Как и какво да забавлявам гостите на масата у дома

Изминаха дните, когато гостите бяха приети у дома. Но колко е прекрасно да срещнете приятели и да ги почерпите към собствените си кулинарни шедьоври. Ресторантската кухня и развлекателна програма, водени от професионален тостмайстор, могат да бъдат досадни. Защо да не направите разлика и да излезете с перфектната вечер, в която ще присъстват само близки, любезни хора и ще бъдат уредени забавленията, организирани от членовете на вашата компания. И можете да измислите нещо ново, защото майсторът е господарят!

Как да забавлявам гостите на масата

Откъде да започна

В зависимост от това на кое събитие ще бъде посветено предстоящото вечеря, трябва внимателно да разгледате списъка с поканени гости на него. Ако това са колеги, не бива да се увличате с твърде откровени разговори и игри, особено ако вечерният ви шеф или друго ръководство ще присъства.

За компания, състояща се от колеги, е подходящо тематично забавление с професионална пристрастност. Такъв сценарий ще бъде близък за всички и ще развесели.

Ако компанията ще се състои само от близки приятели, тогава можете напълно да се отпуснете и да излезете с най-различни игри, дори със сексуални пристрастия.

В случаите, когато една компания ще бъде съставена от хора от различни възрасти, трябва да вземете предвид интересите на всички и да съставите програма, която ще се обедини. Организацията ще бъде успешна, ако, обмисляйки сценария на празника и конкурсите, всичко е подготвено предварително. Тогава вечерта ще има успех и ще бъде запомнена за дълго от всички гости.

Можете да поискате помощ при организирането на празника на най-активните и креативни личности. Самото писане на сценарий не е много трудна задача, по време на този процес могат да бъдат пропуснати важни подробности.

Ако дадете задачата да излезе с конкурс за всички гости, можете да обобщите в края на вечерта, чийто конкурс е най-интересен.

Ако са поканени колеги

В случаите, когато колегите на масата се събират за работа, за да организират празника, следва да се вземат предвид следните факти:

Забавление за колеги на масата

 1. Броят на жените и мъжете в екипа. Ако отборът е еднополов, тогава конкурсите за сдвоени няма да успеят.
 2. Колко са близки отношенията в екипа. Обикновено много хора знаят един за друг само името и длъжността си, напълно не знаят за семейното си състояние и дори възрастта. В този случай трябва да изберете бизнес игри, които не влияят на личните качества на колегите.
 3. Възрастта на колегите. Ако всички са на една и съща възраст, можете да измислите още откровени конкурси. Когато една компания се състои от колеги на възраст 25-50 години, задачата е по-сложна.

Основното правило за организиране на вечер сред колегите е отсъствието на плоски шеги и прекалено откровени разговори. Също така, не организирайте такива състезания, в които някой се чувства в неравностойно положение.

Сдвоени състезания
Конкурсите в двойка са много популярни. Сред колегите всички са разделени на 2 лагера: мъже и жени, между които се провеждат състезания.

Кой е по-красив
Жените избират мъж за себе си и започват да закрепват лъкове по косата му в режим на високоскоростни скорости. Колкото повече лъкове ще бъдат вързани върху главата на мъжа по време на състезанието, толкова по-добре. Победител е двойката, която не само се справя бързо със задачата, но и получава предимство в броя на лъковете в сравнение с останалите.

заедно
Прегърнати с една ръка, втората мъж и жена държат балон, който трябва да се надуе на свой ред. Който се справи по-бързо с тази задача, печели.

стикери
На дрехите на жената се поставят стикери на различни места. Мъж със завързани очи. Той трябва да премахне всички стикери от нея. Победителят е този, който изпълни задачата най-бързо.

Забавление с приятели

Ако отивате в компания от близки приятели, състояща се от самотни мъже и жени, можете да измислите вечер, в която всеки ще намери своята сродна душа.

Забавление с приятели

половини
Направете красиви сърца и ги нарежете наполовина със зигзаги. Разпределете тези половинки на всички самотни хора. За да не попаднат половинките на едното сърце в ръцете на двама мъже или две жени, можете да ги боядисате в различни цветове. Например сърцето ще бъде розово от едната страна, а лилавото от другата, следователно женската половина ще бъде розова.

На вестника
Приятелите обичат да танцуват и не пропускат възможността да демонстрират таланта си? Така че това състезание е за тях. Разпръснете стари вестници по пода. Всяка двойка трябва да стои толкова близо една до друга, за да се побере в един вестник.

Не само това, те трябва да танцуват на вестника, за да не се спука! Докато играчите отпадат, задачата става по-сложна: вестникът се сгъва наполовина и трябва да застанете върху това малко парче. Това се случва, докато не остане една двойка. Най-умни печели!

Бърза маруля
В тази игра обикновено участват мъже, тъй като жените не искат да демонстрират способността си бързо да ядат салата. Мъжете избират любимата си салата и слагат чинии, след което те завързват със завързани очи. Докато не бъде дадена команда да започне, те сменят чинии, поставяйки бульон пред тях. Когато отборът прозвучи за старта на състезанието, мъжете, без да подозират, че грабват вилици и се опитват да грабнат нещо от чинията, но нищо не се получава!

Haute couture
За този конкурс ще ви трябват стари дрехи. Гостите са разделени по двойки. Мъжът трябва да облича жена в дамско облекло, след това те да се преоблекат, а мъжът облича жена в мъжко облекло. Играта е по-забавна, отколкото семантична. Приятелството печели този конкурс.

Семейна почивка

Не винаги празник е придружен от бурни забавления, сексуални игри и шеги. Понякога на масата се събират роднини, обикновено хора от различни поколения. Трябва да им отдадем почит и да ги поканим на техния фестивал. Обикновено семейство се събира за нечий рожден ден или за традиционна семейна вечеря.

Забавление за семеен празник

Такива срещи са придружени от приятни спомени, които са се случвали в живота на по-старото поколение. Понякога спокойна атмосфера може да бъде заменена от тежки полемики относно политиката и политическите фигури. В този случай собственикът ще трябва да обезвреди ситуацията и да забавлява гостите с игри, празнични песни и конкурси.

Не се изненадвайте, хората от по-старото поколение много обичат забавленията от този характер, не са скучни стари хора, както доскоро ги смятахте, а много весели и весели хора. Това ще помогне да се потвърди:

 • Настолни игри;
 • Картони трикове;
 • Конкурси за песни;
 • Спомени от известни филми;
 • Игри с думи или градове.

Умението и бързината при вземане на решения от по-старото поколение ще ви изненадат. Всеки ще направи добро впечатление от срещата и ще се сближи още повече.

Красиви думи
Играта се състои в следното: избрано е едно от имената на присъстващите и всеки трябва да го характеризира с думи, които започват с букви от това име. Например: Мария: сладка, приключенска, игрива, игрива, ярка.

Ако има много гости и избраното име е твърде кратко, можете да добавите букви от средното и фамилното име. В същото време не винаги е необходимо да се произнася прилагателно, можете да измислите и нещо оригинално.

Пееш ли?
В семейния кръг, когато няколко поколения се събират наведнъж, рядко се случва без песни. Повечето имат свои семейни песни, които обикновено се пеят по време на всички срещи. Защо да не се състезателно пеене? Идеи за конкурса за песни:

 • Спомнете си песните, в които растенията присъстват („ябълка и круша цъфти“, „о, калина цъфти“);
 • Цветове („такси със зелени очи“);
 • Имена и т.н.

Филмови спомени

За този конкурс трябва да напишете на хартия известни фрази от любимите си филми, да ги навиете в тръба и да ги сложите в торба, от която всеки ще ги извади на свой ред и ще си спомни филма.

Семейната вечеря ще се помни дълго. Смеейки се от сърце и младост, а възрастните роднини дълго ще си спомнят тази вечер.

Всяка среща може да бъде организирана така, че да се помни дълго време и не е необходимо да каните професионален домакин. Организирайки такава вечер самостоятелно, ще демонстрирате грижите и вниманието си към близки, приятели или колеги. И това е много по-важно от професионално организираните срещи.

Видео: как да забавлявате гостите

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт