Сливово домашно вино: рецепти

Виното е включено в категорията на благородните и наистина ценни напитки. Трудно е да го класифицираме като елитна група, но отличният вкус и аромат ще завладее и най-запаленият гурме. Много често лекарството се произвежда от сливи, тъй като те са добре пригодени за производството на вина. Впоследствие напитката се приема като добавка към ястия с месо и риба, филийки от сирене, плодова плоча и др.

Домашно вино от сливи

Ефектът от сливите върху тялото

 1. Трябва да започнете със способността на продукта да удължава младостта. Основата включва антиоксиданти, които почистват организма от продукти на разпад и отрови от различно естество. В процеса на преработка на сливи във винена напитка стойността се запазва, антиоксидантите действат напълно.
 2. Що се отнася до диетичните фибри, те са в изобилие в горски плодове. Тези вещества са насочени към почистване на храносмилателната система. Те изхвърлят цялата мръсотия от стените, премахват запека поради омекотяване и оттегляне на застояли явления. Пиенето на вино ще предотврати чревни проблеми в бъдеще, а също така нормализира микрофлората на вътрешния орган.
 3. Не можем да пренебрегнем концентрацията на аскорбинова киселина в голям обем. Необходимо е за повишаване на защитните сили и борба със сезонните вирусни инфекции. Греяното вино се прави от домашно вино, за да се запази топло и да се засили имунитета в бъдеще. Така че човек е по-лесно да понася ARVI и грипни атаки.
 4. Поради високото натрупване на желязо нивата на хемоглобина се увеличават. Виното трябва да се пие, за да се предотврати анемия, да се пречисти кръвта и лимфата, да се увеличи циркулацията. Напитка се предписва и при проблеми със зрителния апарат и сърдечно-съдовата система. Съставът бързо понижава кръвното налягане и лекува хипертонията.

Особености на прибирането на виното

 1. Необходимо е да се вземат предвид подготвителните мерки, това изисква суровини. Представените плодове съдържат много пектин, слуз, протеинови съединения. Поради тази причина сокът запазва тъмната пигментация за дълго време, трудно е да го изсветлите.
 2. За да сливите бързо дават сока, те се загряват до 80 градуса с малко количество филтрирана вода. Предварителното затопляне продължава до напукване на кожата. След това можете да започнете да раздробявате и пресовате. Сокът се използва при приготвянето на сладка пивна мъст, ферментирала със стандартна техника.
 3. Ако не искате да се занимавате с топлинна обработка, тогава има смисъл да засилите ферментацията на тортата на база мая. Манипулациите се извършват заедно с костите, на 1 кг. смляните суровини разчитат на около 60 gr. гранулирана захар. Прибирането на каша се извършва в контейнер с ръкавица за седмица или 10 дни. След това трябва да прецедите сока.
 4. Ще бъде сладко, подходящо за пивна мъст. Необходимо е само да добавите 0,2 кг. гранулирана захар и около 0,3 литра. пречистена вода. Тези изчисления са подходящи за 1 литър. сок. След това се добавя разредена мая (3%), суровините се изпращат на тъмно, затворът се задава. Ферментацията продължава 9 дни, през този период е необходимо да се смесват 2-3 грама 2-3 пъти. гранулирана захар на 1 литър. състав.

Рецепти за сливово вино

Рецепти за сливово вино
класически

 1. Първо трябва да се погрижите за компонентите. Сливите се вземат в произволен обем. За 1 кг. плод разчита 1 литър. пречистена вода. Впоследствие, гранулирана захар (0,1-0,3 кг.) Се въвежда в пивната мъст, като се вземат предвид личните предпочитания на винопроизводителя.
 2. Погрижете се за плодовете. Сортирайте, за да изключите гнилите екземпляри. Не мийте суровини, просто избършете със суха марля, но не боли. Сложете палет, оставете на слънце и изчакайте три дни. Извадете костите, превърнете меката част в пюре състав.
 3. Изсипете във филтрирана вода и оставете в съд за ферментация. Покрийте шията с марля, дръжте два дни на тъмно. Уверете се, че температурата е 19-24 градуса. Разбъркайте състава три пъти на ден, разтопете пулпата.
 4. Когато забележите, че ферментацията е започнала, филтрирайте пивната мъст през няколко слоя марля. Оставете в чист съд, като изсипете ½ гранулирана захар от общата сума. Корк и оставете на тъмно. След 5 дни въведете около ¼ захар, а след 5 дни - същото количество.
 5. В крайна сметка контейнерът със съдържанието не трябва да се пълни до върха. Очаквайте завършването на ферментацията, като правило, отнема няколко месеца. След даден интервал, прецедете състава, премахвайки утайката.
 6. Тази стъпка позволява добавянето на вещества със сила 40 градуса, ако планирате да направите обогатена напитка. Но не въвеждайте повече от 10-13% от общия обем, за да не прекалявате и да не разваляте вкуса. Захарта също се налива по преценка, не можете да добавите повече.
 7. Съхранявайте съда на хладно, така че температурата да не надвишава 14 градуса и да не падне под 7. Оставете на тъмно, опитайте след известно време. Няма да можете да направите напитката лека, трябва да изчакате да се случи естествено.

