до провинцията, защото какво може да бъде по-хубаво от искрени песни до огъня, любимите кебапчета и забавни конкурси! Тази опция обаче трябва да бъде обсъдена предварително с шефа, тъй като пътуването извън града ще отнеме много повече време, отколкото празник в кафене или ресторант.

Как първоначално да поздравя шефа с рождения му ден

Напоследък подобна услуга като музикални поздрави по радиото беше много търсена. Шефът ще бъде много доволен, ако сутрин чуе как са го поздравили в цялата страна и му предаде любима песен.

Подарък за шефа

За него ще бъде не по-малко приятно да види колективната работа на колектива - стенен вестник в негова чест със забавни фотографии, колажи и хумористични поздравления. Най-важното е, че подчинените не трябва да нарушават подчинението.

Що се отнася до подаръка, е необходимо да се подходи към избора му възможно най-отговорно, като се имат предвид хобитата на шефа. Не трябва да давате дрънкулки, малки сувенири, които, най-вероятно, ще останат непотърсени. Това се отнася и за много скъпи подаръци, тъй като ръководителите на институциите са бизнесмени, които са разработили определен имидж, подаръкът може просто да не се вписва в него.

Добрите подаръци са:

  • скъп алкохол;
  • сертификат за подарък за посещение на развлекателния център - за мъж, SPA-салон - за жена;
  • спортно оборудване (ако шефът е любител на спорта);
  • скъпа лула, пури за събиране (за мениджър за пушене);
  • домакински уреди.

И най-важното, не забравяйте често да казвате топли поздравителни думи на героя на повода.

Видео: Честит рожден ден на любимия ви шеф

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт