Как да се забавляваме да отпразнувате рождения ден на детето у дома

За всеки човек Рожденият ден е един от любимите им празници, какво можем да кажем за дете? Всяко дете с нетърпение очаква този ден и се готви за него. В този ден той получава подаръци и внимание, гостите му идват при него и най-важното е, че този ден преминава със забавления, игри и интересни и вълнуващи събития. Поне това е грижата на родителите да направят празника незабравим. Как да организираме детски рожден ден у дома, така че да е забавно, интересно, вкусно и вълнуващо?

Как да се забавляваме рожден ден

Подготовка за празника

Рожденият ден предстои и трябва да обмислите всички подробности на този празник. Първо, решете за гостите. Малко вероятно е бебето да обича да седи на почивката си, заобиколено от сериозни възрастни. Най-добре е да се обадите на приятели, братовчеди, съученици и съседи - на същата възраст като рожденика - за рождения му ден. Обадете се на тези, които вашето дете обича и с които е приятел.

Говорете с бебето си, може би сте забравили за някой, когото рожденикът би искал да види на празника си. Когато списъкът с гости е одобрен, можете да подготвите покани. Нека дъщеря ви или синът ви нарисуват малки картички, на които можете да пишете забавни покани под формата на рима. Например:

 • Както си спомняте
 • Рожден ден ми е
 • И така целия седми март
 • Чакам в 6:30 ч. На парти.
 • Не пропускайте да дойдете
 • Ще очаквам с нетърпение
 • Носиш усмивки
 • Да ги дадем един на друг!

Поканите могат да бъдат връчени лично или пропуснати в пощенската кутия - това ще бъде още по-интересно. Ако обаче сложите картичката с поканата в чекмедже, не забравяйте да се уверите, че писмото достига до адресата.

Ако рожденият ден са малки деца, тогава помислете за времето на съня им. По-добре е да прекарате почивка след дневен сън, децата ще спят и са щастливи - няма да сте капризи.

Украса на стаята

Е, какво може да направи празникът на децата без балони и ваканционни шапки. Погрижете се за това предварително. На X ден надуйте топките и украсете стаята с тях. Можете да окачите на стената плакати с надпис "Честит рожден ден!". Докато събирате гости, поканете всички да носят празнични шапки. Можете да ги купите или направите сами. Можете също така да закупите бисквити с конфети или панделки, но само ако няма деца. Малките деца може да се страхуват от силен и остър звук.

Меню за рожден ден на децата

Как да храним малки деца у дома е друг важен въпрос. Защото повечето деца са придирчиви към храната. Ако първият рожден ден на детето е от три до четири години, трябва да приготвите нещо полезно, което малките деца ядат. Супа с юфка и кюфтета, картофено пюре с котлети, картофено зрази, палачинки. Ако сред гостите ще има поне едно бебе, погрижете се за него, тъй като храната от общата маса все още не му е на разположение.

Меню за рожден ден на децата

За по-големи деца (от пет години) менюто може да е подобно на възрастен, но не винаги децата се нуждаят от майонезни салати и телешки котлети. За да зарадвате децата и тийнейджърите, можете да направите домашни хамбургери и хот-доги, да приготвите цяла планина от пържени картофи, да готвите или да купите пица. Задължителни напитки - сода или компот. Можете да готвите самородки - те летят на „Ура“. Също така на детската маса е за предпочитане асортирани плодове. Такъв набор от продукти наистина ще зарадва вашите малки гости.

Като десерт е необходим десерт. Децата предпочитат плодови и шоколадови торти, но основният избор за този ден е за рожденика.Можете да приготвите допълнителен десерт - сладолед. Вземете редовно сладолед и го подредете на топки върху вазите. Към него добавете плодове и ядки, залейте със сироп от сладко. Оказва се много вкусно, интересно и евтино.

Конкурси за детски рожден ден

Между основните хранения трябва да се приемат деца, за да не се отегчават. Всъщност да имаш детски рожден ден не е лесна задача. Тук няма да слезете с интересни разговори, както с възрастните. Децата се нуждаят от постоянно внимание, те трябва да бъдат заети с нещо през цялото време, в противен случай може да започнат да играят шеги или просто да се отегчават. Ето защо, след вкусен празник, можете да проведете няколко интересни конкурса.

Конкурси за детски рожден ден

За целта се нуждаете от един възрастен водещ, който може бързо да управлява ситуацията, ако всичко се обърка. Домакинът задължително насърчава смелчаците, които не отказват първо да участват в състезания, както и насърчава прекалено срамежливия малък гост.

Състезанията не трябва да вървят поред. По-добре е съчетанията да се смесват с пиршество, игри, танци и други забавления. Като награди за победителите можете да подготвите малки подаръци - шоколадови бонбони, играчки, моливи, пастели и др. Ето пример за няколко детски конкурса, които лесно ще забавляват децата на детски рожден ден.