От сини сливи

 1. Вземете 7 кг. зрели и добри сини сливи. Извадете костите и прехвърлете в стъклен съд от 10 литра. Налейте в 1 литър. топла вода. Оставете композицията да се развихри. Преди да започнете процедурата, плодовете не трябва да се мият.
 2. След 5 дни изстискайте пулпата и смесете 1 кг течност. гранулирана захар. Разбъркайте състава три пъти на ден с дървена пръчка. След като процесът на ферментация приключи, филтрирайте напитката. След 3 седмици виното може да се опита.

От компот от сливи

 1. Филтрирайте 3 литра. компот. Извадете корите от плодовете. Вземете 0,2 L. течност и я загрейте до 30 градуса. Смелете 60 gr. стафиди с 50 гр. захар. Изпратете масата в загрят компот. Оставете стартера на стайна температура за 5 часа. Увийте гърлото на съда с марля.
 2. Щом започне процесът на ферментация, изсипете кваса до по-голямата част от компота. Съхранявайте състава в стъклен съд с подходящ размер. Поставете водна пломба. Ако ще сложите гумена ръкавица, не забравяйте да направите дупка в един от пръстите.
 3. Поставете контейнера с съдържанието на топло място. Сега влезте за сливи. Набийте плодове от компот в картофено пюре и смесете с 50 gr. гранулирана захар. Изчакайте сокът да изпъкне. Изпратете подготвената маса на ленив огън. Варете половин час.
 4. След като съставът изстине до стайна температура, го изсипете в отделен стъклен съд. Налейте в 1 литър.
  филтрирана вода. Поставете водна пломба и оставете да настоява на топло място. Веднага след като ферментацията приключи в два резервоара, източете течността от утайката и свържете съединенията заедно. Филтър и бутилка.

Практически препоръки

Вино от сливи

 1. Ако решите да готвите вино от сливи, трябва да вземете предвид някои от тънкостите, когато приготвяте такава напитка. Понякога съставът на плодовете им започва да кисели, в резултат на това можете да направите хапка. Тогава не е нужно да превеждате продукта.
 2. За да направите това, изсипете вода в течността заедно с утайката. Пропорциите са от 1 до 3. Добавя се и захарта. 1 литър течни сметки за 100 g. Оставете това празно на топло под марля в продължение на 2 месеца. Филтрирайте готовия състав и изсипете в съдове.
 3. Такъв оцет е подходящ за ролята на необичаен екзотичен дресинг за различни ястия и салати. Използва се и за медицински цели за подобряване на храносмилателната система. Не използвайте кисело вино за дестилация. Дестилатът е твърде кисел и не може да се направи нищо по въпроса.
 4. В някои случаи виното на основата на слива може да доведе до горчивина. За да не се случи това, внимателно следете ферментацията. Помислете за времето на този процес.При интензивна ферментация повече от 50 дни изтичайте течността от утайката и прехвърляйте в чист съд за ферментация. Очаквайте процеса да приключи.
 5. Ако такъв момент е пропуснат, можете да опитате да коригирате ситуацията по друг начин. Опитайте се да почистите напитката с желатин или яйчен белтък. Един от продуктите трябва да се добави към състава и да се изчака утаяването. След това филтрирайте. Горчивината ще изчезне с времето.

В приготвянето на такава напитка няма нищо сложно. Процесът не се различава много от технологията за създаване на класическа гроздова напитка. Следвайте прости инструкции и следвайте практическите препоръки. Ако се спазват всички правила, трябва да получите доста вкусна, хаплива напитка.

Видео: сливово домашно вино - проста рецепта

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт