Как да се отървете от завистта на хората: 6 начина

Завистта се смята за напълно нормално чувство, но само в тези случаи, ако не дърпа човек надолу. В някои случаи този аспект може да се отдаде на пороци, които изяждат хората отвътре. В крайна сметка гражданите стават зли, губят вътрешния си кръг, се самопоглъщат. Важно е да се разбере, че обектът на завистта преминава през „7-те кръга на ада”, за да получи цялото налично материално богатство. Можете да се отървете от усещането за пълен провал, но си струва усилията.

Как да се отървем от завистта на хората

Причини за завист

 1. Всеки човек има завист, дори ако хората мислят различно. Психолозите казват, че чувствата от този вид са присъщи на генетиката. Често завистта е засегната от бедните, както и от сираците.
 2. Злите чувства възникват поради неправилно приоритизиране. Мнозина искат всичко наведнъж, но не става. В опитите си да има повече, човек престава да цени предимствата, налични днес.
 3. Алчността често предизвиква завист. Ако една жена или мъж отдавна са лишени от елементарни предмети, било то нормални дрехи или храна, те са лоши за тези, които я имат.
 4. Перфекционистите, хората, които искат да постигнат идеала, са по-ревниви. Те се стараят толкова много, но безрезултатно. Няма идеал. Оттук и ревното възприемане на човешките блага, които имат другите.
 5. Несериозното отношение към света също предизвиква завист. Някои се опитват, отделят време и енергия, за да постигнат задачата. Други предпочитат да стигнат до всичко готово, след което започват да завиждат, когато са изпратени, за да постигнат всичко сами.
 6. Една от първопричините за завистта се счита за ниска самооценка, стеснителност, несигурност. Едното следва от другото. Човек не се е състоял в живота, затова завижда на онези, които са постигнали всичко с "пот и кръв".

Как да се отървем от завистта на хората

Първо установете истинските причини за вашето собствено поведение. Помислете върху какво точно трябва да се съсредоточите. Ако говорим за придобити чувства, изберете начини за тяхното изкореняване.

Метод номер 1. Минимизирайте комуникацията с обекта на завист

 1. Ако общувате ден след ден с човек, който предизвиква чувство на завист и агресия, такова поведение скоро ще доведе до депресия. Спрете да поддържате социален контакт под правдоподобен предлог.
 2. По такъв прост начин ще се спасите от постоянно потиснато състояние, но ще загубите здравословна конкуренция. Често успехите на другите ни карат да вървим напред. Ако завистта далеч не е бяла, отървете се от обекта на подобни чувства.
 3. Успешните хора не винаги общуват „при равни условия“ с други части от населението. Някои се опитват да скрият доходите, други, напротив, го поставят на публично изложение. Можете спокойно да се сбогувате с втората категория граждани; такива личности потискат вашето достойнство.

Метод номер 2. Поставете си цели

Човек се задушава без цел. В крайна сметка завистта ще ви погълне, защото другите постигат целите си, а вие не. Водете дневник, запишете в него всичко, което искате да имате в живота.

 1. Искате да си купите кола? Отделете поне 15% от месечната си заплата. Вие не работите След това помислете за дейностите на фрийлансър, това ще помогне да получите пари, без да напускате дома си.
 2. Поставете изпълними цели. Не се опитвайте да спестите до 10 милиона за градска къща за 1 година. Важно е да разберете, че ако нямате мащабна корпорация, такива височини няма да бъдат постигнати.
 3. Развивайте се не само материално, но и духовно. Четете книги, гледайте видеоклипове за мотивация. Научете право и счетоводство, психология на личността.Стремете се да отворите собствен бизнес и да не зависи от никого.
 4. Натоварен ден няма да ви остави време за завист. Ще спрете да мислите за Маринка на готина кола или Коля, който спечели приличен доход за 3 месеца.
 5. Запишете всички победи в дневника си. Имате ли собствена шофьорска книжка? Отличен! Купил кола без съпруг и заем? Добре сте готови! Опитайте се винаги да се движите напред, никога не спирайте. Нека ви завиждат.