 1. „Морето се тревожи веднъж!“. За този конкурс всички отиват на открита зона за танци. Музиката се включва. Домакинът казва: „Морето се тревожи веднъж, морето се тревожи два!“ Децата по това време танцуват и гримаса. Когато той казва: „Морето тревожи три!“, Децата трябва да замръзнат в позите си. Тогава водещият внимателно ги наблюдава и ги кара да се смеят. Кой пръв разбърка - изгубен и извън играта. Следващият кръг е с един по-малко човек. Този, който издържи най-дълго, печели.
 2. "Столове". Това е класическо и очукано състезание, което обаче е много популярно при децата. Трябва да има отворено пространство за състезанието, така че децата да имат къде да бягат. Столовете са поставени в кръг, един по-малко от децата, участващи в състезанието. Когато музиката се включи, всички започват да тичат около столовете. А когато се изключи, трябва бързо да вземете безплатен стол. Този, който е останал без стол, си тръгва. В следващия кръг се почиства и един стол.
 3. „Портрет на рожден ден.“ Това състезание ще отнеме на децата поне 15-20 минути. Те трябва да раздадат малки листа хартия и моливи и да ги помолят да нарисуват портрет на рожденика. Вашето бебе ще го хареса, защото днес цялото внимание е само за него. Победителят се определя от самия рожденик.
 4. „Бой с топка“. За провеждането на това състезание ще ви трябва помощта на двама възрастни и 5-8 балона. Възрастните дърпат покривалото вертикално, импровизирайки волейболна мрежа. Децата са разделени на два отбора и застават от различни страни на покривалото. На децата се дават топки, а децата ги хвърлят от съседната страна. Целта на състезанието е да се гарантира, че нито един балон не остава на неговата страна.
 5. "Въже със столове." Два стола са поставени до облегалките един към друг. Под краката на столовете е опънато въже - единият край близо до краката на един участник, който седи на стол, а другият - за другия. По заповед на лидера, трябва бързо да обмените столове с приятел и да издърпате въжето до края. Който дърпа въжето по-бързо, той е победител.
 6. „Въпроси за рождения ден.“ Домакинът подготвя няколко въпроса предварително за рождения ден, неговия живот и хобита. Този, който даде най-правилните отговори, печели.
 7. "Дейзи". Предварително трябва да направите лайка от хартия и да напишете задачи за деца на гърба. Всяко дете избира венчелистче и изпълнява задача за него към музиката. Много е забавно и интересно. Задачите могат да бъдат различни - да пеете песен, да разкажете стих, да отидете в гъски, да вринете, да разкажете извиване на език или да скочите на единия крак.
 8. „Конкурс за рожденика.“ Рожденото момче седи на стол, облегнат на приятелите си. Децата се редуват мяукане, лаене, крякане и примазване, а главният герой на повода се опитва да отгатне кой е издал този или онзи звук.

Други дейности за детско парти

Освен състезания, има огромен брой други забавления, които ще забавляват малките ви гости.

Забавление за детското парти

 1. В офис консумативите има големи хартии за рисуване, които са много забавни за оцветяване с голяма компания.
 2. Напоследък такова забавление като рисуването на лица набира популярност. Това е, когато детето е боядисано със специални безопасни бои. Лицето му е превърнато в лицето на лисица, котка или плюшено мече. Можете сами да овладеете техниката или да поканите специален художник.
 3. Караоке. Децата обичат да пеят не по-малко от възрастните, затова организирайте за тях това забавление. Успоредно с това можете да организирате дискотека за момчетата.
 4. Като допълнителни изпълнения можете да организирате шоу за сапунени балони, куклен театър, да поканите актьори в цветни костюми или да ги станете сами. Костюмите за детски анимационни герои могат да бъдат наети в актьорското студио.
 5. В края на празника можете да организирате поздрав или просто да изстреляте топчета, пълни с газ в небето. Можете също да пуснете във въздушните фенери с пожелания за рождения ден.

Краят на празника

Детският празник е кратък, защото момчетата се уморяват бързо. Най-оптималното е 3-4 часа. Много е важно тактически да приключите празника, така че децата да се радват да се приберат вкъщи. Кажете на гостите, че празникът е към своя край, но преди да тръгнат, нека напишат пожелания за рожденика на голям лист хартия. И можете също да запишете видео съобщение за него, което ще остане спомен в продължение на много години.

Преди да напуснете децата, попитайте ги как ще се приберат вкъщи. Ръководство на момчетата, ако е необходимо. Не забравяйте да се обадите на родителите на гостите и да се уверите, че ще се приберат.

Детският празник до голяма степен зависи от възрастните. А задачата на родителите е да осигурят на детето незабравим Рожден ден, който бебето ще запомни една година.

Видео: как да отпразнувате първия рожден ден на детето

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт