Каква е разликата между ягоди и ягоди?

Представените сортове ягодови култури се считат за доста сходни, но има тънкости в този въпрос. Към днешна дата и двата вида вече са проучени, но хората имат определени трудности с определянето си. Всичко е във външните данни, които са донякъде подобни. Вкусовете и общото описание обаче варират. В днешната статия ще анализираме тези видове с всички подробности, така че да направите своето собствено мнение. Да започнем.

Каква е разликата между ягоди и ягоди

Външни данни

 1. Разбира се, има отличителни характеристики във външните данни. Когато ягодата е напълно узряла, изпълнена е с цветове и сочност, изглежда ярка. Що се отнася до ягодите, тя е по-тъмна от първия представител, а пигментацията варира в кафеникаво-червени тонове. Първият сорт обикновено се отглежда от човека, вторият расте главно в дивата природа.
 2. Има смисъл да се вземат предвид характеристиките на самото растение. Храстите с ягодови ягоди могат да се простират до почти 40 см. Въпреки това, често се наблюдават не твърде големи разсад (около 30 см). Що се отнася до ягодите, тук нещата са различни. Плодовете растат на храсти на височина около 23 см. В централната част има „мустаци“, чрез които културата се размножава.
 3. Ягодите са малки в сравнение с ягодите. Първите растат до максимум 2 см, докато вторите достигат 7 см и дори повече (но това е рядко). По принцип, ягодовите екземпляри растат в рамките на 4 см. Във вътрешната част има белезникаво ядро ​​от ягоди, докато нейната „сестра“ ще бъде изцяло пигментирана в червено. И в двата случая семената не са разположени вътре, а върху черупката, тоест отгоре. Следователно се оказва толкова красив модел.
 4. Самоусъвършенстваните плодове от ягоди имат листа и плодове, които миришат на приятен мускус. Листата е пигментирана в светло зелен тон, но може да е тъмна. Краищата са изрязани, зигзаг, в горната част има съцветия. Плодовете на плодовете са насочени нагоре, но от тежестта могат да се огъват. Що се отнася до ягодите, листата му е пигментирана по-тъмна, краищата са остри, като зъби. Той е с по-големи размери от предшественика си. Производителността е висока, което не може да се каже за ягодите.
 5. Ягодите имат съцветия и от двата пола, в ягодите са гей. От това можем да заключим, че първият сорт има способността да се самоопрашва. Що се отнася до втори клас, той се нуждае от помощта на насекоми-опрашители. В ягодите има както тичинки, така и плодници. Вторите се опрашват след цветен прашец. Чашелистите присъстват в количество от 5 броя, както и венчелистчетата на корола. Съответно това позволява на плодовете да се връзват и дават добра реколта.
 6. Сега за мустаците, чрез които се осъществява възпроизвеждането. Градината Бери има много от тях, но мъжки екземпляри не винаги са надарени с тях. Ягодовите плодове са скрити зад листата, така че понякога е трудно да се съберат за кратко време. Плодовете от втория вид, напротив, се издигат и поглеждат нагоре. От гравитацията те могат да паднат, когато станат сочни и зрели. Ягодите, дори в не напълно узряло състояние, са захарни, а ягодите ще са кисели. Някои сравняват вкусовите му характеристики с кивито.

култивиране

Отглеждане на ягоди и диви ягоди

 1. Има определени трудности с покълването на ягодите в техните парцели. Поради факта, че тя няма способността да опрашва сама, понякога добивът пада твърде много. Мъжките екземпляри не дават плод, за определен период от време те унищожават женските кълнове.Когато започне опрашването, не всяка тичинка получава цветен прашец от насекоми. Съответно, някои храсти са просто безплодни. Забранено е също така да се засаждат два от представените видове един до друг поради разликата в опрашването; градинарите се оплакват от затруднения с този подход.
 2. Сега нека поговорим за покълването на ягодовите плодове. Те не изискват специални условия, бързо дават продуктивност, самоопрашват се. Отчасти поради тази причина, много летни жители предпочитат този сорт. Специално внимание обаче се обръща на района, в който културата ще расте през следващите няколко години. Важно е мястото да е без силни ветрове. В същото време леглата се създават в завишени зони, за да се изключи замърсяването. Не заемайте места, където преди това са отглеждали картофи или домати.
 3. Ако всички сте решили да отглеждате ягоди, тогава за това трябва да подготвите доста питателна почва. Важно е да се вземе предвид неутралната киселинност. За да направите това, първото нещо, което трябва внимателно да наторите леглата. Тогава почвата трябва да бъде обработена с варов разтвор.
 4. Смята се, че най-доброто време за засаждане на плодове е средата или края на първия месец на есента. В резултат на това храстите ще имат достатъчно време да се укрепят в почвата и да се адаптират към новите условия. Ако всичко е направено правилно, през пролетта можете да наблюдавате първата реколта.
 5. Прави впечатление, че сравнително наскоро специалистите разработиха уникален вид, благодарение на кръстосването на въпросните две плодове. В резултат храстите носят доста добра реколта. Такова растение изобщо не се страхува от студено време и всяка година зарадва летните жители с необикновени плодове. Те имат приятен аромат и ярко лилав цвят.

Кое е по-добро?

Ягоди и ягоди

 1. За съжаление е невъзможно да се каже с точност коя ягода ще бъде по-добра. Също така си струва да се имат предвид характеристиките на градинските плодове и горските плодове. С внимателно сравнение могат да се подчертаят редица важни характеристики. В резултат на това можете лесно да изберете най-успешния сорт.
 2. Ако вземете градински ягоди, то всяка година тя ще дава много повече плодове, за разлика от обикновените ягоди. Освен това в първия случай получавате по-дълбок аромат. По отношение на вкуса обаче в този случай ягодите значително превъзхождат алтернативните плодове.
 3. Също така, първата версия на плодовете е по-голяма от вторите плодове. Това се дължи на факта, че те растат в градината. Заслужава да се отбележи, че ягодите са по-устойчиви на замръзване. Въпреки това, по време на транспортиране, той рядко се вкоренява в бъдеще. В противен случай по отношение на полезните свойства двата вида плодове са приблизително еднакви.
 4. Също така, значително предимство на ягодите е, че е много по-лесно да се размножава. Такива храсти се самоопрашват. Същото не може да се каже за ягодите. В допълнение, последните плодове често не са изгодни да се размножавате сами. Често добивите са доста оскъдни, въпреки всички положени усилия.

Два вида плодове имат приблизително еднакъв състав. Следователно, когато консумирате един от плодовете, във всеки случай те ще имат изключително благоприятен ефект върху организма. В противен случай не злоупотребявайте със суровини, за да не провокирате развитието на алергична реакция. Ако спазвате дневната норма за кратък период от време, можете значително да укрепите имунната система.

Видео: каква е разликата между ягоди и ягоди

Препоръчваме ви да прочетете


Оставете коментар

за да изпратите

въплъщение
wpDiscuz

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

Все още няма коментари! Работим, за да го поправим!

паразити

красота

ремонт