Метод номер 3. Анализирайте ситуацията

 1. Определете с какво е свързана вашата завист. Може би човек има определен външен вид. Но този факт не означава, че той е по-красив от вас.
 2. Поставете се на мястото на обекта на завист. Със сигурност успешните хора са преминали много тестове, за да постигнат сегашното си състояние. В този случай нямате право да завиждате, като не знаете какво е преживял човек.
 3. Повечето талантливи и красиви хора се жертват, за да постигнат конкретна цел. Някои изоставят семейството заради кариера, други напускат работа заради деца. Научете се да обмисляте ситуацията от всички страни, не продължавайте с гнева.
 4. След като анализирате себе си и другите, направете равносметка. Обектът на завистта има добра къща и престижна позиция, но пълна каша се случва в семейството.
 5. Вие, напротив, имате щастлив брак, но малко жизнено пространство и обикновена работа. Вземете решение: кое е по-важно? По-нататъшно надграждане върху това. Оценявайте това, което имате в момента.

Метод номер 4. Занимавайте се със спорт

 1. Както бе споменато по-рано, завистта се поражда от ниска самооценка. В съвременния свят физическата форма и други външни атрибути (красиви дрехи, кола и др.) Играят голяма роля. Всичко това е лекомислено, но ако дефектът е причинен от такива характеристики, влезте във форма.
 2. Момичетата трябва да разгледат по-отблизо дейностите, които ще ви помогнат да станете свободни, да станете уверен и общителен човек. Това включва всички видове танци, дишане и водна гимнастика, йога, стречинг. Няма да е излишно да отидете на фитнес и да работите с желязо.
 3. Има няколко начина да се отървете от ревността към мъжете. Първото е материално благополучие, второто е сила (добро физическо състояние). Регистрирайте се за бокс или във фитнес залата, помпайте гръдните мускули, абс. С една дума, станете обект на завист.

Метод номер 5. Следете външния си вид

 1. Ако завистта е причинена от красивия външен вид на други хора, погледнете по-отблизо себе си. Спрете да плетете косата си на кок и непрекъснато ридайте. Посетете уроците за грим, научете се как да използвате грима правилно.
 2. Поставете стари неща и обувки в кошчето, обновете гардероба си. Подберете нов стил в грима, прическата, облеклото си. Започнете да се откроявате от тълпата.
 3. Обърнете внимание на ноктите на ръцете и краката, посетете стаята за маникюр два пъти месечно. Не се облегнете на нездравословна храна, не си позволявайте да трупате излишни килограми.
 4. Обърнете внимание на дребните детайли. Те включват бижута, чанти, портфейли, парфюми. Изберете качествени продукти, не пестете.

Метод номер 6. Не се сравнявайте с другите

 1. Спрете да броите парите на други хора, обърнете внимание на външния вид на познати или приятели. Не приемайте, че хората са постигнали всичко без затруднения. Не знаете през какво е преминал конкретен човек.
 2. Отървете се от идолите, ако те накарат да се съмнявате в себе си. Често такава информация за други хора не е полезна. Ще сравните собствените си минуси с плюсовете на други хора. В крайна сметка вземете комплексите.
 3. Ако не можете да се справите със сравненията (те автоматично изскачат в главата ви), направете друго. Завиждате на успешен приятел в кариерата? Помислете, че дори с висока заплата, тя се лишава от личния си живот и от приятелите си.
 4. За да подсилите техниката, вземете лист хартия и химикалка.Напишете своите положителни качества, опитайте се да се придържате към темата, заради която изпитвате гняв (пари, жизнено пространство, семеен живот и т.н.). Пояснете какво точно превъзхождате другите хора.

Преди да търсите начини да се освободите от завистта, помислете откъде е дошло. Премахнете всички причини, а след това работете с останалите чувства. Следвайте външния си вид и гардероба си, увеличавайте материалното и духовното благополучие, спортувайте. Прекъснете връзката с обекта на завистта, поставете се на мястото на другите. Имайте цели и се стремете към тях, постигайте височини в кариерата си, подредете личния си живот.

Видео: как да се отървете от завистта

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт