Как да научим куче на командата да "лъже!"

Тази команда не се използва толкова често в ежедневието, но в някои случаи, например, във влака - има нужда да слагате домашен любимец. Освен това всяко научено умение помага на кучето и собственика да постигнат по-голямо взаимно разбиране. И така, как може куче да бъде научено на командата „Лъжи!“?

Как да научим куче на команда да лъже!

Ако собственикът иска да тренира кученцето, тогава започнете да тренирате едва след като домашният любимец навърши три месеца. Заедно с обучението на екипа „Седнете“ можете да научите кучето си на командата „Лъжи“, използвайки метода на контраста. С други думи, ще е необходимо да се редува принуждаването на домашен любимец и похвалите с насърчение. Принудата се изразява в леко, но упорито притискане на холката с дланта на ръката, а похвалите са словесно насърчаване и предлагане на кученцето лакомство.

Можете да тренирате вашия домашен любимец както у дома, така и на разходка. Важно е само да изберете спокойно, безлюдно място, където домашният любимец няма да се разсейва от други домашни любимци и външен шум. Освен това трябва да намерите чисто място, тъй като е малко вероятно кучето да се зарадва, да се полага върху мокра и мръсна повърхност.

Основният принцип на процеса на обучение е последователността на обучението, както и систематичният подход. За да възпитате вашия домашен любимец, без да ходите на ръководител на кучета, е важно да имате представа за основните правила на обучение и използваните методи. Освен това ще трябва да знаете какви грешки при отглеждането на куче са най-чести. Професионалистите се съветват да гледат различни видеоклипове, които показват как работят опитни ръководители на кучета.

Подходът към обучението трябва да бъде правилен от първите етапи на обучение, тъй като преквалифицирането на животно е много по-трудно, отколкото да го тренирате от нулата. За да не се обърква домашният любимец и да не се заблуждава по време на възпитанието, не се препоръчва да комбинирате тренировките в екип с различни други поръчки.

Какво трябва да имате за обучение:

  1. Нашийник - без този елемент ще бъде по-трудно да се контролира животното, в допълнение, нашийникът действа като атрибут на контрол и власт.
  2. Каишка - необходима за тренировка и при ходене до мястото на тренировка.
  3. Деликатес - важно е да изберете любимото си лакомство за домашни любимци.

Методи на преподаване

Три метода могат да се използват за обучение на кучето по команда Лъже. Първата опция предполага командата „Седнете“, когато ръката е успоредна на холката. Тогава се произнася командата „Лъжи“ и собственикът се навежда, държейки лакомство на земята. Лакомството ще трябва да се поддържа по такъв начин, че кучето да се простира към него малко напред и надолу. Задържайки домашния любимец и леко притискайки холката, важно е да не го оставяте да стои назад, така че животното е положено. В случай на успешно завършване на екипа, трябва активно да хвалите домашния любимец, да го почерпите с лакомство и да заповядате: „Разходка“.

Друг вариант е следният: едната ръка се поставя върху холката на животното, а другата се навива зад предните крайници. След това се прилага желаната команда, комбинирана с натискане на холката. Междувременно другата ръка леко избутва кучешките лапи напред. Това води до факта, че домашният любимец е подреден и след това отново процедурата за награждаване трябва да се повтори. Можете да накарате кучето да се успокои, ако едновременно с натискане на холката дръпнете каишката й малко напред и надолу. Важно е да се гарантира, че животното се вписва спретнато - предните крайници на животното трябва да бъдат издърпани напред, а задните - да вдигнат за себе си. Не позволявайте на домашния любимец да лежи отстрани или да се преобърне по гърба му.

В повечето случаи животното асимилира нов екип в няколко тренировки и кученцето вече лежи, чувайки „Лъжа“, без допълнителен натиск върху холката с ръка. От този момент ще трябва да увеличите времето между изпълнението на тази команда и похвалите, докато интервалът не стане пет секунди. Ако домашният любимец вече е на три месеца, тогава не можете да постигнете по-дълго излагане. Ако животното нетърпеливо стане, преди да му бъде предложено почерпка, тогава ще е необходимо да повторите командата „Легнете“ и да я сложите отново.

Продължаваме тренировките

След като домашният любимец, като чуе командата, послушно легне и започне да чака насърчение за 4-5 секунди, можете да въведете още един жест. Изглежда така: собственикът вдига дясната си ръка хоризонтално, поставяйки дланта си напред, а след това тя се спуска в дъга към бедрата. За да може домашният любимец да свикне с този жест и да разбере неговата цел, ще отнеме време да увеличите разстоянието до няколко метра, а скоростта на затвора трябва да бъде равна на седем секунди. Това е достатъчно за първи път.

Кучешки екип за обучение!

Когато кучето вече е на четири месеца и перфектно ще изпълни тази команда на минимално разстояние, ще е необходимо да увеличите времето на експозиция и разстоянието до животното. До навършване на осем месеца е важно да се постигне спазването на стандартите: животното трябва послушно да се подчинява на командата "Lie" от първата инструкция, скоростта на затвора трябва да бъде петнадесет секунди, а максималното разстояние - 15 метра. Когато тренирате екип на голямо разстояние, важно е да не давате командата „Разходка“, като сте далеч от кучето. Изисква се да се приближите до домашния любимец, да го насърчите и едва след това да му позволите да си почине.

Когато в спокойна среда животното започне да изпълнява дадената му команда без грешки, ще е необходимо постепенно да го принуждава да се пакетира на други места: недалеч от шумни магистрали или в супермаркет. И целият процес трябва да се повтори отново, от самото начало. Първо трябва да сте на минимално разстояние близо до животното, когато скоростта на затвора е равна на малки стойности. При такива условия е необходимо да се постигне съответствие със стандарта до навършване на десет месеца.

Допълнителни препоръки за подобряване на учебния процес

За да улесните процеса на обучение, кучето няма излишни затруднения, а собственикът не среща сериозни затруднения, можете да следвате някои съвети:

  1. Струва си да запомните, че е необходимо да произнесете командата „Лягайте“, преди да натиснете холката с ръка, а домашният любимец трябва да се насърчава, само когато се е успокоил.
  2. Ако животното се издигне, въпреки че командата „Върви“ не е произнесена, ще е необходимо да го върнете в нужното положение, като отново му дадете командата „Лъжи“.
  3. Нетърпимостта и грубостта не трябва да се проявяват при учене с домашен любимец.
  4. Важно е да сте наясно, че кучето няма да може веднага да демонстрира дълго излагане.
  5. Отначало си струва да се уверите, че кученцето не се побира на мокра земя или в калта.
  6. Не се препоръчва да използвате командата „На мен“, когато домашният любимец правилно е изпълнил командата „Лежи“. По-добре да кажете „Разходете се“. Фразата от собственика „На мен“, както обикновено, е приятен екип за домашния любимец (при условие че тренировките протичат правилно). Следователно животно, което е свикнало да бъде освободено с помощта на такава команда, трудно може да издържи процеса на лъжа. Следствието е, че експозицията на животното се влошава и не отговаря на стандартите.

Видео: как да научите куче на командата да "лъже!"

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт